App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

separation

hej har en fråga om någon känner igen sig och kan ev hjälpa mig min sambo har inte vart speciell delaktig i min sons uppväxt han är nu över 1 år och han har haft honom själv 1 gång under detta år.. orkar inte gå in på detaljer men vi har gemensam vårdnad om vår son men jag skulle gärna vilja ha ensam vårdnad nu pga han inte är speciellt intresserad av vår son.. vilket är väldigt tråkigt och nu har jag fått nog helt enkelt... finns de möjlighet att man kan få ensam vårdnad om pappan inte är delaktig ?

2018-02-17
mammaochmini
mammaochmini
Barn på 3 år och 7 månader

Jag och mitt ex har gemensam vårdnad och har varit separerade sen sonen var tre månader. Pappan var inte så engagerad i början men nu bor sonen 50/50 sedan årsskiftet. Jag trodde aldrig jag skulle gå med på det när vi nyss hade separerat men just nu känns det ok. Pappan är nog mkt mer engagerad nu än om vi fortfarande hade levt ihop.
Vi började med att sonen var hos pappan varannan lördag från ca 8 månaders ålder, varannan lördag-söndag från ca 10-11 månader och varannan fre-sön från 1 år. Sen har vi successivt trappat upp övernattningarna till dagens varannan vecka. Nu är pojken drygt 2,5 år.
Vi har haft bra hjälp av familjerätten. Anser jag iaf, pappan gillar inte dem lika mkt...

2018-02-18
Maskrosmamma
Maskrosmamma

förstår såklart att han behöver sin pappa men som de är nu så mår han nog mer dåligt över att få vara nära sin pappa då han inte lägger tid alls på honom.. tänkt att gå isär ev men vägrar varannan vecka då det kommer bli min sambos mamma som får ta hand om min son och inte min sambo och det är inte okej. så vill gärna ha honom heltid men att sonen kan vara hos honom varannan helg eller något liknande. hur har ni fördelat veckorna emellan om ni har gemensam ?

2018-02-18
mammaochmini
mammaochmini

Min systers vän fick barn. Paret va tillsammans men separerade efter bara något år. Pappan slutade bry sig helt och hållet. Mamman kontaktade familjerätten och idag har hon ensam vårdnad av hennes dotter. De va rättegång men pappan dök aldrig upp och rätten fick gång på gång se att pappan inte brydde sig. Så de går visst att få ensam vårdnad. Såklart man hoppas att pappan i ditt fall kommer ändras och en dag vilja ha kontakt med ert barn. Ta dig en tankeställare så du inte tar för hastade beslut

2018-02-18
Mars2017
Mars2017

Jag tänker så här att även om han inte har varit delaktig så kanske han en dag vill bli det. Varför ha ensam vårdnad bara för att han inte bryr sig. Separata kan ni göra ändå. För sitt barns skull vore det väl fantastiskt om han en dag började bry sig. Hur illa du än tycker han har betett sig så blir det din sons val att göra så småningom. Ni kanske inte passar ihop, inte kan kommunicera osv men om han om några är förändras och blir en person som din son vill ha i sitt liv får du nog snällt ställa upp på det för din sons skull. Och allt detta är så klart med utgångspunkt inte fysiskt skadat er son men det skrev du ju inget om.

2018-02-18
Elin Axelsson
Elin Axelsson

Hehe tänk om det va så enkelt! Nä du det krävs något extremt för att man ska få ensam vårdnad inte ens jag fick ensam vårdnad om min första son i en vårdnadstvist och då hade ändå pappan misshandlat mej psykiskt under vår tid tsm. (Jag hade enskild från början).
Vi ska kanske upp i rätten igen för vi kan inte ens kommunicera med varann.. Så ah. Förlåt men nej du kommer inte kunna få enskild vårdnad bara för han inte bryr sej. Då hade jag haft ensam vårdnad för länge sedan.. Så tyvärr :/ njut av ditt barn ist:)

2018-02-18
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...