App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur mkt hjälper era barn till hemma?

Undrar hur mkt era stora barn hjälper till hemma? Och vad hjälper de till med? Har en 10-åring. Han städar sitt rum själv. Sen hjälper han till enstaka tillfällen med olika göromål: hänga tvätt, plocka ur diskmaskin, skotta snö. Men det nästan alltid pga av muta med pengar/godis. Jag själv hjälpte till mkt mer än så i den åldern, min mamma var ensamstående så det kanske berodde på det....

2018-02-04
Mammmaw08
Mammmaw08

Vi har tre barn på 1,5 år, 4 år och 5,5 år. De bäddar sina sängar, hjälper pappa med att vika tvätten, hjälper till med matlagningen och de städar efter lek. Sen ska de så klart alltid hänga sina ytterkläderna på sina krokar, även 1,5 åringen gör det. Skorna ska stå på skohyllan. Om alla håller ordning så behålls ordningen längre. De hjälper alltså antingen mig eller pappa med något, de får inte laga mat själva och sånt, det är de alldeles för små för och dessutom ska barn få vara barn. Men man får hjälpa till efter sin egen förmåga men att städa och bädda efter sig är allmänt sunt förnuft i vår familj.

2018-08-21
flingan32
flingan32

Jag tycker också att det är viktigt att alla i hushållet gör det de kan, redan från tidig ålder. Nu är vår bara 2,5 men han hjälper till och tvättar, dukar, bäddar sängen (till viss mån) och städar sina leksaker (extremt motvilligt). Ju äldre han blir desto högre förväntningar kommer vi ha på vad han gör hemma.

2018-03-26
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 2 år och 2 månader

Vi är 6st i familjen så vi har förklarat för dem att alla måste hjälpa till, annars blir det kaos. Vi har inga fasta uppgifter utan de får hugga i där det behövs och efter ålder o förmåga. De städar sina leksaker, hjälper till med disken, hänga, vika och sortera tvätt, stora tjejen på 9 hjälper till mer med köket och lättare saker i badrummet osv. Kasta sopor, enklare matlagning, hålla ordning på skor, jackor osv i hallen. Där det behövs helt enkelt. De är 9, 7 och 5.

2018-03-25
mickelina81
mickelina81
Barn på 3 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...