App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ni som ammar länge...

Hej, min son är nu sju månader och även om han äter en hel del låter jag honom fortsätta amma. Jag har väl någon idé om att 10-13 månader kan han ju få amma, om vi båda trivs. Men, ni som då ammar "lite längre" än många andra, har ni en plan, en idé om hur länge ni vill amma, och är det några för- eller nackdelar med det hela? :) Jag är nyfiken och intresserad av vad ni har att säga! Ni får gärna berätta hur mycket ni ammade, hur länge; osv. också

2018-02-11
LenaGo
LenaGo
Barn på 2 år och 9 månader

Vi ammade ett år, min plan var sålänge vi båda trivs med det men på ettårsdagen la hon ner själv. Fördelar med amning skulle jag vilja säga är väldigt många:)

2018-02-19
mknl
mknl
Barn på 1 år och 11 månader

Det är alltid roligt att höra hur andra gör.
Med "lite längre" menade jag nog inget mer specifikt än lite längre än vad många andra gör. Jag får redan nu frågor (inga elakt menade) om att jag fortfarande ammar och hur länge jag tänker amma... Det är intressant att se att så många ändå ammar "lite längre" för min bild, som uppenbarligen är rätt dålig, av det hela är att många slutar att små vid ca 6 månader...
Ingen som har någon data/statistik tillgänglig? ;)

2018-02-19
LenaGo
LenaGo
Barn på 2 år och 9 månader

Hur länge är lite längre? :) Jag ammade min son tills han var 16 månader. Egentligen ville jag inte amma alls från början, men det fungerade bra så vi körde på med det. Sen var det sonen som styrde, ville egentligen sluta mycket tidigare för jag tyckte det var jobbigt. Sen blev jag gravid och då orkade jag inte mer så då avslutade vi ganska tvärt. Så nej jag hade ingen plan alls :)

2018-02-19
Mammmamalin
Mammmamalin

Äldsta barnet ammades tills han var tre år. Vi slutade pga att jag var gravid med lillebror. Jag bestämde att nu slutar vi. Det var egentligen bara kvällsgos kvar. Han tog det väldigt hårt och det tog tre kvällar med mycket skrik och gråt vid läggdags innan det blev lite ok. Hade aldrig någon plan utan trodde att han skulle vilja sluta självmant. Nu är lillebror snart två år och tuttar fortfarande. Har fortfarande ingen direkt plan utan önskar mig ett barnstyrt avslut. Med "äldre" barn som ammar så handlar det inte om någon helamning utan är oftast lite snutt, gos, mys och närhet någon gång om dagen.

2018-02-18
Carrunwen
Carrunwen

Sonen fick sluta vid 9 månader pga att jag åt klådstillande, han fick sluta pang bom men det gick bra eftersom vi bara gosammade på kväll och morgon.

Dottern ammade till 2 år drygt men jag avslutade det efterrsom jag blev gravid och ville få sova ifred. hon har ammat mer till och från och nu när lillan kom så fick jag väldig produktion och mjölkstockning nästan direkt.

Jag har nog tänkt att lillan nu ska få amma så länge hon vill.

2018-02-12
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

min plan var att amma tills hon var 6 månader, sitter fortfarande med tutten framme och hon fyller 2 år i april. Nu är det dock bara bär hon ska sova och när hon är ledsen och behöver tröst. är gravid i v 30 och börjar känna paniken att jag vill att hon slutar innan bebis kommer men vet inte riktigt hur jag ska sluta. får hoppas att hon slutar självmant när mjölken börjar komma och det smakar annorlunda.

2018-02-12
mammatill6
mammatill6
Bebis på 2 månader

Jag hade ingen plan men min dotter bodde vid bröstet från start, hon hatade vagn och skulle bara vara nära. Märker så stor skillnad mot min son, närhet vill han ha men ammar bara för maten. Jag ammade tills lillan var nästan två år. Efter ett år ammade jag sällan, hon började förskolan då, så var mest kväll och tidig morgon. Blev mindre och mindre tills hon bara ammade på morgonen, då slutade jag en morgon, hon grät några minuter men accepterade det, vi var båda redo, mest jobbigt för mig tror jag. Sedan slutade hon samsova och sover tryggt i en egen säng hela nätter utan uppvak då hon är frisk. Amningen efter ett pr var ju inte sölig på något vis, jag läckte ju ingen mjölk eller hade mjölkstockningar, funkade bara super allt. Det som jag tror var bra med att amma henne så länge var att hon behövde det för tryggheten och jag tror inte alla bebisar har just det behovet, har som sagt en son som inte alls ammar på samma sätt. Det som jag märkt är att vår tjej är väldigt frisk. Under det året jag ammade då hon var i förskolan gick alla magsjukor och annat bara henne förbi och även väldigt sällan sjuk. Vet inte om det är relaterat till amningen eller att hon helt enkelt ärvt mitt immunförsvar, jag är sällan och aldrig sjuk heller. Men som sagt amma så länge det känns bra för er. Här funkade nedtrappning som bäst, inte bara att tvärt sluta.

2018-02-12
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

jag ammade tills dottern var 13 mån då hon slutade självmant. Hade nog ingen plan från början utan vi bara fortsatte, hon ammade dock bara en till två gånger per dygn från att hon var 9 mån då jag började jobba igen. Men funkar amningen och de går upp i vikt som de ska så är det bara bra att amma länge

2018-02-12
anjo95
anjo95
Barn på 3 år och 3 månader

Min son är snart 9 månader och jag ammar honom väldigt mycket fortfarande . Han äter även vanlig mat. Min plan är att fortsätta som vi gör nu så länge det funkar för oss båda. Har ingen tidsplan. Det enda som naturligt drar ner på antalet tillfällen är då jag börjar jobba igen. Ammade första sonen tills han var 2 år.

2018-02-12
Tacksamhet
Tacksamhet
Barn på 2 år och 10 månader

Min son är 10 månader och jag delammar än. Tänker göra det tills barnet blir ett år. Bebben har 4 tänder och bitter mig så ofta han ba kan så får se hur länge jag orkar

2018-02-11
linda9501
linda9501

Jo, det där med att sluta tvärt har jag förstått att jag gjorde när jag var liten. Intressant det där. Ena stunden är det bland det viktigaste på kartan i livet och sedan, poff, är det inte det. De små liven.
Ja, vi får se hur det blir. Ingenting är ju skrivet i sten.
Han väcker mig onekligen alltför ofta, och han är onekligen förtjust i bröstet för att somna. Men ja, det går ju även om jag är borta för sambon att söva honom så jag tror mest att han tar tillfället i akt. :p

2018-02-11
LenaGo
LenaGo
Barn på 2 år och 9 månader

Min plan var att amma lika länge som du tänker amma. Eller i alla fall så länge mina barn ville amma (med viss begränsning så klart, man blir ju trött på det själv också) men mina barn var 7.5-8 månader respektive 4-5 månader när de slutade. Från att vara helammad så slutade sonen över en natt typ, var inte alls intresserad längre och kom väl på att vanlig mat var godare eller nått. Dotter gjorde lika dant, från att amma helt bara tvärt sluta och äta vanlig mat istället. Så var berädd på att det kan hända. Annars är väl nackdelarna att man inte alltid kan amma länge. Ammar man inte nog ofta kan mjölken sina, är inte du och barnet berädda på detta kan det bli en väldigt jobbig tid. Annars vet jag inte om det är några direkta nackdelar med det så länge det inte är amning för att kunna somna för natten eller att barnet fortsätter väcka dig nattetid för amning x ggr. Kör på med det som känns rätt och bra för er och skit i vad alla andra kan tycka och tänka och må bra i det beslut ni tar för er!

2018-02-11
Plumpan
Plumpan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...