App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

För lite mjölk!

Hej! Mitt barn är snart 3 månader och jag har ammat hela tiden. För ca en månad sen började vi med ersättning, ca en flaska om dagen för att komplettera. Detta för att jag kände att barnet inte blev mätt efter amning. Men nu är det som en ond cirkel och jag får bara mindre och mindre mjölk! Inatt sov vi 7 timmar i sträck och när jag skulle amma efter det kom det ändå inte tillräckligt. Jag blir sååå stressad över detta för jag VILL amma! Någon annan som känt att de har för lite mjölk? Tips på hur man kan öka mängden igen? Kram Estrid

2018-02-12
EstridNovember
EstridNovember
Barn på 3 år och 10 månader

Amma amma på bara! Om du ger ersättning så går bröstet i back på att producera mer eftersom det inte sugs, om du förstår vad jag menar! Kämpa på

2018-02-12
batgirl
batgirl

När min dotter föddes hade hon låga värden och var tvungen att få ersättning utöver amningen när vi låg på BB. Min tanke var att helamma så personalen på bb sa åt oss att fast ut amningen vilket vi gjorde. Dottern satt fast vid mitt bröst HELA dagarna och HELA nätterna och var jättearg och jätteledsen och skrek nästan all vaken tid. Vi misstänkte då kolik, men när vi pratade med bvc när vi fick hembesök så var det så enkelt att amningen räckte inte till. Min dotter hade inte gått upp i vikt alls utan istället gått ner. Hon var helt enkelt hungrig så vi började med ersättning igen för att komplettera amningen.
Så jo, mjölken räcker inte alltid till. Jag ammade och gav ersättning tills dottern var 2,5 månader sen gick jag över helt på ersättning för amningen var inte min grej.

2018-02-12
Emliew
Emliew

Hej
Vad fick dig att tro att din bröstmjölk inte räckte till från början? Det är vanligt att man tror att ens bröstmjölk inte räcker till när bebis tex snuttar mycket, sover ytligt och korta stunder (normalt för ammande bebisar) eller helt plötsligt börjar böka mycket vid bröstet och då testar ge ersättning. Bebis verkar då nöjd och somnar men gör detta pga "matkoma" och en ond cirkel där bröstmjölk mer och mer fasas ut startar. Plötsligt bökande vid bröstet beror oftast på utvecklingsfas eller ökningsfas (bebis "beställer" mer mat).
Om du vill fortsätta amma/återgå till helamning skulle jag råda dig att köpa ett tillmatningsset att ge ersättning i i fortsättningen och trappa ner mer och mer på ersättning. Då kan bebis amma/beställa mer mat samtidigt som ersättningen ges och gå även med i amningshjälpens slutna grupp på Facebook, där kan du få massa bra råd och tips på hur du kan återgå till helamning.

2018-02-12
maharetm
maharetm

Säger som skribenten ovan. Det ända som gäller at att amma mer. Ingen mer ersättning utan amma i mängder, typ non stop dygnet runt så ska du se att mjölken kommer tillbaka. Se till att äta och dricka ordentligt också!

2018-02-12
Plumpan
Plumpan

Jag har iofs aldrig gett ersättning, men ibland har det känts som om ena bröstet slutat producera och då har jag låtit bebisen snutta mycket istället för nappen, då har det ökat efter några dagar. Sen kommer det perioder som bebisen äter mycket och strax innan min bebis blev 4 månader så skrek hon vid bröstet och slet och drog men mjölk fanns. Fick lite artiklar från England, där det stod att bebisen har inte tid att äta för den vill inte missa något. Hon kom in i en utvecklingsfas ( började rulla) och sen en rejäl tillväxtfas (växte 1 cm per vecka, 0,5 cm runt huvudet per vecka) och ammade hela nätterna varje timme. Det är kämpigt, men se om det inte går att få henne att snutta mer?

2018-02-12
mimmisan88
mimmisan88
Gravid i vecka 23

Åh nej, detta skulle ju vara under ämnet "Amning" förstås!

2018-02-12
EstridNovember
EstridNovember
Barn på 3 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...