App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur nattas era barn?

nyfiken på hur alla nattar sina barn i olika åldrar?☺ inte kvällsrutiner, utan från att lampan ska släckas menar jag. somnar de ensamma i rummet? dörren öppen/stängd? musik eller inte? osv.. berätta 😁 tillägg gärna om dom sover hela nätter med den nattningen eller inte 🤗

2018-02-13
Johannaulrika
Johannaulrika
Barn på 1 år och 11 månader

Äter han mycket gröt? Trodde de mest var smakportioner vid 4 månader så han inte vågat ge sonen mer än någon tesked..

2018-02-17
pozan
pozan

Bebis 4 mån. Äter gröt vid 18. Tar på pyjamas och läser saga. Sen ersättning vid 18:30. Därefter lyssnar vi på Vargsången och därefter lägger vi honom i egen säng. Klappar lite på huvudet och håller handen. Brukar somna inom 30 minuter, har funkat i sex veckor nu. Sover tills 23, då han vaknar till och äter och sover sedan till 06, äter igen och sover till 08.

2018-02-15
Pikis
Pikis
Barn på 2 år och 5 månader

Just det, våra barn har eget sovrum tillsammans. De har dom haft sedan 2-2.5 år. Sonen verkade bli störda av oss i rummet när han skulle sova så han fick flytta ut runt 2 års ålder - vips sov han mycket bättre.

2018-02-14
Plumpan
Plumpan

Vi går på toa och kissar, borstar tänderna och tvättar mun och händer om det behövs, tar på pyjamas, går till sovrummet och läser saga, bäddar ned sonen på 4 år i sin säng och säger god natt och tar dottern på 2 år och lägger oss i hennes säng och ligger där tills hon somnat, är sonen fortfarande vaken när dottern somnat så lägger vi oss hos sonen tills han somnat. Så har vi gjort med sonen sedan han fick egen säng vid 1,5-2 års ålder. Innan vi lägger oss i sängarna så släcks också lampan, de har dock en nattlampa som lyser lite lagom. Dottern är mörkrädd och sonen har problem med både växtvärk och nattskräck - lättare för oss vuxna att se nör man går dit mitt i natten och barnen behöver inte bli rädda för mörkret om de vaknar. De sover från 19-19.30 fram till 05-07 på morgonen. Vaknar de tidigt så kommer de ock lägger sig i vår säng tills det är dags att gå upp och om det är en jobbig natt med många uppvaknanden så lägger sig någon av oss föräldrar i barnens rum. Båda barnen har haft 90x200 sängar sedan de fick egen säng efter spjälsängen, sonen har nu en 120cm säng. Sjukt bra när man behöver dela säng med barnen, läser saga eller behöver någon mysplats vid sagostunder på dagen. Ibland vill barnen även höra den där humla-sången från barnen i Bullerbyn innan de sover också. Men annars är väl det rutinen vi har. När de var mindre, innan den egna sängen kom, var det blöjbyte, tvätta av kroppen vid behov, smörja in huden, pyjamas, välling/ersättning/amning, borsta tänder och sen vaggas i famn/vagn, då var de dock riktigt små så de vaknade typ 1000 gånger under natten, då fick de sova där de somnade bara, alltså madrass på golvet/vagnen, mellan mamma och pappa i sängen/sin säng osv, etc.. jag har aldrig varit riktigt hård med exakt vars de sover så länge de faktiskt sover.

2018-02-14
Plumpan
Plumpan

båda pojkarna (knappt 4 år och 2år )18;30 bad, tänder, pyjamas. 19;00 Välling och var sin saga i sängen och så släcker vi lampan och ligger kvar tills de somnar. Tar ca 20 min. Då mannen är hemma lägger vi var sin i sina rum. Ofta är jag själv och då lägger jag dem samtidigt i dubbelsängen och bär in dem i sina sängar. Båda pojkarna brukar komma in vid midnatt och sova med oss. Storebror är vaken 2-3 ggr varje natt. Lillebror är vaken 5-10 ggr varje natt och är som en elvisp i sängen... Det är lite si och så med sömnen för föräldrarna i familjen :/

2018-02-14
Fiakatten
Fiakatten

Har en pojke på lite drygt 4 år och när vi bytt till pyjamas( vid 18.00 ca) tar han med sig gosedjuret och vi bäddar ner honom i sängen, sen väljer han en bok eller tidning som han ligger och tittar i tills han somnar. Han somnar själv och det kan ta allt mellan 5 - 30 minuter. Fönsterlampan lyser till 19.30 ungefär. Sover sen hela natten till 05.00/06.00
Det är inte ofta han kommer in till oss men de gångerna kan vi bara gå tillbaka med honom till hans egen säng. Är han sjuk så vill han ha sällskap i sängen sådana gånger.

Vår flicka på 2,5 år samsover fortfarande med oss och efter att hon fått pyjamas så går hon och pappa upp och lägger sig, han kanske berättar en bok i mörkret och sen säger han typ, nu har din sovklocka ringt, sov gott Ester.
När hon sen slutar prata eftersom hon inte får nåt svar så somnar hon. Kan ta mellan 5- 20 minuter.
Olika om hon sover hela natten eller inte, ibland kan hon vakna och hålla låda 30 -60 minuter,vi pratar inte med henne, ibland vaknar hon och storskriker bara kanske efter någon mardröm.

Vi jobbar på att få henne i eget rum igen men det kanske inte blir innan lillasyster är lite större och inte nattammar längre.

Minsta flickan, 8 veckor, har inga rutiner än utom att hon styr ammning och sen sover hon brevid mig. Ammar kanske en till två gånger under natten.

2018-02-14
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

4 år. Ligger bredvid o läser saga i hennes säng. Släcker o ligger kvar tills hon somnar. Har en nattlampa på. Stänger dörren o oftast sover hon hela natten där alt kommer in till oss runt 4.

2018-02-14
yatziå
yatziå

Har en son på 15 månader, äter, byter till pyjamas, borstar tänder och sen sitter någon utav oss jämte hans säng och pratar med honom tills han somnar. Tar mellan 30-90 min beroende på humör... vaknar dock x antal gånger varje natt. 😣

2018-02-14
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Oj vad alla barn verkar sova hela nätter...man undrar nästan om man gjort nåt fel...har en flicka på 2år 1mån. Sitter bredvid henne i fåtölj i hennes juniorsäng med lätt musik, håller handen, smeker lite osv...hon somnar då på 30min, vaknar sen oftast vid kl.02 o kommer till oss o vill sova i vår säng. Kan vakna sen oxå typ 2ggr till innan det är morgon vid 07....

2018-02-14
Lily1988
Lily1988

5,5 mån. Bäbis ammas och sen byter vi till pyjamas. Ammar igen. Får ca 150ml ersättning i flaska. Rapas och sen läggs i egen säng med napp. Stoppas om och får en snuttefilt. Släcker lampan, puss på pannan och går ut ur rummet. Stänger dörren. Går in och tittar till regelbundet. Brukar somna inom 10-30min

2018-02-14
JosefinMamma
JosefinMamma
Barn på 2 år och 7 månader

Bebis på 4 månader får efter kvällsrutinerna en flaska ersättning i babynestet som ligger i våran säng, vi lyssnar på en vaggvisa och har nattlampa, ligger kvar tills hon somnat, låter musiken fortsätta, lampan är tänd och stänger till dörren. Oftast sover hon väldigt bra från att hon somnar runt 19:30 tills hon vaknar runt 01 och vill äta. Efter det sover hon ganska oroligt nu sen några veckor tillbaka. Vet inte om det är bara en utvecklingsfas eller om det är något annat.
Sen är tanken att hon snart ska flytta in i eget rum och då får nog dessa rutiner följa med.

2018-02-14
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Barn på 2 år och 4 månader. Kvällsmat, tandborstning, blöja och pyjamas. Sedan bäddar vi ner oss i sängen (vi samsover), pratar lite och läser en bok (4-5 gånger) innan jag/pappan släcker lampan. Barnet vill oftast ha en hand på magen, ibland ligga i famnen ett tag, och somnar oftast rätt snabbt. Sover hela natten (20-07/0730).

2018-02-14
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

2 åringen ger vi flaska i sängen och när hon är klar med den ligger vi och kramar om tills hon somnar. Hon pillar på en leverfläck jag har på bröstbenet och däckar i regel inom 10 min. Vi har nattlampa tänd utifall hon skulle vakna på natten och komma in till vårt rum. Bebisen på 3 månader får pyjamas samtidigt som syrran och ammas i soffan tills vi går och lägger oss. Då ligger han i sin säng i vårt rum tills han vaknar på natten för mat och får komma till vår och sover till ca 6.30. Har nattlampa i vårt rum också.

2018-02-14
Linepersson
Linepersson

Vår son blir 1år på måndag. Jag börjar kvällen med att ge fullkornsgröt och vatten till, byter om till pyjamas och byter blöja (badar här också om det är dags för det), borstar tänderna, han får sedan leka en halv timme-timme och sen blir det ersättning (han vill inte ha välling) i sängen. Jsg har antagligen levande ljus på eller dörren på glänt för att få lite ljus i rummet annnars är det bäcksvart. Han somnar i våran säng där han antagligen rullar runt tills han somnar eller i min famn medans jag sjunger "tryggare kan ingen vara" som jag gjort sedan han var 2 månader gammal. När han somnat lägger jag honom i hans spjällsäng som är i vårt rum, släcker ljusen och sätter dörren på glänt. Han sover 18.00-04.00. Han har sovit hela nätter sedan han var 3 månader gammal. 😊

2018-02-14
Mammatillpojke
Mammatillpojke

Sonen på snart 3 år dricker välling och vi läser saga i våra sängar. Sen ligger vi bredvid tills han somnar. Sen läggs han över i sin spjälsäng som står helt intill min sida så han själv kan krypa över om han vill, fast han sover nästan alltid hela natten i sin säng från 20 - 8.

2018-02-13
mammaeh
mammaeh

Har en flicka på 1år. Vi byter till pyjamas efter middagen, leker tillsammans någon timma och rundar av dagen med en klämmisgröt i famnen i soffan någonstans mellan 2000-2030. Sedan ett sista blöjbyte och potta, samt tandborstning. Sedan myser vi ner henne famnen hos mig eller hennes pappa i soffan insvept i en gosig pläd och ett favoritgosedjur. Där somnar hon i regel strax och vi bär in henne till hennes spjälsäng. Hon brukar somna någon gång mellan 2100-2200. lite olika. Sover hela natten sedan ca 7/8månader. Slutade kvällsamma vid 11 månader. Vaknar vanligen 0730 - när hennes pappa är ledig med henne tar hon märkligt nog alltid sovmorgon till 0800/0830. Vi har alltid dörren öppen ifall hon skulle vakna till och behöva nattas om. Vi har fortfarande henne sovande i egen säng i vårt sovrum. Det känns tryggast och bäst för oss alla tre. Hon har sovit i egen säng i samma rum som oss sedan hon föddes.

2018-02-13
HeidiHallon
HeidiHallon

Jag stänger dörren till deras rum* Haha blev helt galet där!

2018-02-13
batgirl
batgirl

Mina 2 tjejer på 4 år och 3 år går in i varsin säng dom delar rum, dom får dricka lite vatten innan dom lägger sig annars tjatar dom bara 😂, jag säger godnatt sov gott älskar er ses imorgon sen släcker jag lampan så det är helt mörkt i rummet jag stänger rummet till deras dörr och dom somnar själva. Har gjort så sedan stora tjejen var 2 år det har funkat jätte bra för oss!

2018-02-13
batgirl
batgirl

Ingen lampa, ingen musik eller dylikt

2018-02-13
Okonkret
Okonkret

Vi släcker och startar musik om hon vill, sen ligger vi jämte tills hon somnat, ingen lampa och vi stänger dörren när vi går ut, hon kommer som regel in till oss under natten men har börjat sova hela nätter i sin säng emellanåt. Vi har alltid suttit/legat jämte när hon somnar:)

2018-02-13
mknl
mknl
Barn på 1 år och 11 månader

Vår (snart) ettåring får en flaska antingen i sängen eller strax innan läggning. Vi håller om henne när hon ska somna. Oftast ligger hon och pillar eller nyper en löst i skinnet på armen (någon annans unge som också gör så?) i kanske 5-20 min när hon somnar. Sedan går vi ut och lämnar dörren lite på glänt. Hon sover från 20:00-07:00. Vissa nätter vaknar hon någon gång. Då går vi bara in och gör om samma procedur igen. Håller om (oftast bara någon minut för att hon ska somna om) och sedan lämnar rummet

2018-02-13
Okonkret
Okonkret

Barnet är 2 år 4 mån. Vi bor litet så delar sovrum. Släcker lampan, sammanfattar dagen lite, pussas och kramas. Jag/pappan ligger i vår säng o barnet ligger i sin säng tills han somnat. Ingen musik, ingen tänd lampa. Sover normalt sett hela natten.

2018-02-13
Tessan U
Tessan U
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...