App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vinterskor eller stövlar?

Min son (1,5) har ett par kavat vinterskor men jag upplever att han ändå blir kall om fötterna i dem. Så hottade jag ett par Viking termostövlar som påstås hålla värmen ner till -20. Nu år det ju inte så långt kvar av vintern men ska jag köra på ett par stövlar istället för nya vinterskor? De är ju garanterat vattentäta och håller värmen. Men varför gör inte alla så i så fall, dvs skippar vinterskor och bara kör på varma stövlar..? Konstig fråga kanske ..

2018-02-07
ClaraC
ClaraC
Barn på 1 år och 6 månader

Nackdelen med stövlar är att dom inte har lika bra grepp på marken tycker jag. Barnen halkar lättare och får svårt att komma upp i pulkabacken.

2018-02-07
Elin Axelsson
Elin Axelsson

Känner igen det Klabban skriver, att eftersom kavatskorna som utger sig att vara bra vinterskor är så låga att när sonen kliver i för djup snö letar den sig in där. Så ja, i fortsättningen kanske man bara ska satsa på ett par fodrade termostövlar. De jag kollade på lovade ju att hålla värmen till så varför behöver man fler par skor under vintern då? (Mer än kanske ett finpar eller något att gå i när det är helt torrt ute)

2018-02-07
ClaraC
ClaraC
Barn på 1 år och 6 månader

Annars kan du ju köpa ullstrumpor, det har vi till minsta. De håller oxå fötterna varma. Han har Ecco kängor i goretex, inte lika varma som viking så därför har vi köpt ullstrumpor till han att komplettera med när det är riktigt kallt.

2018-02-07
Superhallon
Superhallon
Barn på 3 år och 4 månader

Vi hat viking stövlar till de två stora. Jag tycker de är jättebra! Barnen är aldrig kalla och de håller emot eventuell väta.

2018-02-07
Superhallon
Superhallon
Barn på 3 år och 4 månader

Vi har iofs fått ärva massor av skor i olika storlekar men här är det mest stövlar som används, fodrade på vintern och vanliga annars. Har finare skor om vi ska bort och vi vet att det är torrt underlag.

Vi har en väldigt kladdig gårdsplan om det regnar mycket.

2018-02-07
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Hej,
Jag undrar samma sak. Mina barn har ett par superfit vinterskor och ett par fodrade kavatstövlar. När det var snö och de åkte stjärtlapp fick min dotter massa snö i skorna då de inte är så höga (lika höga som andra vinterskor) efter det har de haft sina kavatstövlar och det har funkat bra men varför ska man då ha vinterskor? Det är ju dyra utgifter med både bra vinterskor och fodrade stövlar och de har dem ju bara en säsong så kan man slippa det ena är det ju bra :-)

2018-02-07
Klabban
Klabban

Vi har viking extreme till båda barnen, älskar skorna super varma och dom är perfekta vid slaskigt väder också :)
Jag rekommenderar verkligen dom. :)

2018-02-07
sundstroom
sundstroom
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...