App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Slutat med blöja tidigt. (16mån) Tips

Vill bara dela med mig lite för att kanske få fler barn att sluta med blöja tidigare. Vi har sedan vår son var ca 3 månader satt honom på potta/toalett för att kissa och bajsa. Det har gått i perioder då han inte velat bajsa på toaletten men kisset har nästan alltid kommit när vi tagit honom dit. I julas när han strax skulle bli 16 månader så sa jag till min sambo att nu tar vi bort blöjan helt på dagarna under hela julledigheten och provar att bli av med blöjan. De första dagarna så blev det såklart en hel del olyckor på golvet. Men vi struntade i det och körde på för att se om han skulle förstå grejen. Och på bara några dagar så förstod han att han skulle till toaletten för att slippa kiss i kalsongerna. Han säger till på sitt eget vis och det gäller att vara snabb när han gör det. Det händer såklart olyckor men det är inte värre än att man får byta kläder. Efter två veckor hemma var det dags att börja på förskolan och det gick väldigt bra. Problemet är bara att han inte vill bajsa på toaletten där. Eller att dom inte förstår när han säger till. Men det ska förhoppningsvis funka det med snart. Hade det inte varit för att vi helt och hållet slopade blöjan på en gång så hade han inte varit blöjfri nu. Då hade han inte förstått att han ska säga till när han behöver kissa och bajsa. Det var inte han som sa att han var redo att bli blöjfri utan vi skapade förutsättningarna för honom att bli det. Det är så många som vill vänta till barnet är redo, men högst troligt så förstår inte barnet att det hade kunnat vara redo för länge länge sedan. Så av med blöjorna!! Och tappa inte tålamodet och ge upp utan håll ut lite till så går det säkert vägen. Sen förstår jag med att det inte går för alla barn pga av olika anledningar, men för merparten så är jag rätt säker på att det går. Lycka till och berätta gärna hur det går!!

2018-02-06
grabbmor
grabbmor
Barn på 3 år och 7 månader

Jag var en som elak morsa som ryckte skiten och satte på dem underkläder. Tog 1v sen var de rumsrena vid 1. De tyckte det var skitäckligt. Från noll till 100 på en vecka så det där med ”redo” tror jag är bullshit. Gäller att vara konsekvens om man väl börjar

2018-02-15
ojojojsan
ojojojsan

Vi har provat att sluta med blöja tidigt men det har inte fungerat alls. Jag tror faktiskt barnet behöver vara redo och mogen inför det, det handlar inte alla gånger om att jag som vuxen ska läsa av signaler hit och dit, ibland är barnet helt enkelt inte redo att förstå. Sonen blev blöjfri strax före två års ålder om jag inte minns fel, tog typ tre dagar max men det var alltså efter typ ett års kämpande med massa metoder i onödan. Dottern är två år och tre månader och henne har vi försökt med mycket tidigare än med sonen men hon är inte alls intresserad. Mina barn har alltid sprungit utan blöjor, vi har satt dem på toan/pottan när de visat tecken på att nått är på gång och, etc bl.a. bl.a. bl.a. men det har verkligen inte spelat någon roll. Nu i sommar ska vi dock köra ett ordentligt race och få bort dem för gott. Det är ju så mycket svårare nör de får ha blöja hos dagmamman på dagarna.

2018-02-14
Plumpan
Plumpan

Härligt med någon mer som kört babypotting/EC! Började potta min son vid 6 månader och har också tänkt ta bort blöjan nu (han är 15 månader). Förstår inte alls det där att vänta till barnet blir redo. Hade man alltid väntat på att barnet ska vara redo för saker så är det nog mycket som aldrig hade hänt!

2018-02-14
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Tro mig. Barn blir redo. Dottern fyller två i slutet av mars och först nu har hon börjat intressera sig för pottan på riktigt och säger till när hon behöver gå. Inte alla gånger men oftare och oftare. Jag anser att om jag följer henne och ger henne förutsättningarna för att lyckas så är det hon som valt att bli blöjfri. Inte jag som tvingat fram det. Men alla får göra som de vill. Har bekanta vars 10 månaders inte bajsat i blöja mer än någon enstaka gång i sitt liv.

2018-02-14
Linepersson
Linepersson

Ja min bvc läkare sa att blöjorna nu förtiden är ju så bra och suger upp vätska så bra så barnen känner inte att det blir blött och obehagligt, och det bidrar till att de blir blöjfria mycket senare. Så det är ett bra tips att ta av blöjorna om man känner sig bekväm med att det kommer olyckor lite varstans.

2018-02-14
Izabulle91
Izabulle91
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...