App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Går under!

Jag behöver verkligen hjälp! Min bebis är 4 månader och han kan aldrig sova utan att jag ligger bredvid honom., han vaknar på en gång om jag lämnar sängen även om jag gör det långsamt. Det är ok på natten men jag känner att på dagarna skulle jag få så mycket gjort/ tid för mig själv om jag inte behövde ligga i sängen. Han sover ca 16 timmar per dygn. På helgerna när pappan är hemma och trött efter arbetsvecka sä skulle det vara skönt om dom två kunde sova tillsammans och jag fick baka/laga mat/sy under tiden. Saker som jag älskar och ger mig energi. Varför är det bara jag som duger?

2018-02-21
Kattihatt
Kattihatt
Barn på 2 år och 9 månader

Förstår exakt hur du känner!! Har samma situation. Min dotter är 5 mån, sover tätt intill på nätterna och i min famn dagtid. I vagnen sover hon 30-40 min/promenad, sen ligger hon vaken resterande tid.. Skulle jag lyckas smyga iväg efter att hon somnat, så vaknar hon efter 10 min...
Vi övar på att försöka introducera en snutte och på att somna utan att ammas, svårt... framför allt somna om igen utan att ammas...
Har just börjat läsa boken Somna utan gråt. Kommer nog ha hjälp av den, men krävs en hel del jobb och envishet...
Heja dig, och alla oss som försöker få våra små minisar att sova och samtidigt stimulera våra hjärnor med att passa på att få något annat gjort. Heja! Kämpa!

2018-03-01
Pocoanna
Pocoanna
Bebis på 4 månader

Linnhansson jag ritar, målar akvarell och akryl i sängen när sonen ligger och sover på mig. Sålänge jag kan halvsitta och har armarna fria funkar det. Pennor och muggar med färg på sängbordet och så en platta att ha pappret på sen så är det bara att skapa ^^ Så vissa hobbys kan man syssla med tex rita, virka, sticka etc.

2018-03-01
Pannpann
Pannpann
Bebis på 8 månader

Prova gärna att ge massor med mat ett par dygn. Om de får i sig lite för lite, även om det inte märks på vikten, så får de en oro som inte kan stillas. Så mata, mata, mata några dygn och se om det hjälper.

2018-02-28
solskensmamman
solskensmamman

Här du provat att lägga en av dina använda tröjor på honom? Min son accepterar min frånvaro bättre om det doftar av mig

2018-02-28
LenaGo
LenaGo
Barn på 3 år och 1 månader

Har det så till och från med min bebis. När det var som värst fick hon bo i bärsele så jag kunde städa och kolla på tv mm. Nu sover hon bredvid mig på dagarna och på morgonkvisten men jag ska försöka fasa ut dagarna för jag vill gärna kunna rita när hon sover. Tycker det går upp och ner i olika faser. Somna utan gråt har många bra tips. Men jag har inte orkat verkställa alla steg i den pga sjukdom, allergi mm så det hänger lite lösa trådar överalt

2018-02-24
linnhansson1986
linnhansson1986
Barn på 3 år och 1 månader

Jag förstår dig fullt ständigt men han känner bara dig och din doft känner din trygghet. Han känner din värme och kärlek. Ta vara din tid med ditt trots att sover 16 timmar. Just nu är det bara du som är för honom. Du är mamman som har haft honom i nio månader därefter vill han ha din närhet när han sover. Pappan är inte likadana som mamma. Det är band till varandra. När han blir 6 månader då blir det lättare för dig. Jag har så med min dotter. tänk på att tiden går så fort. Vila dig istället bredvid honom.

2018-02-24
ibo81
ibo81
Barn på 3 år och 10 månader

Min dotter sover också helst i min famn. Det har dock hjälpt att linda in henne. Hon sover själv och i flera timmar. Sök på swaddle a baby på youtube för att se hur man lindar in bebis på bästa sätt :)

2018-02-23
Deeana_
Deeana_

Så var min tjej oxå, hon sov helst vid bröstet och med detta i munnen jämt. Inga tips men kan säga att jag accepterade det bara, gick bra då det var första, hon somnar och sover själv i sin säng nu hela nätter om det är någon tröst! Barn nr 2 som nu är 6 veckor han sover var som helst och på vem som helst. Boken somna utan gråt kan vara behjälplig och vet hur tufft det är, då man ser tillbaka på det var det en kort period men kändes inte så då

2018-02-23
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 6 månader

Jag har nog inte så mycket mer tips än vad de andra har gett. Prova bärsele, det funkar för oss när man inte orkar bära och han vill vara nära eller är missnöjd. Sen också att ha ett klädesplagg som luktar du när du lämnar ditt barn för att sova. Sen kanske se till att barnet har det riktigt mysigt och "trångt" i sängen så det känns som att du ligger bredvid. Men jag tror nog att din bebis kommer att komma bort från det där snart när han upptäcker världen lite mer och blir äldre :) Sen kan det vara så att det skulle funka att ha han i närheten så han hör din röst när han sover, så du ändå känns nära? Alt en radio eller dyl.

2018-02-23
SanUno
SanUno

Finns white noise av olika slag på Spotify också!

2018-02-23
Gynsyrran
Gynsyrran

Jag kan garantera att detta hjälper!!!! Sätt på white noise, dammsugarljud på Youtube så kommer din bebis inte ens kunna öppna ögonen haha!! De blir så avslappnade och lugna utav det så testa! Min dotter var likadan och så fort jag behövde få något gjort så som diska, laga mat osv så satte vi på white noise och då sov hon så länge hon bara kunde, utan någon i närheten.

2018-02-23
Leylaaerkan1
Leylaaerkan1
Barn på 2 år och 9 månader

Hej:) min är lika Dan än idag och hon är snart 11 månader 😂🙈 men! Det spelar stor roll vilken bärsele du har för er båda. Ergobaby bärsele har vi och den är kanon. Min slutade inte sova på mig förrän jag slutade amma henne för 5 dagar sedan. Hon kan nu sova upp till 1,5 timme i sin säng, vilket är mirakel för mig. Jag slutade amma för hon åt så mycket på natten och hade ont i ryggen menar inte att du ska sluta 🙈 men mitt tips är att prova sakta, lägga bebisen i soffan med dig och sen när bebisen sover så sitter du brevid. Vaknar bebis så lägger ni er igen, och så gör du så. Efter ett tag kommer du förhoppningsvis att Kinna sitta i soffan längre tid utan att bebisen vaknar. Detta var en början för oss, vilket gjorde att jag ibland fick chans att vila ryggen.

2018-02-22
VictoriaOld
VictoriaOld
Bebis på 2 månader

Du får fortsätta att testa sele och sjal men tyvärr gillar ju inte alla barn det, Min första var likadan i början och sedan var det konstant på dagarna. Hoppas att det blir bättre för dig om bebisen går med på att ha din lukt bara i närheten.

Nu med nr tre är det inte alls på samma sätt om det kan vara någon tröst.

2018-02-22
ma78
ma78
Barn på 2 år och 8 månader

Våran son är likadan och varit sedan han föddes. Jag har fått strunta i att göra grejer när han sover. Ibland har maken och jag försiktigt bytat plats men då gäller det att det luktar mamma. Min make använder mitt schampoo, duschtvål och deo så han ska lukta som mig (jag använder inte parfym) . Verkar vara som våran son vill ha svettig mamma lukt så jag har svettat ner en tröja maken kan ha på sig. Har lagt en svettig sport bh på en kudde och det har funkat rätt bra, lite ofräscht men då har jag kunnat gå på toa iaf några minuter. Om du kan ha vagnen inne och bebben gillar den kan du testa söva i den och ha jämte. Jag jag öppnar ett fönster om han har på sig en overall. Då kan jag dammsuga och väsnas hur mycket jag vill. Brukar gå runt och sjunga också.

2018-02-22
Pannpann
Pannpann
Bebis på 8 månader

Tack! Mammalukt har jag inte ens tänkt på och ska provas :)

2018-02-21
Kattihatt
Kattihatt
Barn på 2 år och 9 månader

Tack för svar :)
Han vägrar tyvärr sjal och sele. Vi provar ett par gånger i veckan fortfarande, ger inte upp. 2 gånger på sina fyra månader har han klarat tio min utan skrik i sele.

2018-02-21
Kattihatt
Kattihatt
Barn på 2 år och 9 månader

Bärsjal/sele är en bra idé. För mig funkade det också att lägga en tröja eller nattlinne som jag haft på mig som luktade mamma, nära bebis. Då kände hon min lukt och sov gott :)

2018-02-21
skjellsdotter
skjellsdotter

Har du testat att ha din lilla i sele/sjal? Det räddade mig i vissa perioder då sonen vägrade va själv. Då kan man få gjort något samtidigt som bebis sover. ☺️

2018-02-21
Vickan93
Vickan93
Barn på 1 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...