App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Smärtlindring till eftervärkar?

Jag kommer ihåg med andra dottern var jag inte beredd på eftervärkarna för det var inget man hade berättar om. Det gjorde så helvetets ont och nu ska jag när som helst ploppa ut den tredje och tänker mer på eftervärkarna än vad jag gör på förlossningen hahaha... Jag vill gärna vara förberedd och ha min smärtlindring med mig/hemma, om det gjorde så ont med andra barnet kan inte ens tänka mig hur det är med tredje, så en stark cocktail av smärtlindring av era bästa tips?

2018-02-22
batgirl
batgirl
Barn på 2 år

Haha de va jag men jag är gravid o förvirrad och småbarnsmamma haha men 50 mg menar jag då haha x) herregud! Förvirrad 😥😒
Nalas94gos du måååste skriva sen när lilla bebis kommit!!:)

2018-02-23
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

OBS! Såg att någon skrev att det var 500mg diklo men det är det absolut inte haha :) 25 eller 50 mg är tabletterna på :)

2018-02-22
Gynsyrran
Gynsyrran

Jag åt diklofenak efter första förlossningen då min svanskota fick sig en rejäl törn, gick hur bra som helst - inga biverkningar och riktigt bra smärtlindring!

2018-02-22
thehu251
thehu251

Jag fick Alvedon och Naproxen efter min första förlossning. Fick sen med mig Naproxen hem också när vi åkte hem efter 2 dagar. Får se vad de erbjuder den här gången, hoppas inte få mer eftervärkar den här gången 😬

2018-02-22
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Jag fick diklofenak efter min första förlossning, men drömde då fruktansvärda mardrömmar. Jag har även hört andra som också fått den biverkningen. Jag tänker mig att risken för att få sådana biverkningar av smärtmedicinen ökar just efter en förlossning eftersom man både är fysiskt utmattad och väldigt emotionell. Jag har visserligen även drömt extra mycket mardrömmar när jag har tagit sådan där starkare, receptfri värktablett mot mensvärk så jag verkar vara lite känslig vad det gäller det.
Nu tänker du kanske att lite mardrömmar är väl bättre än smärtan, men då vet du inte hur hemska de var! Jag blir obehaglig till mods när jag tänker på dem även så här 3 år senare! Efter andra förlossningen tog jag bara alvedon.

Men som sagt, jag verkar ju vara känslig på den fronten och väldigt många andra tar ju starka smärtstillande utan sådana problem.

2018-02-22
Poppenbüttel
Poppenbüttel

Haha ja men det va det han gjorde så satt han hos mej i soffan medans den va i mikron o bara det luktar bränt så går han ut i köket o då ryker det ju något så galet i den haha han bara du jag tror din kudde är sönder. Jag bara jahopp va ska man säga liksom haha x) så nu när jag köpt den nya så sa han med en gång: Jag kommer inte röra den! Haha x)

2018-02-22
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Jag hade grymma eftervärkar med den andra så förväntade mig det med den tredje men då kom inget sånt alls.

2018-02-22
Elin Axelsson
Elin Axelsson

Hahahahahahaha eldade upp den förlåt att jag skrattar men det låter så roligt 😂😂😂 män alltså hur lyckas dom med allt!

2018-02-22
batgirl
batgirl

Ja precis så lite så;) köpte precis en ny då min man eldade upp min i mikron innan jul haha x) så inte använt den än haha har en värmedyna med som går på el o den ät så go att ha på ryggen;) hehe Ja be om diklofenak kan kolla va det står på mina som va lite starkare.. om man kan ta det när man ammar:) tror det va 500 mg eller något o kombination med alvedon är det KANON! ;)

2018-02-22
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Ohh det tänkte jag inte på med vetekudden tack så mycket för tipset har två stycken hemma som jag kan använda!! Hmmm jaa ska fråga bm om jag kan ta diklofenak när jag ammar, men ja alltså bara alvedon... Så mycket smärta kvinnor får utstå tycker dom borde bjussa på nått starkare så man helst slipper ha ont helt o hållet!

2018-02-22
batgirl
batgirl

Ja ush ja med min tredje fy f*n vilka eftervärkar jag hade.. du får ha med dej en vetekudde kan rekommendera bejlas från apotea ;) så kan du ju värma den när du behöver värme på magen:) och jag tänker oxå typ det med diklofenak fick det efter jag opererades för gallan ihop med alvedon och det va underbart dock vet jag inte om man får ta diklofenak när man ska amma.. men håller med dej dom borde kunna ge något lite starkare alltså..

2018-02-22
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Tack för svar lowhannah ska också ta och prata med min bm ska ditt den 27e nu på bf dagen!

2018-02-22
batgirl
batgirl

Nä, det är mer som Voltaren. Jag vet inte exakt vad skillnaden är, jag vet bara att jag är en av de som inte tål Voltaren (tog den en gång och mådde ganska dåligt av det).

2018-02-22
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Ja precis jag ska ju också amma är tanken, får nog bunkra upp med alvedon och ipren, jag har en tjejkompis som sa att hon fick diklofenak på förlossningen till eftervärkarna är det som alvedon eller?

2018-02-22
batgirl
batgirl

Jag hade samtliga eftervärkar på sjukhuset, eftersom vi låg inne i en vecka, och allt jag fick var två alvedon och en ipren (i kombo). Fick ta det kanske 4 gånger om dagen vid behov. Det känns som att man borde få ta starkare grejer, men jag antar att de tog det säkra före det osäkra mtp ev amning osv.

2018-02-22
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...