App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ge bröstmjölk på flaska

Min dotter är drygt tre månader och jag funderar på att lämna henne med pappan ikväll som får natta henne med bröstmjölk på flaska. Är dock lite rädd att hon inte vill amma efter det. Någon som har råkat ut för det eller är det mer om man ger flaska ofta?har hittills aldrig gett flaska mer än provade när hon var några veckor.

2018-02-08
Milzu87
Milzu87
Barn på 2 år och 4 månader

När min son var 3 v, fick pappan ge honom bröstmjölk i flaska då och då för att avlasta så man fick en paus. Det gick jätte bra. Amningen funkade också jätte bra tills han var 6 v, då blev han dock inte lika mätt längre så fick rådet på bvc att även ge lite mjölkersättning efter varje amning, efter jag gett honom det vägrade han bröstet, kämpade i ett dygn att försöka amma en gallskrikande bebis men gav till slut upp, det gick inte. Han ville bara ha flaskan. Så sånt kan hända. Men i vårt fall blev det bra, en nöjdare mätt bebis och jag slapp amma, mådde aldrig bra av det

2018-03-08
Tuhco
Tuhco

Vår son började med ersättning på flaska samtidigt som jag kämpade med amningen som efter drygt 2 veckor kom igång, så nu tar han flaska lika bra som bröstet vilket är jätteskönt så att pappa kan mata ibland också!

2018-03-04
MammaKotte
MammaKotte

Hej! Trots alla förmaningar så började vi flaskmata vårt första barn med flaska (bröstmjölk) kombinerat med amning redan första veckan i livet. Det gick toppenfint och vi fortsatte med det till och med sex månaders ålder då jag slutade amma helt. Därefter fick hon ersättning via flaska vilket fungerade lika bra.

2018-03-04
bosse2018
bosse2018
Barn på 2 år

Jag jobbar (eget företag) deltid och min sambo ger vår son bröstmjölk på flaska om jag är borta mer än 2-3 timmar. Nu äter han ju även annan mat, men sonen uppskattar mjölken med. Ibland blandar sambon mer mjölken i annan mat med.
Vi har gjort så sedan sonen var tre månader och det här alltid gått bra. Han kanske drack mjölk på flaska, säg, 5 gånger på en månad i början. Det har nog varken ökat eller minskat, men nu är det mindre viktigt eftersom att han ju även kan äta annat. :)

2018-02-11
LenaGo
LenaGo
Barn på 2 år och 9 månader

Jag ammade min son helt i 3 månader, men efter det började jag studera igen. Var på universitetet 2 förmiddagar i veckan och då gav min mamma honom bröstmjölk på flaska och mjölkersättning. Han var nöjd med att både amma och flaska tills han var 6 månader, då han valde flaska eftersom han kunde äta snabbare.

2018-02-08
Lovan_
Lovan_
Barn på 1 år och 8 månader

När dottern var 3,5 månad kom vi på att min mjölk inte räckte till på kvällen så då fick hon ersättning eller pumpad bröstmjölk vid ett mål. Det funkade bra för oss att kombinera flaska och amning

2018-02-08
Ps mamma
Ps mamma

Tror inte du behöver oroa dig för det. Min son tog nappflaska 2 ggr och sen vägrade han totalt. Dottern har aldrig tagit nappflaska trots att vi testade.

2018-02-08
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Min dottwr har bara tagit flaska två gånger trots att vi försökt. Fungerar din amning så bör det inte vara något problem. Är nog svårare att få henne acceptera flaskan

2018-02-08
linnhansson1986
linnhansson1986
Barn på 2 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...