App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Valp och bebis, en omöjlig ekvation?

Hejsan! Jag och min sambo har nyss flyttat och väntar vårt första barn om några veckor.. Han har börjar prata mer och mer om att skaffa hund nu. Han hade hund när han växte upp och vill att vår son också ska få den möjligheten, då det har gett honom så mycket. Jag har själv aldrig haft hund men det är något som jag skulle vilja ha. Han menar på att det vore bra att skaffa en valp nu, jag får dock lite panik när jag tänker på att ha både en nyfödd bebis hemma samt en valp. Så skulle jättegärna höra vad ni hundägare där ute har för erfarenheter kring bebisar och valpar. Tacksam för alla typer av svar!

2018-02-15
Cissi.L
Cissi.L
Barn på 1 år och 11 månader

Vi valde att införskaffa ny hund efter att den andra gått bort när dottern var 6 månader. På så vis så blev inte denna hunden svartsjuk och fick sig en ”omställning”. Föd bebis, känn av och skaffa därefter valp. Man kan liksom inte heller lämna bebis för att springa ut 28ggr i timmen för att få valpen rumsren så bästa är sommaren när man kan vara ute med båda hela tiden

2018-02-15
ojojojsan
ojojojsan

Jag och min man var inne på samma sak under min graviditet. Vi båda vill ha hund och tänkte att det är ju toppen om de får växa upp tillsammans och att jag skulle vara hemma ett år.
Men sen tänkte vi att det kanske ändå är bäst att vänta, som någon annan skrev, valpar är ju också bebisar och behöver otroligt mycket uppmärksamhet. Det slutade med att vi bestämde oss att vänta med hund, men vi ville även ha katt.
Så vi skaffade en perserkattunge när jag var i v.32, jag hade gravidpenning så jag var hemma med kattungen tills bebis kom.
Katter är ju väldigt mycket mer självgående än vad hundar är men det var ändå kämpigt att ge katten den uppmärksamhet som han behövde och förtjänade i början. Han har visserligen tagit omställningen otroligt bra och har alltid koll på bebis, sover bredvid henne och kommer som ett skott så fort hon börjar skrika :)
Jag växte upp med både hundar, katter, kaniner mm och det var helt fantastiskt och jag hoppas att min dotter kommer få göra det också :)

2018-02-15
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Tack för alla svar! uppskattas verkligen! Min sambo jobbar heltid inne i stan (vi bor lite utanför) så han är hemifrån ca 55h i veckan, vilket betyder att jag kommer att vara ensam hemma med bebis. Jag känner verkligen att jag vill lära känna mitt barn först, som flera av er har sagt så vet man ju inte vem det är som kommer och hur han kommer att vara. Men samtidigt känner jag mig så otroligt taskig och elak om jag skulle säga nej. Min sambos senaste hund gick bort för 18mån och det har varit väldigt tufft för honom, men nu känner han sig verkligen redo för att skaffa en hund dåd han saknar det så otroligt mycket. Men som sagt, det kommer att vara jag som är hemma med bebisen och eventuellt valpen.

2018-02-15
Cissi.L
Cissi.L
Barn på 1 år och 11 månader

Vi väntar bebis i början av juni och vår hund väntar valpar i mitten av april där vi ska behålla en :) Vi bor visserligen i hus på landet vilket underlättar men tänker att det är en perfekt tid då man faktiskt är hemma. Barnet o hunden hinner även vänja sig vid varandra innan barnet är så stort att det börjar dra o klättra på hunden (vilket man såklart inte ska tillåta men sker på ett ögonblick) och då tänker jag att det är bra om de redan känner varandra och har koll på vilka platser de har i flocken, alltså hunden. Bara min tanke :)

2018-02-15
Litenpåge
Litenpåge
Gravid i vecka 10

Jag hade väntat med hunden. Valpen är också en bebis och vill man få den rumsren samt uppfostrad kan man inte vara så bunden som man blir med en bebis. Men som någon sa innan, är ni två är det en annan sak, men ensam- absolut inte!

2018-02-15
Tessan U
Tessan U

Jag förstår viljan att skaffa hund men, precis som Lica92, också din skepsis. Grejen är att man vet ju inte vem som tittar ut ur magen. Vissa bebisar är superlugna, andra mer krävande. Och framför allt så händer det mycket, bebisen ändras också iom utvecklingsfaser och annat (man kan litegrann få en "ny" bebis). Jag trodde att jag skulle orka hitta på mer när jag var föräldraledig senast. Vi fick en bebis som skrek på kvällarna och sov dåligt på nätterna, så jag sov mycket på dagarna för att orka med. Då var jag glad att den möjligheten fanns.

En lösning, med tanke på att det är din sambo som är drivande, är ju att ni preliminärt planerar in det till när det är hans tur att vara föräldraledig.

2018-02-15
Vega
Vega

Hej. Jag förstår absolut din sambo & din panik. nu vet inte jag eran situation om tanken är att ni båda kommer vara hemma med bebis länge eller om din sambo jobbar. Men kan utgå från mig själv. om allt går bra så kommer bebis i oktober & våran hund är vuxen, men jag tänker.. hur ska jag orka? vovven är dock rumsren & leker mycket själv men han behöver också uppmärksamhet, gå ut och gå & aktiveras. sen vet jag inte hur bebis kommer må, kanske har kolik & vaken hela nätterna ( hoppas allt är bra ) men så ska jag även ta hand om en hund. & då känner jag lite att hur ska du orka en hundvalp? som ska ut varje timma & de är ju verkligen ett heltids jobb. det är ju också en bebis som behöver mycket uppmärksamhet. mitt tips är nog att vänta isåfall. bebisen kommer inte ha mycket nytta av valpen nu ändå. utan jag skulle nog vänta tills hans är kanske börjar gå och kan " hjälpa till " liksom leka och så. förstår du hur jag tänker? men som sagt om ni båda kommer vara hemma så tror jag absolut ni fixar båda men om det är tänkt att du ska vara hemma ensam så fundera om du verkligen vill detta? eller om du helst bara vill ge all uppmärksamhet till din lilla bebis.

2018-02-15
Lica92
Lica92
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...