App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bli av med ”bebismagen”?

Innan min graviditet vägde jag 65 kg och under graviditeten gick jag upp massor. Jag åt väldigt mycket godis men jag blev också otroligt vätskefylld, jag hade så mycket vätska i ben och fötter att jag hade jättesvårt att gå och väldigt väldigt ont. Exakt hur mycket jag gick upp vet jag inte, då jag inte vägde mig innan förlossningen, men 5 dagar efter förlossningen stod vågen på 89kg. Galet tyckte jag och kände att jag måste sätta igång direkt. Jag började äta endast nyttig mat, var ute och promenerade varje dag minst en timme men väldigt långsamt. Jag födde min dotter med akut kejsarsnitt så jag har inte vågat mig på några magövningar ifall att man skulle råka paja muskulaturen. Nu är min dotter 4 månader och vågen står på 62,4, mindre än innan graviditeten så jag har tappat 26,4kg. Men jag har fortfarande kvar lite sladdrig ”bebismage”... hur gjorde ni för att bli av med den? Ge mig massa tips nu :)

2018-02-15
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Just med kosten har jag inga problem nu, äter bra mat, lagom mycket och räknar kalorier så att jag inte får i mig för mycket :)
Det är just träning som jag behöver lite tips och inspiration så tack för alla era tips! Ska kolla upp :)

2018-02-16
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Lofsans mammaträning är ett boktips 👍 du måste träna de inre magmusklerna för att bli av med put-magen och i den boken finns massa övningar för alla sorters mammor - kejsarsnitt, vaginal, nyförlöst till att set var 5 år sen man fick barn osv Toppenbra tycker jag och hon har ett bra tänk

2018-02-15
Mammmaw08
Mammmaw08

Ät inte bröd och godis mer än på helger och ät normala portioner regelbundna tider, ta ej mat två gånger och ät långsamt samt drick gärna vatten till mat. Det är de bästa tipsen jag har. :)

2018-02-15
VictoriaOld
VictoriaOld
Gravid i vecka 34

Tack hörni! :D
Plankan och båten har jag hört ska vara bra och skonsam när man varit gravid, har gjort de övningarna lite grann men får nog öka tempot lite :)

2018-02-15
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Ladda ner appen MammaMage! 👌

2018-02-15
Lotta_R_87
Lotta_R_87

Om du pratar med din BVC sköterska så brukar dom kunna ge dig kontaktuppgifter till en sjukgymnast ☺️ fortsätt äta nyttigt, röra på dig och aktivera den inre bukmuskulaturen. EmelieHollsten på instagram lägger ut en del bra om du vill se någon som kan ☺️👌🏻 bara att kämpa på. Lite lös hud kommer du som sagt nog alltid ha.

2018-02-15
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Jag gjorde typ inget och gick ner allt utom 2 kg tror dock dem försvunnit nu. Angående magen så tar det 9 mån innan den är tillbaka på plats igen om man säger så. Du kommer alltid ha lös hud det går inte att undvika men när du har passerat 6 mån efter förlossning kan du säkert göra lättare magövningar för muskulaturen.

Blev själv förvånad över hur mycket av magen som försvann på 2 månader sydde min brudklänning under 2 1/2 till 4 1/2 mån efter förlossning och tappade 20 cm på den tiden.

2018-02-15
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Jag vet inte om det är något som funkar på alla, men innan graviditeterna så väger jag ca 40 kilo går upp till 62 så det är 22+ kilon. Så fort bebis är född och jag tagit en dusch så sätter jag på mig en gördel/korsett liknande runt magen och har den jätte tight. Med alla barnen har min mage gått tillbaka och blivit helt platt. Då har jag fött vaginalt också vet inte om de spelar någon roll..

2018-02-15
batgirl
batgirl
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...