App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ska man vara orolig eller inte?

Gud jag är så jobbig. Förlåt. Man kan nästan tro jag väntar mitt första barn så nojjig jag är över allting haha. Nej men det är för att under mina graviditeter har bägge mina tjejer varit riktigt lugna i magen, kände mycket sällan ända in i slutet och det var normalt för det var så dom var hela graviditeten. Nu väntar jag en mycket livlig pojke, jag förstår att dom är så pass stora nu och inte kan sparka eller boxas där inne men man ska ju känna ”svepande rörelser”, Nu när det finns mindre plats så har jag så svårt att känna igen dom nya rörelsemönstrerna, enligt min barnmorska ska jg nu i v 38 känna honom MINST 10 gånger om dagen. Och det gör jag inte, inte så många gånger, möjligtvis 3 gånger som en helhet på ett dygn. Så nu har jag gått och hakat upp mig på att jag känner så lite, ska man vara orolig över att bara känna honom ungefär 3 gånger eller ska man va orolig när man inte känner något alls på ett dygn??

2018-02-13
batgirl
batgirl
Barn på 2 år

jag är fortfarande i vecka 30 men min unge ee såååååååå lekfull ahahhhaah men kolla upp de och säg till oss vad som hände eller aa hur det gick för dig LYCKA TILL!!

2018-02-14
Mariam98taaleb
Mariam98taaleb
Gravid i vecka 37

Jag använde mig av AngelSounds Hjärtljudsmonitor när jag väntade lillan. Då kunde jag lyssna på hennes hjärtslag hemma i sängen när jag kände oro över att hon inte sparkat på ett par timmar. Hon var oftast stillsam på dagtid när jag själv var aktiv och gick omkring. Men alltid vid en viss tidpunkt på sena eftermiddagen satte hon igång ett himmelens gympass där inne! Samma sak alltid vid 03 på natten. Det var rutin. Kanske kan du finna ett mönster på den lille där inne precis som jag hade det? Det gör att du inte hela dagen behöver tänka på om du känt en spark. Utan du kan fokusera på de stunder då han sätter igång. Alla bebisar är olika så det är inte säkert att han har någon rutin den lille =) Min flicka blev alltid vild om jag lade mig på rygg. Det var svårare mot slutet att hitta hjärtljuden med dopplern vill jag förmedla - och det är inte för alla då har jag hört att det kan skapa mer oro om man inte lyckas pricka rätt. För min del var den underbar. Men jag minns att ju mer jag stressade eller hade saker för mig desto kraftigare sammandragningar hade jag och med det betydligt mindre rörelser var möjliga att känna av från den lilla där inne. Det kändes som om livmodern klämde fast henne så att hon inte kunde röra sig! Och vänner till mig sa att när vi är uppe och går så sover oftast bebisen till gungningarna i kroppen. Slutligen: Min graviditet slutade två veckor över tiden med igångsättning. Jag som led av svår förlossningsrädsla kan så här i efterhand verkligen rekommendera igångsättning. Fullt frisk liten tös dök ut inom loppet av ca 9h.

2018-02-13
HeidiHallon
HeidiHallon

Hej, Hade jag varit som du hade jag åkt till gynakuten eller ringt min bm/ förlossningen. Hellre en gång för mycket.

2018-02-13
Onepiece85
Onepiece85
Bebis på 5 månader

Andiegirl ja sist jag var inne och dom kollade med ctg och ultraljud så överdrev jag lite haha.. tror jag också måste slappna av lite nu när det närmar sig så är det mycket som gör mig så nervös, dels för vi väntar ett av andra könet denna gången man är så nyfiken på hur han ser ut och det är inte så lång tid kvar.. Måste bara andas in och ut denna sista tiden, jag känner ju att han rör sig NÅN GÅNG under dagen men inte lika ofta som bm säger och det är bara den biten som gör mig så orolig. Sist vi var inne så såg allt jätte fint ut och de va ca 2 veckor sen! Ska försöka tänka på annat till imorgon kommer jag inte till ro så ringer jag och åker o kollar imorgon igen

2018-02-13
batgirl
batgirl

Min pojke var extremt livlig i magen, sparkades (eller slogs) skithårt dygnet runt. Vissa dagar var det helt lugnt i magen dock, jag kände verkligen ingenting! Jag blev skitorolig precis som du varje gång och då ringde jag faktiskt sjukhuset och överdrev mina symptom lite (jag vet att det är fult, men annars hade jag inte fått ro i själen) så att jag fick till akut ultraljud. Detta skedde typ tre gånger i graviditeten varpå jag fick två extra akut ultraljud som visade att allt var bra och sista gången det blev så lugnt i magen försökte jag lugna ner mig själv och antog att allt var bra ändå precis som de andra gångerna.

Försök ta det lugnt! Jag tror att det är normalt och att man ska ta det där med tre rörelser per dygn med en stor skopa salt. Är du riktigt orolig tycker jag att du ska göra som jag och försöka få ett akut ultraljud för att se att allt är bra - men då får du nog överdriva dina symptom och säga att du haft blödningar eller liknande. Är de riktigt schyssta kanske det räcker med att du säger som det är och att du är extremt orolig.

Jag födde en frisk och fin pojke 29:e september förra året. :)

2018-02-13
andiegirl
andiegirl

Ring din bm och förklara att du knappt känner nått och be om ett nytt ctg.

2018-02-13
Pannpann
Pannpann
Bebis på 3 månader

Hej alla! Jo men det var så för ungefär 2 veckor sen då jag tyckte att jag inte kände något alls fast jag drack kallt och puffade på magen, vi fick lyssna med ctg allt såg jättefint ut dom kollade även med ultraljud om det fanns tillräckligt med fostervatten och allt såg jätte fint ut då.. Har bara så svårt att känna igen dom nya rörelserna och är så rädd för att jag ska missa något som kan va farligt. Jag pratade med min bm och hon sa just det att bebisen har nya mönster nu men jag ska känna minst 10 gånger om dagen och jag tror det är just det jag hakat upp mig på och gör att jag känner mig orolig. För jag känner inte han så ofta som hon säger att jag bör göra i denna vecka. :///

2018-02-13
batgirl
batgirl

Hej. förstår din oro. Jag har inga barn men vart gravid några gånger & vart nojig. Jag personligen tycker du ska kolla upp detta, just så att du inte ska vara orolig, kontakta bm & säg att du är orolig för att du inte känner lika mycket & tex vill kanske ha ett ultraljud & se så allt ok med bebisen 😊 annars kan man boka privat ultraljud. Kanske bättre än gå runt och vara orolig. kram 😘

2018-02-13
Lica92
Lica92
Bebis på 17 månader

Jag hade en dag (nu är jag i vecka 41+1 och detta var någon vecka sedan) då jag inte tyckte att jag hade känt av bebisen i magen, för jag har precis som du en väldigt aktiv unge i magen. Jag och min sambo ringde BM för vi blev oroliga. Vi fick tipset att jag skulle dricka något kallt som var väldigt sött och därefter ligga ned på vänster sida och om jag inte kände av bebisen inom 1-2 timmar så skulle vi ringa igen.

2018-02-13
margus29
margus29

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-02-13
kathysomi
kathysomi
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...