App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Smakportioner 4 månader

Min dotter är nu 4 månader och har visat intresse för mat i några veckor så nu har hon fått börja smaka lite olika puréer och havregröt. Gröten tyckte hon väldigt mycket och hon blev lite sur när hon inte fick mer (gav henne 2 teskedar). Vad ger ni era 4månaders? Hur mycket ger ni och hur ofta? Ger ni samma eller får de smaka olika saker samma dag? :)

2018-02-08
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Haha ja exakt så känns det!

2018-02-11
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Å ja jag förstår helt, man gör så gått man kan :) lite så har det varit för oss också :) haha när man tror man har klämm på det och rutin så vänder bebisen på schemat och det skapas nytt :)

2018-02-11
VictoriaOld
VictoriaOld
Gravid i vecka 34

Mattider är ju jättebra!
Jag försöker så gott det går att hålla både sov och mattider men är just nu inne i en lute jobbig period med väldigt lite sömn på väldigt olika tider, förhoppningsvis hittar vi tillbaka till mer stabila rutiner inom en snar framtid :)

2018-02-11
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Ja prova dig fram :) super bra att din bebis är matglad, ja dom säger till när det räcker :D och jätte bra tips att komma ihåg vatten. Tänkte mer att man inte ska stressa över mängden utan det kommer med tiden :) Även bra att introducera tidpunkter då det är mat :) det beror klart på sömnen men vi försöker att hålla tider och då äter hon också bättre :) om hon äter kl 12 tex så får hon frukt kl två och sen mat igen kl 16 :) sen så ammar vår tös en del också :) hon är inte såå matglad än hehe äter några teskedar per gång men hon ökar sakta.

2018-02-11
VictoriaOld
VictoriaOld
Gravid i vecka 34

Det har jag också tänkt på men nu när hon fortfarande äter så mycket ersättning så tror jag hon får i sig tillräckligt med vätska. Det känns som så med allt kiss iallafall :)
Jo, det enda jag är lite orolig för är att magen inte är riktigt beredd än, men jag har inte märkt några konstigheter än och idag har hon fått ett par skedar extra och verkade nöjd :)

2018-02-11
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Apropå det här med magen:
Jag tycker att det är värt att nämna att det är bra att inte glömma bort att ge dem vatten när de äter mat. De underlättar ju för deras magar. (Man är sällan ensam om att göra tokiga grejer, hoppas jag.)
Nummer två med magen är ju art välling och gröt är järnberikade. Det är ju jättebra, nej det gör ju sitt för tarmens aktiviteter och färgen på bajset..

Sedan, vad gäller mängd mat här jag valt att lita på sonen. Han slutar ju att äta när han inte vill, osv är han mer hungrig kanske det bara är någon tillväxtfas (?). Är det något som tyder på att det är dåligt om de äter för mycket någon gång? (Mer än att de blir tokmätta, alltså....)

2018-02-11
LenaGo
LenaGo
Barn på 2 år och 9 månader

Tack för tipset, det ska jag kolla upp :)
Jo så är det säkert, men hon är väldigt matglad så det är svårt att veta när hon är mätt.
Hon har fått katrinplommonspure och det gillar hon jättemycket. Ska prova päron och aprikos också då :)

2018-02-11
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Rekomenderar gruppen ” vi som gör egen barnmat ” på fb :) där finns allt! Jag viste till exempel inte att min tös blev hård i magen av färdig gröt och välling! :( inget fungerade inte änns laktolos. Tog och gjorde egen gröt och hennes mage mår bra :) låt smaka men tänk på att inte ge för mycket av det som är stoppande. Vänj bebis vid plommon, päron och aprikos. Det är lättade att ge stoppande mat än sådant som löser :) tänk även på att det är super liten magsäck, så även om ett par teskedar låter lite så mättar det väl några timmar :)

2018-02-10
VictoriaOld
VictoriaOld
Gravid i vecka 34

Min dotter gillar det också, hon blir rätt sur när hon inte får mer men jag har känt mig lite feg i hur mycket jag ska våga ge. Överallt står det ju ”ett kryddmått” men min dotter har nu fått mellan 2-5 teskedar ett par gånger om dagen och som sagt, hon nöjer sig inte med det :) men då ska jag försöka öka lite grann för än så länge har det inte varit några konstigheter med magen :)

2018-02-10
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Jag har en kille på 6 månader nu men vi började redan vid 4 mån att ge honom gröt och fruktpuré. Han gillade det och det gjorde att jag ökade dosen rätt snabbt, till en hel portion. Men känn efter hur mycket hon vill ha, hon visar säkert när det räcker :) Sen funkade min sons mage bra, han var lite hård i början innan tarmen vant sig vid maten. Nu när han är 6 mån, blev det igår, äter han nästan bara gröt och mat, han ratar ersättningen mer och mer så snart är den helt borta och ersatt med välling/näringstillskott. Så kör på och känn dig för hur hon tar emot det hela. I början är det ju lite sådär när de ska vänja sig vid nya smaker och konsistenser.
Lycka till!

2018-02-10
Svanen76
Svanen76
Barn på 2 år och 7 månader

Okej då hoppas jag att min dotters mage klarar det också. Hon kräks också mycket av ersättningen och hon vill äta mer riktig mat nu än var vi ger henne även om hon ganska nyss fått ersättning.

2018-02-10
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Vi började med smakportioner vid fyra månader och ökade snabbt när vi märkte att magen funkade. Han kräkte mycket av ersättningen och bvc sa att om magen funkar så kör på mat istället. Gick hur bra som helst.

2018-02-09
grabbmor
grabbmor

Okej toppen :)
Hur snabbt ökade ni portionerna?

2018-02-08
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Min son har nu hunnit bli lite äldre, men vi lät honom bestämma rätt mycket (då det var möjligt). Han fick smaka vår mat, såvida den inte var för salt/stark/onyttig/"giftig" för småbarn. Jag tuggade maten åt honom och gav, detta för att jag hade läst att det hjälper till nedbrytningen av maten (mitt saliv mer "välutvecklat" än hans). Det blev ju max en tesked totalt.
Gröt gav vi lite i tåget, alltid samma gröt, men med lite banan, hallon, rivet äpple eller annat på. Det som är gluten i ska man ju ge försiktigt av i början, så det gjorde vi.
:)
Men ja, om gossen såg sugen ut, så gav vi.

2018-02-08
LenaGo
LenaGo
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...