App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kombinera amning och flaska

Hallå! Jag undrar om det är några här som kombinerar flaska och amning och hur det har gått? Jag har funderat en del på detta men är så osäker på tuttförvirring.. Kombinationen ska inte vara ersättning utan pumpning!

2018-01-29
NadiineL
NadiineL
Barn på 2 år och 2 månader

Ingen förvirring här heller. Redan på BB fick hon ersättning dock i kopp. En vecka efter hemfärden skippade vi koppen och gick över på flaska och hon har fortsatt amma ändå 👍 använder mam anti-kolik flaska. Jag har heller aldrig gjort som de säger på bb att först amma och sen ge flaska, utan vissa mål bli amning och vissa mål blir ersättning. Funkar fint ändå :)

2018-07-06
Louisemyrback
Louisemyrback

Någon tuttförvirring har det tack och lov inte blivit! Däremot så vill grabben inte alltid ta flaska. Han kan ta lite ur flaska men sen gnäller och gråter han och jag känner mig taskig om jag inte ger tutte då. Speciellt när det är nattning.. ska man vara envis och vägra ge tutte trots att man känner sig elak speciellt vid läggning? Han har ju börjat få vanlig mat också men inte så stora portioner så ersättning tänkte jag ha mellan måltiderna om han blir hungrig. Vill ju liksom hinna sluta med amning innan jag börjar jobba igen!

2018-07-05
NadiineL
NadiineL
Barn på 2 år och 2 månader

Jag ammar men på kvällen matar vi med baby semp 1 i en jättebra flaska från medela som heter calma. Den tvingar barnet att använda samma teknik som vid amning. Fungerar jättebra! Använde flaskan första gången redan på BB

2018-07-01
Kolabollar
Kolabollar
Barn på 1 år och 10 månader

Vad är tuttförvirring?
Jag har varit tvungen att köra både amning och flaska de första månaderna pga dålig viktuppgång samt nyföddhets gulsot. Barnen har alltid förstått när det är matdags...Jag har även blivit tvungen att sluta amma direkt när tredje var 6 månader då jag fick en infektion som krävde AB som det inte gick att amma med...lite kämpigt att få ett barn att acceptera flaska bara över några timmar men det tog ett dygns trugande så accepterades flaskan...kör båda om du vill och orkar. Hade en bröstpump från weleda, toppen och lätt att använda.

2018-07-01
Motherof3children
Motherof3children

Började pumpa för några dagar sedan och köpte MAM manuell bröstpump, SÄMSTA köpet i mitt liv! Den är konstruerad för att läcka så det blir mer mjölk breve än i, dessutom jättejobbigt att pumpa manuellt hela tiden så köp en elektrisk, det är inte mycket dyrare! Han sölar så mycket när vi ammar så därför ville jag pumpa för att sedan ge i flaska men det blev inte mycket värre

2018-07-01
CrushedIce
CrushedIce
Barn på 1 år och 11 månader

Vi kör både flaska och tutte. Det har fungerat bra för oss och vi har inte märkt nån tuttförvirring. Den kom av nappen så den fick vi ta bort tills amningen var etablerad. Vi började med flaska när barnet var ca 2 veckor. Esskas anti-kolik flaskor. Upplever att baby behöver jobba för att få ut vätska ur den. Vi har ersättning ibland och pumpad mjölk andra gånger. Baby får ur flaska på kvällarna av pappa så han ska kunna mata också när jag börjar jobba igen.

2018-01-29
JosefinMamma
JosefinMamma
Barn på 2 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...