App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur ska jag göra för att få ensam vårdnad så jag kan skydda barnet från sin pappa som misshandlade mig?

Hej alla! Jag är gravid i v 15. I december valde jag att lämna barnets pappa, han blev arg och slog mig hårt i huvet vilket ledde till en svår hjärnblödning och flera operationer, jag hade bara tur som överlevde enligt mina läkare. De fick ta bort högra halvan av skallbenet för att skydda hjärnan från den enorma svullnaden. Som det är nu har jag ont dygnet runt. Jag har noll ork i kroppen. Jag är beräknad till 5 augusti. Jag och min övriga familj har sett till att pappan flyttat, jag vill se till att jag får egen vårdnad. Jag är livrädd att han ska skada barnet eller mig...snälla finns det någon som vet hur man kan gå till väga för att få ensam vårdnad i detta fall? Jag behöver verkligen all hjälp jag kan få. Han har redan nu ställt till med en massa problem å då är inte ens barnet fött. 😔😔😔

2018-02-10
katta1
katta1

Polisanmälan är nog nummer ett. Socialen nummer två.
Stort lycka till med allt!

2018-02-19
LenaGo
LenaGo
Barn på 2 år och 9 månader

Faderskap och vårdnad är två helt skilda saker. Om du nekar till att han är pappan tror jag det kommer utredas ordentligt. Men du behöver absolut inte skriva på om gemensam vårdnad.
Ta redan nu kontakt med socialen eller familjerätten så får du hjälp med hur du ska göra. Även kurator via tex kvinnokliniken kan hjälpa dig tror jag.

2018-02-10
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Stämmer som MalinGustavsson säger. När barnet är fött blir nu kallade till att skriva under papperna på att han är pappan. Gör en polis anmälan så kan de bli enklare att han inte får ha umgänge. Men som sagt, skriv inte under papperna att han är pappan. Lycka till ❤️

2018-02-10
Mars2017
Mars2017

Är det ert första barn och ni inte är gifta är du automstiskt ensam vårdnadshavare. Ni måste båda skriva på ett papper på att det är han som är pappa samt att du vill ha delad vårdnad. Skriv inte på det pappret!

2018-02-10
MalinGustafsson
MalinGustafsson

Har du polisanmält honom?

2018-02-10
batgirl
batgirl
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...