App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Personalbrist?

Hej. Är lite fundersam och vill höra andras erfarenheter! mina 2 barn går på förskola. Jag pluggar 100% och min man arbetar 100%. Ofta när jag lämnar på förskolan säger personalen "vi går på knäna" "vi har ingen personal idag" "kan ni hämta tidigare idag?" "hur länge skall barnen vara här idag?" De har smsat oss 2 ggr och frågat om vi kan ha hemma barnen pga personalbrist vilket vi fick ha förra veckan men det gjorde så jag missade skolan. Vi har bara en mormor och farmor och de arbetar 100% och är tyvärr inte engagerade i barnens liv så vi har ingen hjälp när saker och ting händer. Jag tänker självklart på barnens säkerhet och riskerna med för lite personal men också att barnen inte får den pedagogiska verksamheten vi faktiskt betalar för. Mina barn älskar förskolan och mer eller mindre skuttar in. Vi har flyttat för 1 vecka sedan och bytt kommun och väntar på ny förskoleplats men sålänge går de på sin gamla förskola. Har ni stött på detta och hur förhåller ni er till det? Känner mig nästan dum nu när jag lämnar =(

2018-01-30
8kee6
8kee6
Bebis på 14 månader

Hej mammor. Tack för alla bra inputs som får mig att känna mig lite bättre till mods. Att det inte är ok kändes självklart men ibland måste man få höra det från någon annan🙂Vi har fått ny plats för barnen och hoppas på en bättre situation där. Hade nog tagit tag i detta på en annan nivå om barnen skulle vart kvar där. Denna vabruari har det inte vart någon som klagat ännu,undrar om det vart barnbrist istället🤔😉

2018-02-12
8kee6
8kee6

Säg nej vi har rätt att ha våra barn där vi arbetar och betalar för denna plast.. hade vi kunnat hade våra barn inte varit hos er alls.. eller byta förskola..

2018-02-11
EmmaAdea
EmmaAdea

Jobbar själv på förskola och vi får absolut INTE under några omständigheter be föräldrarna att hålla sina barn hemma, vi får inte ens säga till föräldrarna att vi har personalbrist. Jätte dåligt av personalen 😡

2018-02-11
Barn på 1 år och 9 månader

Såklart de kan vara svårt att få tag i vikarier. Men barnen och deras föräldrar ska inte drabbas för de. Om personalen går på knäna får dom ta upp problemet med sina chefer tycker jag. Ni har er plats och dom har ingen rätt att fråga ens om barnen kan vara hemma. Deras chef får lösa problemet anser jag.

2018-02-11
Mars2017
Mars2017

Du ska absolut inte känna dig dum som behöver lämna dina barn på förskolan!
Jag jobbar på förskola så jag kanske har ett annat perspektiv än er andra som svarat. Absolut ska det finnas personal men ibland är det jättesvårt att få tåg på vikarier, vår förskola arbetar med förskolebrevet så vår policy är att inga vikarier får byta blöja, hjälpa till på toaletten eller vara ensamma med barnen så det kan vara svårt för ordinarie personal att täcka upp. Modigt och bra att de ber om hjälp men synd att det behövs.
Jag är säker på att pedagogerna gör så gott de kan men det är inte alltid det finns förutsättning för det bästa.
Hoppas det ser bättre ut nästa vecka!

2018-02-10
Rosa bullen
Rosa bullen
Barn på 1 år och 10 månader

Det ska absolut inte vara så någonstans. Skulle fundera på att byta förskola om jag var er om ni har andra i området. Ta reda på föräldrar som har barn på andra förskolor så du vet att det är bättre med personalsitiationen dit du köar. Jag bytte mitt barns förskola då den gamla hade olika vikarier nästan varannan gång man kom för att lämna eller hämta och jag inte tyckte det kändes ok för oss. Att köa kostar inget och man ska som förälder känna sig trygg och kunna jobba/plugga utan avbrott pga personalbrist. Instämmer med en som svarat tidigare. Kontakta ledningen, tidningar och politiker.

2018-02-08
Mjolko17
Mjolko17

Förstår erat bekymmer.. Så får det inte vara och det dår inte gå till så.. Vi har också problem med förskola då det inte finns plats och det är över 100 barn i kö.. Jag pluggar 75% och min sambo jobbar heltid borta på veckorna.. Hade sökt förskoleplats från och med 1 Februari men vi kommer förmodligen få vänta ända till hösten med plats. Det är SÅ dåligt och SÅ fel!! Säger som ovanstående, du måste gå vidare med detta och prata med cheferna, kommunerna, tidningarna! Detta måste få ett stopp då såna här problem tyvärr finns i många kommuner nu. Helt sjukt..

2018-01-30
Emmairis
Emmairis
Barn på 3 år och 3 månader

Håller med, något måste hända! Jag hade faktiskt blivit förbannad och ifrågasatt vem som betalar din ersättning för hålla barnet hemma!

2018-01-30
Yrwen
Yrwen

Ni måste agera. Kontakta chefer, politiker tidningen. Kommunen få ta sitt ansvar och anställa fler. Höja löner

2018-01-30
Isabell25
Isabell25
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...