App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Super trotsigt barn

Våran son har blivit som förbytt. Har hållit på i snart 4 veckor. Skriker och gapar och känns som om allt vi gör är fel. Klättrar och blir vansinnig när vi säger till. Åka och handla är inte att tänka på, vägrar åka vagn och skriker hysteriskt. Någon som har erfarenhet av något liknande och vad gjorde ni och när gick det över? Vi har provat att säga nej,,ignorera eller sätta honom en stund i hans säng.Hjälper bara en kort stund.Hela familjen mår sjukt dåligt och våran relation börjar bli lidande. Hade tänkt åka utomlands i sommar men går inte att sätta sig på ett plan med hans utbrott.Våra andra barn får inte komma nära mig utan att han ska ”markera rivir” och skrika. Har förut varit en ängel på fsk men börjat även där. Hjälp hjälp hjälp

2018-02-22
Nattis04
Nattis04
Barn på 3 år och 8 månader

Jag tycker att om man testar sig fram så märker man snabbt vad som funkar för just ens eget barn. När vår son får sina utbrott så går det inte att prata med honom, än mindre krama honom, så vi får snällt finnas i närheten och låta honom vara arg ett tag. När det värsta har lagt sig så blir han ledsen och kommer till oss för tröst och DÅ kan man förklara vad som hände och varför han inte fick som han ville. Det blir dessutom lättare när de kan prata och verkligen göra sig förstådda, även om utbrotten fortsätter komma så kommer de inte i lika stor utsträckning som tidigare (för oss iaf). När han blir arg för att han inte får ha iPad just då så har jag börjat säga nej och gå därifrån, just för att inte stärka bråket. Är jag inte där så har han ingen att vara arg på, sen kommer han och vill kramas efter ett tag.

2018-02-23
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

När vår dotter började med sin trots runt 20 månader så vägrade hon också sitta i vagn och vrålade och skrek hur mycket som helst. Nu är hon 23 månader och vagnen är nu okej igen, det var en tillfällig period. Men hon kan fortfarande bli tokig om hon inte får som hon vill. Så känner verkligen igen mig.

Det vi gör är att låta henne skrika/gråta i några minuter, för att hon ska inse att hon inte kan få som hon vill alltid. Sen brukar vi ta henne i famnen och prata/förklara varför det är som de är. Sen får hon massa kramar och så brukar de bli bättre. Det är jättejobbigt ibland och jag känner mig stundtals som världens mest elaka mamma. Men någonstans måste man väl markera vad som är rätt och fel.

Har dessvärre inget annat tips än att ha tålamod och försök prata med honom. Vi märker att vår dotter förstår betydligt mer än vad man tror ändå.

Lycka till! :)

2018-02-23
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...