App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

20 månader gammal och vaken i timmar på natten

Hej! Jag har en dotter på 20 månader som sen 2 månader tillbaka började vakna 6-7 ggr per natt och kunde bara somna om om hon fick en flaska mjölk och man lade sig bredvid henne. Efter många sömnlösa nätter så blev de 2 drastiska ändringar. Vi fick lämna bort vår kattunge till svärföräldrarna ( han inte bara höll oss vakna utan väckte även henne flera ggr för han ville kela/leka) och några dagar senare efter krig att söva henne dagtid så beslutade vi att ta bort sövningen på dagen (hon får sova om hon vill men söver henne inte aktivt, hon får somna av sig själv, men gör de inte ) Problemer nu är istället för att vakna 6-7 ggr så vaknar hon runt 03.00 och somnar inte om på 2-3 timmar. Hon vägrar komma till ro. Testat både med att hon får mjölk om hon vill, spelar låg musik m.m. Och jag som mamma får inte lämna hennes rum alls under vakenperioderna för då blir de gallskrik. (Inte så lätt som höggravid med förvärkar. Har börjat bli ganska stressade då barn nr.2 är beräknad om 2 dagar. Tacksam för tips !!

2018-02-21
Tibsan
Tibsan
Barn på 2 år

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-02-23
Leylaaerkan1
Leylaaerkan1
Barn på 2 år och 5 månader

Jag har ett enda tips till föräldrar som har bebisar som vägrar sova och inte kan komma till ro. Jag kan garantera dig att om du sätter på white noise (dammsugarljud) på Youtube så kommer din bebis somna. Ljudet är avslappnande och lugnande och får min dotter att sten decka. Har verkligen funkat på min dotter och när jag har tipsat andra så har det hjälpt deras också. Tänk dock på att volymen inte ska vara så låg, så du höjer lite. Så kan du väl återkomma med ett svar ifall det hjälpte😃😃

2018-02-23
Leylaaerkan1
Leylaaerkan1
Barn på 2 år och 5 månader

Det är säkert för att det ska komma ett syskon. Hon märker att något är annorlunda men kan inte riktigt ta in det. Det är nog bara att stå ut, jag hoppas det går över snabbt! Du får ju iallafall lite sällskap när du har vakna nätter med den nya bebisen ;)

2018-02-21
Niseen
Niseen

Hej! Vi har typ samma sits! Vår son är 21 månader och började sova dåligt för typ 1,5 mån sedan. Har med testat att ta bort dagssömnen, vilket hjälpte lite. Han blev storebror för 3 v sen och sen dess är det ännu värre! Sover oroligt och vaknar typ 6-7 ggr per natt!. Har inga bra tios mer än att vi igår fick numret till en sömnpsykolog från bvc som vi sak ringa! I övrigt sa bvc att det är väldigt vanligt att det blir så i samband med att syskon kommer. Sista mån innan kanske de känner att mamma är annorlunda med lite energi osv. Vi hoppas det går över snart!

2018-02-21
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...