App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Problem efter graviditet och förlossning

Jag måste bara få gnälla av mig lite för jag håller på att bli tokig!! Någon annan som kanske känner igen sig eller har tips? Jag har aldrig haft så mycket problem med mig själv som efter graviditet och förlossning.. Jag har fått jätte problem med mjäll och kliande hårbotten, kliar nästan sönder huvudet!!! Jag har jätte problem med spänningshuvudvärk och migrän, har alltid haft mycket ont i huvudet innan också men inte så som det är nu efter jag fått barn.. Helt plötsligt så har jag börjat få munsår?! Har aldrig haft munsår förut men i höstas fick jag ett jätte stor äckligt munsår och jag blev jätte sjuk, hade ont i hela kroppen och mådde jätte dåligt. Nu håller jag på att få ett nytt munsår.. Sen kommer vi till vikt problemet.. Jag har aldrig haft problem med min vikt förut, alltid varit naturligt smal och varit hyffsat musklad. Under graviditeten gick jag upp 30 kg fast jag var ute och rörde på mig varje dag och åt nyttigt :( Nu har jag såå svårt att gå ner dessa jädrans kilon!! Jag håller på att bli knäpp.. Jag promenerar varje dag, tränar och tänker på vad jag äter men det ändras inte nånting på vågen överhuvudtaget. Man tappar motivation och jag blir så ledsen och mår allmänt dåligt för allt detta.. Ska tillägga att min son är 13 månader så det är inte heller nyligen som jag har fått barn..

2018-02-03
Emmairis
Emmairis
Barn på 3 år och 6 månader

Så skönt läsa om att fler har viktproblem efter graviditet. gick upp 25kg o har kämpat med 16kg övervikt efter förlossningen. vikten är som fastnålad på vågen trots att jag rör på mig! :/ känner mig nerstämd pga det. äter levaxin för sköldkörteln sen graviditeten men det har inte hjälpt vikten. skönt läsa fler kämpar med vikten.

2018-02-05
Akdahl
Akdahl

tror det är vanligare än man tror, men som så mycket annat är det inget det talas om. det är ju så mycket hormonförändringar vid en graviditet så det är ju dömt att man får någon sorts besvär efteråt. De flesta jag pratat säger att det tar så lång tid som 3 år innan kroppen rättat till sig efter en graviditet om den någonsin gör det. och vikten är ju något det hetsas om i dagens samhälle. Jag lyckades gå ner till vad jag vägde innan jag blev gravid på ca 18 månader, min son är nu 20 månader och jag är gravid igen så nu börjar det om på nytt.

2018-02-05
Nillanodanne
Nillanodanne

Mitt barn springer redan.. Han är 13 månader så det är inte de att jag precis nyligen har fått barn.. Är det vanligt att man får så mycket olika konstiga besvär efter att man fått barn? När man aldrig haft besvären innan?

2018-02-05
Emmairis
Emmairis
Barn på 3 år och 6 månader

mjäll och kliande hårbotten fick jag med (förutom vikten och sjuk smärta i ryggen efter 6 misslyckade stick vid ryggbedövning inför ks) Jag använder aco intensive dry scalp treatment från apoteket, lindrar en del iaf. och kilona kommer försvinna så fort ditt barn börjar springa :)

2018-02-05
Nillanodanne
Nillanodanne

Tack för allas svar. Jag förstår givetvis att jag inte är ensam om vissa saker så, menar mer om det är någon annan som har fått så mycket förändringar som jag har fått efteråt? Det är liksom inte en grej utan flera grejer..

2018-02-05
Emmairis
Emmairis
Barn på 3 år och 6 månader

Åh har samma problem med vikten. Gick upp 26 kg.. Tycker jag fortfarande har problem med att få bort hängmagen.. Vill liksom inte försvinna.. ändrat diet men hjälper inte. Mitt jobb är tungt och fysiskt och gick ner 12 kg när jag börja där för 3 år sen, men nu inget!! Blir galen jag med!!
Så nej gumman du är verkligen inte ensam:( :)

2018-02-03

Fick problem med blodtrycket under graviditeten som tyvärr kvarstår. Så nu är de medicin som gäller. Stel och ont i kroppen. Vissa dagar då man suttit still i soffan känns de som om ett tåg kört över en. Tränar och försöker få bort några fler kg. Gick upp 13 kg och dom är borta men långt ifrån hur kroppen va innan. Du är inte ensam kan jag lova :)

2018-02-03
Mars2017
Mars2017

Min vän har haft problem med vikten efter sina förlossningar men ett blodprov visade på hypotereos (stavning?) iaf problem med sköldkörteln. Värt att kolla upp? Vet inte om det kan sätta ner immunförsvaret. Kram och hoppas allt går bra för dig❤️

2018-02-03
8kee6
8kee6

Munsår fick jag för 1,5 månad sen som nästa är borta nu, vad jag kan komma ihåg har jag aldrig haft munsår innan. Jag gick upp ca 20 kg under graviditeten fast kg är borta nu men de är ju musklerna också 😂 har alltid varit smal innan så försöker träna på så mycket jag hinner och förhoppningsvis ger de resultat snart 😊

2018-02-03
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 31
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...