App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

1.5åring vägrar frukost

min 1.5 åring har helt plötsligt börjat vägra äta frukost. idag fick jag i honom två tuggor av en macka och sen en halv banan påväg till förskolan.. har provat olika frukostar, men inget duger.. Han är inte särskilt stor i maten resten av dagen heller... fler som haft så, eller bör jag börja bli orolig?🤔

2018-01-30
Johannaulrika
Johannaulrika
Barn på 1 år och 11 månader

Tonåringar brukar vara lite så med maten ;)

2018-01-31
ojojojsan
ojojojsan

Mina äter lite och ingenting de med. Sonen brukar få i sig ett glas mjölk och en banan eller en maka. Dottern dricker också mjölk men tar bara någon tugga på mackan eller bananen. Gröt leker de bara med, fil och yoghurt rör de inte alls.. där emot har jag mörkt att om jag väcker dem lite tidigare så de får vakna till ordentligt och inte serverar frukost det första jag gör utan låter dem vara i typ 30 min så åker frukosten ner mycket lättare och de äter mer :)

2018-01-30
Plumpan
Plumpan

Jag har en flicka som är 2,5 år och hon är totalt ojämn med vad hon äter till frukost fast skinka och ost går alltid ner och ibland så äter hon upp mackan som finns men det beror på om hon ätit en halvdålig kvällsmat dagen innan. Hon äter i kapp senare på ett eller annat sätt.

Hon är ju fortfarande hemma men vi försöker att hålla ganska hårt på mattiderna så att det inte blir obalans.

2018-01-30
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Min går också 15timmar och kommer efter frukost, men vi har pratat med personalen och det är okej att vi tar med frukost själva och hon sitter och äter på dagis.

2018-01-30
Yrwen
Yrwen

Han går på förskola, men endast 15h o kommer dit efter frukost.. ägg i alla former ogillar Han, alltid gjort 😯 provat det mesta känns det som, han tycker ju om macka och allt sånt senare på dagen, då kan det gå ner både 1-2 till mellis osv. Men frukost- nej! kanske bara en period..

2018-01-30
Johannaulrika
Johannaulrika

Hej😀Går han i förskolan? Mina barn äter bra frukost på förskolan när de ser att andra barn äter. Annars kan en idè vara att ställa fram frukost på bordet och låta han ta själv...blir lite mer lustfyllt så. Prova äggröra,frukt,grönsaker och smoothie☺️Lycka till💕

2018-01-30
8kee6
8kee6

Min 5åring har väldigt svårt för att äta frukost direkt på morgonen, hon behöver få vara vaken nån timme, gärna 2 innan hon äter. De dagar hon är på dagis tar vi med frukost så får hon äta där. 7åringen har däremot lärt sig att äta frukost, men det är typ sista året.

2018-01-30
Yrwen
Yrwen

Åh har det lika med min tjej (hon blir 2år i maj). Hon har ätit väldigt bra frukost tidigare, en hel macka. Nu är frukost ingen hit längre. Hon tar max 3 tuggor sen är det stop! Har provat med kvarg och yoghurt men samma sak där. Blir jätteuppstressad över det då hon också går på förskolan. Imorse testade jag gröt i klämpåse och hela slank ner, yes! 💪🏻 Hon gillar egentligen inte gröt men klämmisen funkade riktigt bra. Kanske något för er? Tänkte även nu testa att ge plock frukost istället för macka, typ en bit skinka, ost och ägg.

2018-01-30
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...