App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Någon som blivit nekad av försäkringskassan?

Hej! Blev sjukskriven förra veckan för foglossning. Jobbar 90% i hemtjänsten vilket är super tungt. Var dock bara i vecka 23 när läkaren sjukskrev mig. Är så orolig att försäkringskassan inte godkänner de. Någon som har erfarenhet av sjukskrivning under graviditeten?

2018-02-04
Rabeccaa
Rabeccaa
Bebis på 8 månader

Blev sjukskriven på 50 % redan i v.19 pga foglossning. Jobbar som ssk på en akutavd. Blev omplacerad till lättare arbete. Sen blev de värre med foglossningen runt v.32 och sökte VC för att träffa läk för att få 100% sjukskrivning. Kunde ej söka om havandeskap då jag blivit omplacerad. Tog typ 2 mån innan beslut togs. De ville ha komplettering från läk.. sen blev det godkänt. Fick en bra handläggare👌.. viktigt att läkaren skriver utförligt från början orsaken till sjukskrivningen och vilka besvär du har. P.s provat akupunktur? Det hjälpte mig iaf lite + gravidmassage
Lycka till

2018-02-13
Dinisarious18
Dinisarious18

Jag blev beviljad från v 16. Skrev en hel uppsats om en typisk dag där man har de ”värsta” ärendena, de tyngsta osv. Jag beskrev varje moment dvs från det jag klev in hos någon till jag gick ut igen. Var tydlig med att det finns ingen annan som kan utföra arbetsuppgiften. Jag skrev även att arbetsmiljön för min kropp ofta är extremt dålig och att man står i ställningar med kroppen som är allt annat än bra.

2018-02-07
mammaenglund
mammaenglund
nyfödd bebis

Jag är också sjukskriven och jätteorolig för att bli nekad ersättning. Jag är sjukskriven pga graviditetsdepression och blev sjukskriven i vecka 15 (är i v 19 nu) och min läkare tycks inte vilja att jag jobbar alls innan förlossningen.

2018-02-05
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Jag hade precis avslutat ett sommarjobb då jag sjukskrev mig för bäckenbottensmärta, inga problem alls med det.

2018-02-05
Plumpan
Plumpan

Jag har blivit sjukskriven i andra månaden med alla tre. Aldrog blivit nekad men med nr 2 fick jag ”visa” upp mig på deras kontor. De gnäller över en kort graviditet men okej att bidragsfuskarna fejkar en förlamning i 9 år. Bara att knipa dem i låret för tusan så är det avslöjat..

2018-02-04
ojojojsan
ojojojsan

Jag va sjukskriven först halva graviditeten pga kräkningar och inlagd på sjukhuset med dropp. Sen i slutet fick jag foglossningen utan dess like. Försäkringskassan nekade mig sjukskrivningen. Tyckte att jag inte va tillräckligt dålig trots vad min läkare skrivit på intyget. Så trots överklagan så fick jag avslag och fick gå hemma utan ersättning.

2018-02-04
Mars2017
Mars2017

Jag var sjukskriven tidigt i graviditeten!! Bara spydde och spydde vilket inte alls fungerar bra när man jobbar. I slutet av graviditeten fick jag foglossning och blev beviljad graviditetspenning sista 2 månaderna. Mitt tips är att vara så sjukt detaljerad när du beskriver dina arbetsuppgifter att det känns som att du nästan dumförklarar personen som läser det 😊 Lägg fokus på varför foglossningen gör att du inte kan utföra dina uppgifter. Jag antar att du kommer söka graviditetspenning och var även där sjukt detaljerad!

2018-02-04
sofiasorpola
sofiasorpola
Barn på 2 år och 8 månader

Okej, jag får hålla tummarna! Får hoppas de kontaktar min chef om dom misstror mig =) tack för ditt svar!!

2018-02-04
Rabeccaa
Rabeccaa

Har ingen erfarenhet alls, men tänker om du verkligen förklarar vad jobbet innebär så borde dem inte kunna neka dig. 😄

2018-02-04
Lica92
Lica92
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...