App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Illamående

Asså, snälla ge mig tips 😭 kan inte gå utanför dörren snart & de hjälper inte att min värsta förbi är att kräkas. vet att de finns primperan men de är ju läkare som måste skriva ut & tänker ta upp det med bm om inget annat hjälper & tabletter mot åksjuka hjälper inte heller.

2018-02-13
Lica92
Lica92
Barn på 1 år och 8 månader

Jag har oxå jobbat inom vården och varit gravid.. dock visste dom ju det så vissa saker fick dom ta hand om för jag inte fixade det så som slem o dyl.. och du köp sea-band o ha dom på jobbet! Får vissa gamla rävar ha sina klockor kan du ju ha dom! Sea-band hjälpte dock inte mej men vet att det hjälper andra:) dessutom kan du ju tvätta seaband:) och jag hade det på mej när jag jobbade :) ingen som sa något:) grönsaker och frukt åt jag mycket oxå när jag mådde illa o som en annan skrev isglass:) drack bara vatten då saft o annat fick mej mer illamående. Och ring bm o be om illamåendetabletter jag fick lergigan utskrivet och va påväg att ta primperan oxå men då gick illamåendet över:) hoppas det löser sej kram 💕

2018-02-14
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 2 månader

Jag var sjukskriven 2 månader för illamåendet ☺️ Sista dagen jag jobbade spydde jag 9 gånger på jobbet. Det funkade inte. Jag hade inget matsug och fick inte behålla vätska eller mat. Mådde dåligt v 8-32, mådde sedan bra ungefär 1,5 månad och sedan spydde jag en gång per dag sista tiden. Hoppas det vänder för dig snart!

2018-02-14
sofiasorpola
sofiasorpola
Gravid i vecka 37

sluta med att jag fick gå hem från jobbet idag & skyllde på magkatarr. bm ska ringa mig nu på ef. känns så dumt. så länge jag sitter i köket eller matsalen på jobbet så går det men så fort vi skulle göra omvårdnad eller gå in på ett rum som lukta så fick jag springa ut 😭😭. seaband får jag inte använda på jobbet men kanske kan testa hemma? tänkte om ni har tips på vad man kan äta? Känns så onyttiga & små äta. funderar på att baka frökex kanske.

2018-02-14
Lica92
Lica92
Barn på 1 år och 8 månader

För min del hjälpte det att äta små portioner och bara kall mat - all varm mat fick magen att göra revolt. Använde seaband med och tyckte att de hjälpte litegranna iaf. När min sambo såg att jag mådde som sämst så tog han mig under armen och tvibgade ut mig på korta promenader bara för att få luft. Jag jobbar inom vården med och vissa dagar har jag helt enkelt fått gå till chefen och sagt att nej - idag går det inte för jag måste springa till badrummet var tionde minut. att hälften av lukterna på jobbet gjort mig akut illamående gjorde inte saken bättre. Som tur är har jag en bra chef...nu börjar illamåendet gå över, och jag är i vecka 13. det började lätta förra veckan som tur är. jag hade även alltid kex och nötter i skåpet för att ta, hur kämpigt det än var att äta så mådde jag alltid lite bättre efter det. hoppas du mår lite bättre snart

2018-02-13
strakhat
strakhat

känns så dumt att stanna hemma från jobbet också, vet inte hur snabba läkaren är med att sjukskriva om man de bara är illamående. men kan testa och ringa & höra om medicin. även om jag inte kräks än så är är så obehagligt när man känner att de kan komma när som & inte vågar lämna huset 😭 hoppas verkligen att de slutar snart. när börja ni må bättre?

2018-02-13
Lica92
Lica92
Barn på 1 år och 8 månader

Hade samma problem och jobbar inom vården så det var ohållbart. Läkarna vill helst inte att man tar primperan men postafen som är det första de rekommenderar hjälpte inte ett dugg. Förklara att de får skriva ut medicin (jag har olika Lergigantabletter (uppiggande på dagen och för att kunna sova till natten) eller sjukskriva dig för så ska du inte behöva ha det. Använder även seaband (illamåendearmband) och näsklämma hemma vid nödfall så min sambo kan få tillaga mat och äta i lugn och ro. Isglass, a-fil har varit min räddning när jag haft svårt att äta. Lycka till

2018-02-13
Hasorean
Hasorean

Jag spyr ju aldrig då jag har sån fobi för idag men idag va de liksom att jag fick vända på promenaden med hunden. de som hjälp är att äta märker jag. har köpt majs kex. bara rädd för jobbet & hur jag ska klara det. jobbar inom vården & där finns de äckliga saker 😭 vill inte att någon ska fatta att jag är gravid heller.

2018-02-13
Lica92
Lica92
Barn på 1 år och 8 månader

Det som hjälpte mig var såna Nutrilett drycker, mariekex, citron, och att äta något litet varje timme. Primperan var det enda som hjälpte mig och ibland räckte inte det heller när det var som värst. Men ring och boka tid och förklara hur jobbigt det är så borde du få det utan problem. Lycka till! Lovar det går över!

2018-02-13
Esada
Esada
Barn på 2 år och 3 månader

Det är bara att ringa kvc så får du recept direkt. Säg att din vardag inte fungerar, att du inte kan äta, dricka, vara aktiv och jobba utan att spy så löser det sig ☺️ När det gäller tips att ”bota” illamåendet så fungerade bara vila för mig

2018-02-13
sofiasorpola
sofiasorpola
Gravid i vecka 37
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...