App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Träna efter graviditet

Hej! Är det någon som vet när man kan börja träna efter en graviditet?

2018-02-17
Barn på 2 år och 1 månader

Jag började styrketräna 4 veckor efter min förlossning. Tog det lugnt och körde det som kändes bra. Fick jag minsta lilla ont så avbröt jag den övningen. Sen har jag långsamt ökat i vikter och intensitet. Har tränat styrka i 8 år och tränade genom hela graviditeten ända tills dagen sonen kom, så jag hann inte tappa så mycket. Om det läcker när ni tränar så får ni avvakta med den övningen, knipa mer och vänta tills det läkt och stabiliserat sig mer. Annars finns risken för framfall.

2019-01-17
AmandaochErik
AmandaochErik
Bebis på 17 månader

Jag har börjat styrketräna igen men när jag lyfter tungt så känns de som jag ska kossa på mig. Vad beror de på? Kan jag göra något?

2019-01-16
Tornqvistemma
Tornqvistemma
Bebis på 3 månader

Ladda ner appen mammamage som förbereder kroppen inför träning! Den stärker kroppen inifrån och jobbar mycket med bäckenbotten 😊

2018-02-19
Emmaoskar
Emmaoskar

Som de andra skriver: kniiiiip och inre bukmusklerna. Jag fokuserade på att dra i naveln mot ryggen och typ spänna magen som om någon skulle slå mig. Det låter ju lite brutalt, men det har onekligen varit bra för att få tillbaka styrkan i bålen, för alla stunder då man bär på filuren. :)

2018-02-18
LenaGo
LenaGo
Barn på 2 år och 9 månader

Olga rönnbergs träning för nyblivna mammor 👍

2018-02-17
Superhallon
Superhallon
Barn på 3 år och 4 månader

Börja med knipövningar och inre magmusklerna så snart som möjligt efter förlossningen. Efter kontrollen hos Mvc efter åtta veckor kan du nog börja träna, testa då och känn efter. Du kommer känna rätt fort vad som funkar och inte, lita på kroppen :)

2018-02-17
Angelicaetzner
Angelicaetzner

Börja med knipövningar och att aktivera den inre bukmuskelaturen. Sedan är det helt från person till person när man kan börja träna "ordentligt" igen. Men kan väl rekommendera att du har gjort efterkontrollen hos MVC innan du sätter igång. Och att du tar det lugnt till en början

2018-02-17
Okonkret
Okonkret
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...