App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

ammning

Hej! Jag har en lile son 4 veckor och har problem med amning. Han somnar hela tiden när han äter, jag har provat alla triks men han somnar endå efter några minuter . Ibland låter jag honom att sova lite i famn men ibland rapar jag honom för att väcka då blev han hungrig igen och äter han igen.....men ibland äter vi 1,5 timme tills han blir nöjd ochkan sova. Nu händer ofta att han äter och han är vaken men efter några minuter börjar han dra min bröstvrå och skricker, och jag kollade jag har mjölk men han är inte nöjd , gråter och syns på honom att han är hungrig och missnöjd. Ibland byter jag bröst och det är ok, men ibland hjälper inte. Han kan ha ont i tarmarna men endå måste han äta, eller hur? Jag upptäckte ( ca 2 gånger) mjölken var slut och han vill äta mer, och oftare då gråter han mer och mer. Han brucka äta varje 4 e timme men ibland vill han äta oftare nuförtiden då har inte tid för mina bröster att fylla på :) :) Vad ska jag göra?? Annars han får min bröst när han vill, och ibland använder han som napp.....och har jag ont till slut :( Är det ngn som hade samma problem??

2018-02-04
Notti
Notti
Barn på 2 år och 2 månader

Du har ju fått en hel del bra tips, men jag skriver ändå.
Låt honom amma så snart han vill (det stimulerar ju produktionen).
Smörj vårtorna med passande kräm, à la Purelan. Låt lufttorka. För min del räckte det att ta några droppar bröstmjölk och låta det torka. Du kan ju göra så först, innan krämen.
Min väninna satt och kittlade sin dotter och pratade konstant med henne, allt för att hon inte ska somna. Vore det något? Är han hungrig kanske det är en metod?
Och om han äter "för lite" kan du ju gott väcka honom tills du tycker att han verkar nöjdare matmässigt. :) Det vore ju för en god sak.
Lycka till!

2018-02-11
LenaGo
LenaGo
Barn på 2 år och 9 månader

Tack fös svar allihoppa! Idag min pojke ville äta var 3:e timmar......vi får se hur vill haan fortsätta. Men ibland sover han 5 timmar i rad ...tycker synd att vakna honom.....Tack för all stöd :)

2018-02-05
Notti
Notti
Barn på 2 år och 2 månader

Om du ammar oftare exempelvis varje/ varannan timme så ökar du produktionen men också genom att byta bröst :) ammar du på samma bröst 2 ggr så minskar du produktionen :) är du öm så kLP MAM kompresser och deras salva. Purelan är bra men är man öm så gör det ibland ont att smörja och torkar inte lika fort. Byt inlägg ofta och lufta brösten så mycket du kan. Jag brukade lägga handduk under dom om det rann när jag luftade. .sen om brösten är mjuka så är där mjölk ändå :) de är som flaskor under en kran, de fylls på hela tiden och när det har gått lika lång tid mellan amningarna så är dom helt fulla och måste tömmas annars drabbas vi av stockning i värsta fall :/ men ju mer han får äta eller ibland bara smutta desto mer gynnar det amningen nu i början :)

2018-02-04
VictoriaOld
VictoriaOld
Gravid i vecka 34

Hej! Ta det lugnt, som det skrivits tidigare så tar inte mjölken slut även om brösten känns tomma. Att han vill äta oftare än var 4e timme är ett sätt för han att öka mjölkproduktionen! De första 3 månaderna åt min dotter varannan timme, förutom på natten då det gick 5 timmar mellan målen. Det var jobbigt psykiskt och fysiskt. Till slut köpte jag ersättning och varvade ersättning med amning så brösten kunde få vila lite. Så mitt tips är att prova ersättning. När det gäller att han skriker och drar i bröstet så prova att ge napp men låta han ligga kvar i famnen.

2018-02-04
sofiasorpola
sofiasorpola
Barn på 2 år och 8 månader

min dotter som är 7 veckor hon äter ibland varje timme och ibland kan det ta kanske 5 timmar mellan ammningarna på natten.

Ju oftare du ammar desto mer blir det i brösten, jag ammar bara på ett bröst eftersom jag fick en bacill i ena bröstet och innan jag fick det konstateerat så blev det mest ammat på ett bröst.

Tycker det låter väldigt lång tid mellan med 4 timmar. Bröstet producerar mjölk hela tiden och mera ju mer du ammar.

Brösten behöver inte vara spända för att det ska finnas mjölk i dem.

Lycka till med ammning

2018-02-04
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Vet ni hur långt tid tar att bröstet ska fylla ordentligt med mjölk?? Jag känner efter var 4:e timmar att de är spända men inte innan :( Hur kan jag amma var 3.e eller 2.e timmar??

2018-02-04
Notti
Notti
Barn på 2 år och 2 månader

Ibland han är mätt efter en bröst ibland han är fortfanadre missnöjd efter har tömt båda :( Jag tycker synd om att vakna honom när han sover :( Han fick ersättning var 4.e timmar på sjukhuset ( pga min graviditetsdiabetes) så hans mage var jättestort när vi kom hem och hade väldigt lite mjölk då. så koppmattade honom och ammade och han fått mjölk allergi då bestämmde jag att bara amma.......det tåg mycket tid att han har blivit duktig på att äta bara modersmjölk. Så har vänjat sig att äta var 4.e timmar.... :( Och mina bröst rinner när det är dags att amma.....var 4:e timmar....

2018-02-04
Notti
Notti
Barn på 2 år och 2 månader

Ursäkta felstavningen :,D mobilen gör det. Men kämpa på och ge bröst ofta. Min ammade varje timme när hon var så liten :) reglera det sen när bebis är lite större och vänta med att ge bröst då. Så kommer måltiderna vara längre i takt med att dom är vakna mer :)

2018-02-04
VictoriaOld
VictoriaOld
Gravid i vecka 34

Hej, ja Alltså din mjölk tar inte slut :) det kommer mjölk men kan va tufft i början. Du måste byta bröst oftare om du behöver öka produktion. Jag hade det jätte tufft med tjejen, ont, över fyllda bröst och hon somnade också ofta. Det är tidigt efter 4 veckor att pumpa kanske ? Om du inte har för ont så pumpa och ge med flaska också :) men annars byta bröst och ge så fört bebis vaknar :) dom sover mycket, men så länge vikten är rätt så får dom i sig rätt mängd. Dom har jätte liten magsäck, de kan inte äta så mycket :) sen har dom perioder som de äter mer och växer extra :) jag tyckte ändå det tog 4 månader innan min amning kännder bra. Hade jätte ont, kunder inte pumpa osv. Men sen så blir man tålig och amningen e mysig stund :) men som sakt kolla vilten och ge när bebis är vaken. De behöver inte så mycket ibland är det annat som gör dom lite missnöjda :) i vissa fall har dock m ingen inte alls gått så bra och då är ersättning också bra eller att kombinera. Min vännina gjorde det och tyckte det var bra

2018-02-04
VictoriaOld
VictoriaOld
Gravid i vecka 34
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...