App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nattskräck

Ni som har erfarenhet med barn som har/haft nattskräck! Hur betedde sig era barn på natten när ett anfall kom? Hur länge höll det på? Hade dom nattskräck i flera år eller bara perioder? Vad gjorde ni när anfallen kom? Jag misstänker nämnigen att våran pojk har fått nattskräck..

2018-02-06
Emmairis
Emmairis
Barn på 3 år och 3 månader

Misstänker att sonen har nattskräck också, han ’vaknar’ med att skrika rakt ut, som om han drömt en riktigt ordentlig mardröm, sitter upp i sängen, viftar med händerna och vill att vi ska släcka nattlampan. Han vill inte bli pratad med, inte tröstad, kramad eller ha någon kontakt alls, bara att man släcker lampan och sitter på sängen. Han somnar om på 10-15 min igen. Dock återkommande några nätter i rad innan det lugnar sig. Verkar vara återkommande på honom om nattningsrutinen störts, om han druckit för mkt på kvällen eller känt sig pressad dagtid. Vad jag har läst är det återkommande upp till 12 års ålder 😔

2018-02-08
Plumpan
Plumpan

Vår 2 åring har det. Inte varit så ofta nu men vi fick tips av bvc att typ när vi går o lägger oss väcka till honom lite alltså inte så han vaknar utan bara så han liksom rör på sej lite hehe fattar du va jag menar?:) vi brukar gå in o pussa på han o krama han lite o säga att vi älskar honom då brukar han vrida sej lite o det har hjälpt oerhört;) man vet faktsikt inte vad nattskäck beror på:/ tyvärr..

2018-02-06
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 34

Vår äldsta hade det. Vaknade i panik så vi trodde det var mardrömmar först men insåg att han inte var kontaktbar. Ibland låg han mest och grät och inland viftade han vilt. Började så där innan han fyllde fyra. Kom i perioder i flera års tid. Ibland varje natt i flera veckor, inland lite nu och så under flera månader. Vi läste på och det stod att en orsak kan vara för lite dagssömn och vi hade precis börjat ta bort/ minska på sovning på dagen. När vi lät honom sova middag igen var nattskräcken som bortblåst hos honom. Så det du fungerade för oss. Under anfallen satt vi bara med honom i sängen och klappade, höll i honom lite grann. Pratade och sjöng.

2018-02-06
Elin Axelsson
Elin Axelsson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...