App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

förlossningsdepressi​on

Är det någon här som har erfarenhet av förlossningsdepression? Är själv i v.23 och är livrädd att jag kommer drabbas av en depression efter förlossningen då jag har förflutet i psykisk ohälsa. Lyssnar gärna på andras erfarenheter och tankar kring detta.

2018-02-17
Fankoo
Fankoo
Barn på 1 år och 9 månader

Jag har psykisk ohälsa i bagaget och helt ärligt fanns det ingen under min graviditet som berättade hur jobbigt det kunde vara med hormoner och att det faktist fanns en risk att få en förlossningsdepression. Så hela graviditeten gick jag runt o trodde att ”shit så fort jag får henne på bröstet då är livet på topp” för att det va den uppfattningen jag hade fått utav folk. När hon väl kom upp på bröstet så hamnade jag i chock. Jag grät varje dag i 2 veckor, hade oftast tankarna om att bara lämna min dotter kvar på sjukhuset och åka hem, ville i princip inte ha henne. Det jobbigaste var att jag inte vågade prata med någon om det för att jag va rädd att de skulle ta henne ifrån mig. Jätte konstigt det jag kände, vi stannade på sjukhuset i 5 dagar och det va de värsta 5 dagarna i mitt liv. Allt började kännas bättre när vi kom hem och idag snart 4 månader senare är hon det bästa som har hänt mig. Jag kan inte tänka mig att gå en dag utan min dotter. Jag råder dig till att prata med nån ifall du skulle känna av något! Blir bara värre om man är tyst.

2018-02-19
Leylaaerkan1
Leylaaerkan1
Barn på 2 år och 5 månader

Jag har vart extremt sjuk under 15 plus år med personlighetsstörning självskadebeteende suicidförsök ångest och depression. Jag väntade med att bli gravid tills jag kände mig hyfsat stabil och hade fått bukt med självskadebeteende.

Var jätteorolig att jag skulle bryta ihop och allt skulle gå åt pipsvängen men jag mådde rätt bra som gravid trots att jag fick byta till en annan medicin som funkat sämre för mig innan.

När bebis kom var det värst på BB eftersom det var sjukhusmiljö och jag vart inlagd mycket förr. Väl hemma gick det bättre. Haft perioder jag vart nedstämd bär bebisen sovit dåligt annars har det gått oförskämt bra.

Bered dig på det värsta och hoppas på det bästa. Glöm inte att njuta av ditt lilla barn när det är i magen med.

2018-02-19
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

tack för era svar! Jag äter fortfarande antidepressiva och blivit rekommenderad att fortsätta. Har uttryckt min rädsla för bm och även att jag inte mår så bra just nu heller. Fick tid bokad för att prata med en psykolog och sen skulle hon avgöra om det är hon jag behöver prata med eller om jag ska prata men en som är specifikt för gravida och de som fött barn.

2018-02-18
Fankoo
Fankoo

Jag var orolig för förlossningsdepression när jag väntade första barnet men sedan läste jag att det oftast drabbar de med depressioner och psykisk ohälsa i bagaget, så jag släppte det. Det händer inte mig, tänkte jag. Men det gjorde det. Förlossning med komplikationer, amningshets på neo, hormoner i överflöd, allt det triggade förmodligen det hela. Eftersom jag var rätt påläst så fattade jag ganska snabbt vad det handlade om. När barnet var 5-6 veckor fick jag hjälp av bvc med läkarkontakt (och sedemera sjukskrivning) och kuratorskontakt. Jag blev sjukskriven och sambon fick vara föräldraledig (och jag släppte amningen, det var ett viktigt beslut). När barnet var 3 månader började jag jobba igen, vilket hjälpte mig enormt, men det tog nog tills hen var 6 månader innan jag kände mig helt bra igen. Nu väntar jag nummer två och har såklart drabbats av graviditetsdepression. Jag är i vecka 21 (i morgon) och har varit sjukskriven sedan vecka 15. Kommer förmodligen vara det fram till förlossning, vi får se vad nya läkaren säger på torsdag. Mitt tipps till dig, TS, är att prata med BM om din oro och be om samtalsstöd i förebyggande syfte. Lycka till!

2018-02-17
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...