App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Oro inför förlossning......

Hej där. Är gravid i v.39(38+1). Nu är de verkligen nära BF.. Är vårt första barn. Har först nu sedan 1 månad börja tänka allt mer på förlossningen och blir bara mer rädd för varje dag.. Gråter stundvis hemma både när jag är ensam men även med min man. Sömnsvårigheter, vaknar flera ggr och ligger sömnlös.. Tänker på bebis om den är fullt frisk eller om de missat något på Rul.. Jag klarar ej av detta längre, ångesten bara växer.. och allt kring förlossning, om jag kommer klara de? Komplikationer... är ett nervvrak i hemlighet😢😔😔 Mom2be

2018-02-13
Dinisarious18
Dinisarious18
Barn på 2 år och 3 månader

Jag var också livrädd innan. Har alltid varit rädd. Men när det sätter igång fokuserar man på annat. Visst kan saker gå fel men saker kan ju lika gärna gå rätt.

2018-02-14
linnhansson1986
linnhansson1986
Barn på 2 år och 10 månader

Tänk på att än hur jobbigt det känns så vet kroppen av sig självt hur den ska göra. Dessutom är du då hos de som vet mest om förlossningar o kan hjälpa dig på bästa sätt! Styrkekramar o hoppas din oro kommer lugna sig!

2018-02-14
yatziå
yatziå

Att läsa in sig på förlossningsböcker tror jag är väldigt bra. Läste massor innan första barnet, sen fanns det inte lika mycket tid innan 2 och 3 kom.

Se till att sysselsätta dig så du inte har för mycket tid för alla tankar.

Vi har en fantastisk sjukvård i sverige med kunnig personal.
Vila i tanken på att kroppen ,de flesta, är designade för att kunna föda.

Lycka till med det stora äventyr som ligger framför dig.

2018-02-14
ma78
ma78
Barn på 2 år och 5 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-02-14
kathysomi
kathysomi

Hej, var också väldigt rädd för att föda. Panikslagen rättare sagt. Men pratade med min mb å hon rekommenderade att jag skulle gå till en aurora samtal. Det är en barnmorska som man får prata med å hon lyssnar verkligen. Fick öva på lustgas å kolla runt på förlossningen. Det hjälpte mig jättemkt. Efter varje gång jag hade varit hos henne så ville jag föda på en gång haha. Gick också några gånger efteråt å gick igenom förlossningen bit för bit. Kan ju hjälpa om du vill ha fler barn sen. Hoppas det löser sig.

2018-02-14
Pontho
Pontho
Barn på 2 år och 5 månader

Ett tips är att läsa boken Föda utan rädsla av Susanna Heli. Den har hjälpt mig mycket inför mina två förlossningar.

2018-02-14
emma_mathilda
emma_mathilda

JAAA jag är i v 30 och är rädd oxå tänker snitta mig faktis!

2018-02-14
Mariam98taaleb
Mariam98taaleb
Bebis på 1 månader

Å men du ❤️. Kan du prata med din barnmorska på MVC om din oro och rädsla? Låter som att du behöver få lätta ditt hjärta och få höra lugnande ord från en erfaren röst. Så du kan ladda med positiva tankar inför bebisens utresa. Mest troligt är allt bra med din lilla skatt får vi tro. Om allt såg bra ut på rutinultraljudet-försök och ta ett steg i taget och inte oroa dig ”i onödan”. Spara energin. Se en positiv målbild framför dig. Förlossningen är en pärs, det kan ingen förneka, men du har hjälp och stöd hela vägen från barnmorska och undersköterska-iaf var det så på min förlossning. Att det fanns personal som tittade till oss och hade koll på oss. Kom med tips och hade koll på bebis och mig. Och mannen är ett jättefint stöd, som kan hjälpa och massera och finnas där. Och att vara på plats på förlossningsavdelningen var tryggt bara det tyckte jag. Förlossningen är också en underbar upplevelse. Tyckte jag 😊. Din kropp är stark och vet vad den ska göra. Och det bästa är att i slutet kommer du att träffa din högt älskade och efterlängtade bebis. Värk för värk kommer du närmare. Och när den lille kommer ut! ❤️ Det är magiskt!!
Lycka till! Snälla du ta hjälp så du får lätta din ångest. Prata med barnmorska, vänner, syskon, mamma- någon som kan hjälpa dig.
KRAM

2018-02-13
Beafus
Beafus
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...