App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kläder förskolan

Hej. Vilka råd och tips har ni ang kläder till att börja förskolan? Vår lilla kommer börja förskolan i april månad. Och de känns som en hel ljungel på vad vi ska tänka på att köpa. Alla tips är välkommen :)

2018-02-18
Mars2017
Mars2017

Tack så mkt för svaren. Tycker de är jätte svårt så tacksam för svaren. Vi bor i Norrland så mkt snö och slask till våren.

2018-02-19
Mars2017
Mars2017

Det kläder man brukar ha hemma om man ska vara ute ett par timmar i olika väder behövs, men ha i åtanke att de har många barn som det ska ta på kläder så det ska vara så enkelt som möjligt.

Jag köpte vindfleecejacka till mitt äldsta barn och den har varit kanon. Perfekt på våren med en skaljacka utanpå när man lämnar på kyliga mornar och så kan personalen, eller barnet själv, lätt bara skala av det yttersta lagret när det börjar bli varmare på förmiddagen. Eftersom vår gård är väldigt blåsig så hade det ofta blivit för kallt med en vanlig tröja.

Funkar galonbyxor hemma så funkar det säkert på dagis utan att bli svettigt. Det beror ju på dels hur varmt barnet är av sig och dels hur aktivt det är. Vi hade galonbyxor första året, men har gått över till skalkläder när han har blivit mer fyiskt aktiv och sälkan sitter i sandlådan.

En del släpar stövlar, regnkläder etc fram och tillbaka till dagis och då sparar man förstås pengar (och miljö), men vi har valt att ha dubbla uppsättningar av nästan allt (förutom vinteroverall). Vi har ärvt massa från kusinerna och köpt mycket begagnat och bara köpt enstaka kvalitetsplagg nytt.


2018-02-18
Poppenbüttel
Poppenbüttel

Jag jobbar som förskollärare och detta är ju verkligen en viktig fråga. Jag skulle varmt rekommendera fodrade regnkläder! Funkar oavsett regn/snö och det behöver inte bli så mycket lager på lager. Många ombyten av allt, gärna 3 par av allt. Märk allt! Det underlättar väldigt för personalen då vantar och strumpor annars försvinner som smör i solsken.

2018-02-18
Elinamanda2
Elinamanda2

Regnkläder och stövlar! Mössa o vantar, extra nappar (gärna med namn) om hon använder det dvs:)
Sen skulle jag ist för att köpa nytt köpa begagnat att ha på dagis då kläderna slits galet mycket. Men vi har alltid haft 1-2 ombyten på dagis o sen brukar man ju få lämna blöjor på dagis med :) är väl det jag tycker är viktigt. Sen när det blir kallare kanske ett fleeceset att ha under Regnkläder o sen när det blir vinter, overall och kängor :)

2018-02-18
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 33
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...