App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Graviditetspenning

Hej! Jag har bf den 2 juni och kommer ansöka om graviditetspenning för de sista två månaderna. Jag jobbar i butik med tunga lyft och kan inte bli omplacerad. Min fråga är hur många procent man ska söka? Det är mitt första barn och svårt att veta hur jag kommer må om två månader. Min tanke än så länge är att söka 50% och jobba halvtid, men om jag istället söker 100% och får det beviljat, kan jag välja att jobba så mycket jag orkar och ta ut resten från FK? Jag vet redan nu att jag inte kommer att orka jobba MER än 50% för det är redan väldigt tungt och jobbigt, men om jag senare känner att jag inte ens klarar att jobba 50%?

2018-02-22
sofiatornangen
sofiatornangen
Barn på 1 år och 9 månader

Hej,
Jag själv fyller i de papperna.Tagit 100 procent. Frågade FK hur jag gör om jag klarar av att jobba länge,så fick redo på att det är bara ringa de o meddela ändringar!
Så absolut du ska ta det på 100 procent.

2018-02-23
anapod
anapod
Barn på 1 år och 8 månader

Men har du tungt jobb kan du hår hem innan bf 100% om arbetsgivaren skriver på pappret du ska skicka till f-kassa. Så du inte tar av dina mamma dagar. Annars så tycker jag du kan kontakta vårdcentralen, säga att du har ont är trött och inte orkar den typen av jobb. Då blir du sjukskriven. Spara föräldradagarna :)

2018-02-22
VictoriaOld
VictoriaOld
Gravid i vecka 33

I ett sånt läge tycker jag att du söker 100 %. Är det så att du sedan känner att du orkar saker så NJUT! Du kan nog inte välja att ta ut en summa du inte har sökt för, men ring f-kassan och rådfråga för säkerhets skull.

2018-02-22
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...