App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Snälla hjälp mig

Vill redan nu önska att inte få en massa påhopp eller kräkningar.. De är så att jag mår skit över en sak. De är så att jag väntar mitt första barn i juni. Men de har varit struligt de senaste veckorna och fick reda på i V8-10 någon gång att jag var med barn. De var oplanerat och jag har haft de struligt med pappan med barnet. Vilket gjort att jag mått oerhört dåligt i mitt psyke över detta med pappan. Innan jag fick reda på de snusade jag, och rökte lite innan. Snuset har jag slutat med helt och hållet, MEN rökningen har varit otroligt svårt. Jag röker inte ofta eller har egna cigg på mig, men jag har rökt då o då några cigg. Vilket jag har otrolig ångest över samt att de har varit ångestdämpande när jag och pappan till barnet tjafsat mycket. Pappan och jag ska nu försöka hitta tillbaka och allt känns mycket bättre! Så jag har bestämt mig helt nu för att sluta med rökningen också, för detta gör sände ring och jag har otrolig ångest över de. Jag är i v22 nu gick precis in i denna vecka, men jag är så rädd att jag redan skadat barnet massor men har bestämt mig för att sluta helt nu för både min och barnets skull. Jag älskar redan mitt barn nu och ångesten tär över mig att jag gjort såhär.. Jag vill verkligen inte skada barnet och egentligen är inte mitt mående en ursäkt, men allt har rivit så i mig. Min största mardröm är att barnet ska bli dödfött eller död något dygn efter födsel. Därav vill jag sluta nu, men jag har sådan ångest över detta men har bestämt mig helt nu att sluta. Men nu vill jag veta här om någon kan dela med sig av erfarenheter eller om de redan är kört helt o hållet? Har mitt barn redan tagit en massa skada? Snälla hjälp mig.. Jag längtar så efter detta barnet och älskar de redan massor. Så snälla håll god ton och dela med er av ers erfarenheter och era tankar i detta!? Men från o med nu har jag lovat att inte röra någon tobak mer för både min och barnet skull, inte ens efter heller. Mvh

2018-02-17
Nåree
Nåree
Barn på 1 år och 8 månader

Ha inte ångest över det. Blicka framåt och ta det lugnt bara. Min mamma rökte med både mig och min bror (som merparten av mammorna på 70&80-talet. Prata med din BM om du är orolig. Som någon här skrev så menar man att stressen att sluta röka ibland kan vara farligare än att faktiskt röka, tycker det är så bra att du slutar dock! För er bådas skull! Men ha inte ångest, man gör så gott man kan! Du ska se att allt kommer bli bra!

2018-02-20
Pikis
Pikis
Barn på 2 år och 5 månader

Det är aldrig kört helt och hållet i förväg. Visst kan rökning skada barnet. Men det är KAN, inte alltid. En ökad risk för något innebär inte att något måste inträffa. Det är inte heller säkert att en ev sjukdom hos barnet med säkerhet går att härleda till rökning, ibland händer saker ändå även om man gör allt rätt. Gör man allt rätt har man dock minskat risken för att något ska hända.

Det är bra att du nu vill sluta, ju tidigare du slutar ju mer minskar du riskerna. Förstår att det är jobbigt men det tjänar inget till att ha ångest för något du inte kan ha ogjort. Fokusera på det du kan göra framåt istället

Jag vet tex att min mamma rökte när hon var gravid med mig. Jag har nu två barn själv, är doktorand (i risk och miljöstudier, därav resonemanget kring risk) och är i allafall enligt mig själv relativt normal 😉

Vad jag vill säga är kortfattat att det är bra att sluta röka men det är inte alls säkert att det ens kommer märkas på ditt barn att du har rökt...
Är du orolig över om ditt barn lever eller mår bra så prata med din barnmorska. Enligt min erfarenhet är barnmorskor de klokaste, finaste och mest lugnande människorna som finns.

Lycka till!

2018-02-20
Lindpers
Lindpers
Barn på 2 år och 3 månader

Förstår din ångest och jag hade "turen" att må så pass illa att jag inte klarade av cigaretter under grav. Men har kollegor som rökt under grav och där har deras läkare förklarat att stressen som kommer vid att sluta röka kan vara mer skadlig för barnet än att ta en cigg då och då (självklart bra att röka så lite som möjligt).

2018-02-20
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 7 månader

Tusen tack alla för svar!💞💞💞

2018-02-20
Nåree
Nåree

Jag rökte under hela min graviditet och min dotter mår bra. Hatar tanken på att jag gjorde det men jag kan inte ändra på det idag. Vet dock att det är jätte viktigt att du får hjälp om du verkligen inte kan sluta på egen hand. Jag fick tyvärr ingen hjälp och går terapi idag för att kunna sluta.

2018-02-19
Leylaaerkan1
Leylaaerkan1
Barn på 2 år och 5 månader

Lycka till med allt!
Prata med MVC och håll dem informerade så håller de ett öga på både dig och barn. Du ska se att det kommer att gå bra!

2018-02-19
LenaGo
LenaGo
Barn på 2 år och 9 månader

Mvc brukar erbjuda hjälp för att sluta röka. Fråga din BM om det vid nästa besök (eller, än hellre, ring på måndag). Att det finns de som röker hela graviditeten och får friska barn är ingen anledning till att inte sluta, den kommentaren du har fått om det är bara onödig. Sen håller jag med om att du nog bör fundera ordentligt över förhållandet till pappan och om det är nåt du vill uppfostra ett barn i.

2018-02-17
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Jag tycker du ska göra såhär. De första 8-10 veckorna visste du ju inte om bebis så släpp dom det kan du inte göra något åt oavsett om du vill eller inte. Sen tänker jag har inte mvc pratat med dej om rökning o sådant på inskrivningen då man har ett hälsosamtal?
Det du ska fokusera på nu är att sluta röka. Och skulle det bli bråk o tjafs med pappan igen gå ut o gå en runda ist för att ta en cigg. Och helt ärligt vem mår bra av att vara i en relation där det tjafsas o bråkas? Så fortsätter bråk o tjafs måste du nog fundera över andra beslut rörande pappan sen tycker jag oxå du ska prata med någon angående din ångest så du får bukt med den :) men att du nu bestämt dej för att sluta röka är ju kanon önskar dej att lycka till :)💕

2018-02-17
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Skulle råda dig att prata med BM om det o se om du vill veta. Man bet ju att det KAN medföra viss saker, men inte nödvändigtvis...lycka till!

2018-02-17
Lily1988
Lily1988

Min mamma rökte nästan ett paket om dagen med både mig och min syster, och vi ä bägge friska och har alltid varit :)

2018-02-17
Angelicaetzner
Angelicaetzner
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...