App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Svårare att bli gravid vid amning?

Jag och min sambo har försökt i 7 månader att skaffa ett syskon tilö vår 19 månaders son. Vi hade inga svårigheter att få till honom. Har dessutom varit gravid 2 ggr innan så vi vet att det funkar. Jag delammar dock min son fortfarande oxh även om jag har regelbunden mens och prickar in äl så tycks vi inte bli gravida. Jag använder stickor för att veta mer säkert. Jag har läst att prolaktinet som bildas vid amning dels kan göra att ägglossningen uteblir oftare samt att ägget har svårare att fästa i livmodern då man inte bildar tillräckligt med progesteron? Kan detta stämma? Det verkar för mig vara en logisk förklaring då jag inte på något sätt är desperat eller dör av längtan och att hjärnan på så sätt skulle ställa till det. Jag överkonsumerar dessutom inte koffein, dricker inte alls, ej rökare, relativt vältränad.

2018-02-09
MalinGustafsson
MalinGustafsson
Bebis på 16 månader

...

2018-02-10
MalinGustafsson
MalinGustafsson

Daian jag tror du missat poängen här. Ingenstans har jag skrivit något om jämställdhet 😊. Jag vet att man kan bli gravid trots amning, min fundering var om amningshormoner kan göra det svårare 😊.

2018-02-09
MalinGustafsson
MalinGustafsson

Vi kunde inte bli gravida fast de inte hittade något som var fel så vi gjorde IVF, jag delammade vår finaste tjej tillkom var nästan två och trots att vi inte försökte och inte hade sex ofta så blev jag gravid ändå på naturlig väg, så inga problem här iallafall, jag tror problemen lätt blir uppe i skallen, då man vill så gärna och det inte händer något, tror det var så för oss vid första barnet. Men då man inte tänker på det, då blir man gravid lättare 💕

2018-02-09
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

För mig så var det inga problem att bli gravid trots att jag fortfarande delammade min flicka, mest kvällar och nätter men ändå.

Det kan ju finnas många olika anledningar till att du inte blir gravid men jag hoppas att ni lyckas få till ett syskon snart.

2018-02-09
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Klart för man göra som man vill med amning men jag tycker det år väl inte det som ska göra förhållande jämställt!

2018-02-09
Daian
Daian

Har också hört att amning kan göra så att man inte blir gravid. Även om man bara delammar eller ammar nattetid. Själv fick jag inte tillbaka min mens förrän en månad efter att jag avslutat amningen helt och hållet. Men alla fungerar olika. Vissa blir gravida trots amning och vissa får tillbaka mensen direkt efter förlossningen. Men ja, det kan ha med detta att göra..

2018-02-09
Okonkret
Okonkret
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...