App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

BF oktober 2018

Jag o min sambo plussade precis med ett stark pluss idag! Så glada vi är! Så är i v3 nu o beräknad Oktober! Ena appen säger 12 oktober och den andra säger 18! Någon mer ? Tänkte att här kan vi uppdatera varandra o berätta hur veckorna går!

2018-01-28
Charlinee
Charlinee

Milind: Jag är också 26 år och väntar mitt första barn, BF 20 oktober 😁 känner mig så himla orolig för missfall, ska göra kub om mindre än två veckor. Lycka till du med! ❤️

2018-03-29
LiGa91
LiGa91
Bebis på 17 månader

Jag är en tjej på 26 år och väntar mitt första barn! 😊❤️ Gjort vul v 8+4 och är idag i v 10+3 och börjar må bättre nu! BF 19 oktober. Jag tror du måste va längre gången än 3 v 😀 känns så spännande, men fortfarande mycket oro innan kub är gjord och innan 12 kritiska veckorna.
Lycka till! ❤️

2018-03-26
Milind
Milind
Bebis på 17 månader

Hej, och stort grattis! Jag plussade på alla hjärtans dag, och är beräknad 22 oktober. Första graviditeten, så allt känns både superkul och skrämmande.
Nu gick jag in i v 11 idag, och jag mår vansinnigt illa och är jättetrött, men vi hoppas att det vänder. Hur går det för dig? :)

2018-03-26
Reebeckaan
Reebeckaan
Bebis på 17 månader

Bor i Västerås, 26 år och väntar vårt andra barn, kommer bli 17 månader mellan våra. Har BF 11 oktober så blev gravid på första ägglossningen efter amningsavslut så det kom lite som en chock då vi trodde det skulle ta längre tid.

2018-03-25
Marikae
Marikae
Bebis på 17 månader

Är 40 år och gravid med första barnet efter ivf. Bf 3 oktober. Det är så otroligt spännande och vi längtar sååå mycket efter att ha försökt i så många år.

2018-03-05
Mamma_miapia
Mamma_miapia

Hej ! utebliven mens den 14e februari (alla hjärtans dag) gjorde ett test den 19e februari som visade ett plus på direkten. idag ska jag till sjukhuset för ett vul då jag blödit och haft smärtor,hoppas innerligt att det lilla pyret lever! grattis till alla gravida 😊

2018-03-01
sunshine9008
sunshine9008

Vi plussade i går! Enligt appen är vi beräknade till 23/10.. Så häftig känsla! Första barnet och jag hoppas så att allt ska gå bra 😍

2018-02-25
Lindberg91
Lindberg91
Gravid i vecka 22

Bor i Västerås, är 28 år och det här är vårt andra barn 😊 Väldigt spännande att vara med om det en andra gång! Men väldigt otålig också haha...

2018-02-16
Pennskrinet
Pennskrinet

Vart i landet finns alla? & vilken ålder är det på er? :) själv bor jag i Småland (Gnosjö) med min sambo & jag är 22 år. Väntar vårt första barn & vi är överlyckliga!

2018-02-14
paamcakees
paamcakees
Bebis på 17 månader

Tack för era tankar! Äl är helt konstig denna månad, en hel vecka sen enligt NC och test?? Men vi har bestämt oss för att köra på, spännande. :)

2018-02-13
Asplövet18
Asplövet18
Försöker

Jag plussade för några dagar sen och har enligt beräkningar bf 19/10. Har en son som är 1,5 år sen tidigare och när jag var gravid med honom hade jag näsblod och känsligt tandkött och upptäckte att jag hade det igen i förra veckan. Sen sa sambon att han hade drömt att jag var gravid så då såg jag det som ett tecken att testa. Och det var positivt!
Har inte sagt något till honom än dock, tänkte göra det på fredag när bonus åkt till sin mamma så vi kan prata öppet om det. Är så spänd! Haft några missfall tidigare och fick grov havandeskapsförgiftning med sonen men jag är så ivrig att jag inte kunde vänta med att skriva ut det någonstans. Kommer vänta med att berätta för familj och vänner till åtminstone v 15, eller tills det blir omöjligt att dölja.

2018-02-11
HazelGrace
HazelGrace

Var till barnmorskan för ett första besök i veckan, och är så ledsen för hon ska sluta och tycker hon är så bra 😔 Men kommer förhoppningsvis någon minst lika trevlig! Hon skulle i alla fall ta upp på en rond som de har med gynekologer nu i veckan som kommer om jag behöver göra ett tidigt ul. Det är klart det skulle vara trevligt att få se den lille tidigare, men vill ju helst göra det egentligen mest för att RUL inte ska bli försent. Om något trots allt är fel och man inte kan/vill fortsätta graviditeten skulle det kännas jobbigt om det blir stressat att hinna göra något då. Eller vara för sent som sagt... KUB har vi kommit fram till att vi inte vill göra, så då är det ju om de kan tänka sig att göra ett tidigt ul bara för att tidsbestämma något sånär!

2018-02-10
Pennskrinet
Pennskrinet

Asplövet18 - Jag förstår hur du känner och tänker, med första barnet hade jag en ungefär liknande situation. Men vi kom fram till att vi körde på ändå, för insåg att om man ska vänta på ett bra tillfälle att få barn, ja då skulle det i princip aldrig gå. Och jag blev i princip gravid direkt, började på ett vik/provanställning och precis nybliven gravid, höll dock inne med att jag var gravid till efter RUL i v19 och då hade de innan dess redan pratat om att de ville behålla mig och när jag väl berättade att jag var gravid (jättenervös) möttes jag i princip av bara positiva kommentarer. Chefen var lite chockad och kommenterade det hela med "oj! Jaha, såhär tidigt. Ja, vi hade väl iofs kanske tänkt att det skulle bli såhär men kanske mer framåt våren" Det var ju då höst när jag berättade... Sen fick jag en fastanställning. Nu vet jag att alla inte har den här turen men det kan vara skönt att höra att ibland går det till så också!

2018-02-10
Pennskrinet
Pennskrinet

Hej! Jag känner rent spontant att det är så fel att kvinnor tvingas välja mellan föräldraskap och karriär. Män och blivande pappor ställs ju inte alls inför sådana val. Jag tycker inte att du ska vänta med barn om det är viktigt för dig, man vet ju faktiskt inte hur snabbt man kan bli gravid och därför ser jag ingen anledning med att vänta. Gör det som du tycker känns viktigast just nu. Och med en sambo/ man som är lika delaktig som du i föräldraskapet så är jag övertygad om att du fortfarande kan göra karriär även som mamma. ❤️

2018-02-08
Noriisabel
Noriisabel
Bebis på 17 månader

Hej & grattis till era graviditeter.
Jag är inte gravid idag, men skriver här i hopp om att få lite fler infallsvinklar. Jag tar examen från universitetet nu i maj/juni. Jag och min sambo började jobba i babyverkstan förra äl, men det blev ingenting. Nu är det dags igen men jag vet inte vad som är klokast att göra. Jag har fått praktiplats på ett drömföretag i feb-mars, där det även kan finnas goda möjligheter till anställning efter examen, men man vet ju aldrig säkert förrän då. Skulle jag bli gravid denna äl skulle bf bli i november om jag räknat rätt och allt går som det ska. Om jag då skulle bl arbjuden anställning på företaget from juni, skulle jag knappt hinna arbeta ett halvår. Är mina chanser till karriär "förstörda" om vi får barn så tidigt på nya arbetet? Från början hade jag planer på att vara kvar på min timanställning över sommaren och sedan studera ett fjärde år, med uppehåll för bebis. Hur hade ni gjort? Vad/hur kan jag tänka? Vi har varit tillsammans i nästan 5 år och har alltid tänkt barn efter examen, men nu är jag så förvirrad :( har längtat så länge! Bolaget har förövrigt enorma mål och växer i en hisklig takt. Hjärnan säger en sak medan hjärtat en annan. Sambo har fast anställning sedan 6 år. Tips & pepp mottages gärna

2018-02-08
Asplövet18
Asplövet18
Försöker

Åh vilka härliga sätt ni berättat och tänkt berätta på. Jag är också inne på det här med att skaffa en storebrors tshirt till min son och se när folk märker.

Haha vad roligt det där med extra bullen var!

2018-02-08
lbex
lbex

Testa med att suga på mint eller citron halstabletter smsksätt vatten med citronsaft. Det funkar för mig.
Mvh
Ulrika

2018-02-08
Vårbebe
Vårbebe
Barn på 1 år och 6 månader

Hej gravid i vecka 10 snart 11 veckor jag har också fått två olika datum läkaren säger 2 september och appen säger 9.september. skulle vara roligt att höra om hur man upplevt det hela och hur man mår. Det är mitt första barn
Mvh
Ulrika

2018-02-08
Vårbebe
Vårbebe
Barn på 1 år och 6 månader

Bf 17/10 :-) så nära varandra

2018-02-06
Gravid andra barnet
Gravid andra barnet
Bebis på 17 månader

Norrland18- haha ja det hoppas jag med! Men får nog välja ett tillfälle där min bror är med, han kommer nog fatta direkt 😉 Och vad fint med din pappa, det var nog bland det finaste ni kunde ha gett besked om!

Smålandsjenna - Jag har till och från, men tack och lov inte alltför ofta... tror tyvärr det bara är att härda ut. Har du försökt med tuggummi?

2018-02-05
Pennskrinet
Pennskrinet

Någon mer än jag som känner metallsmak i munnen? Det är sååå äckligt, och vet inte riktig Vad jag kan göra för att lindra det 😷

2018-02-05
Smålandsjenna
Smålandsjenna

Plussade idag och är beräknad till 14/10 😍 arbetsskadad som jag är räknar jag med att den här graviditeten kommer sluta i missfall men tänker glädjas så länge det går! 😁 har inte berättat för sambon än utan tänkte hitta på något roligt till nästa vecka 😁

2018-02-03
SannyLala91
SannyLala91
Bebis på 17 månader

Pennskrinet, vi har pratat om att ge svärfar en mugg där det står ”Världens bästa farfar” :) Hoppas dina föräldrar märker av vad som står :D

2018-02-03
Norrland18
Norrland18
Bebis på 17 månader

Tack för att du delade med dig Pennskrinet. Jag berättade för min pappa ikväll. Han är inlagd på sjukhuset, vi satt och pratade i trapphuset i var sin fåtölj i nästan tre timmar. Jag hade inte planerat att berätta nu men det kändes så rätt. Det var en sån fin stund vi hade tillsammans så jag kände bara att det skulle vara det bästa tillfället. Han började gråta av lycka

2018-02-03
Norrland18
Norrland18
Bebis på 17 månader

Norrland18- Delar gärna med mig! I och med att det här är barn nr 2 så har vi köpt en tröja till vår son där det står ”Leveled up to Big Brother ”bild på en Playstationkontroll” Player 2 entering 2018”
Min man är spelnörd så passar honom perfekt 😂 Vi tänkte låta sonen ha på sig den och sen se hur lång tid det tar innan de märker. (Om de märker)

Annars med första barnet så köpte vi en sån där hjärtskylt där det stod ”världens bästa morfar” och gav till min pappa när min familj var där. Fanns tyvärr ingen världens bästa mormor där vi kollade och blev lite tidsbrist annars hade de fått det gemensamt. Sen försökte mannen skoja till det med sin familj genom att vi bjöd på fika och så hade han köpt bullar och en för mycket och när svärmor undrade varför det var en över så sa han ”åh just det, det är ju för bullen i ugnen”.

2018-02-03
Pennskrinet
Pennskrinet

Pennskrinet - Kul att ni har en plan på hur ni ska berätta för familjen. Vill du dela med dig får du gärna göra det :) Vill ha lite tips på hur man ska berätta till mina och min sambos föräldrar. Men du behöver inte berätta om du inte vill. Är det någon annan som har tips på hur man kan berätta på ett roligt sätt? :)

2018-02-02
Norrland18
Norrland18
Bebis på 17 månader

simonsbarn; ett tips mot illamående är Mariekex det funka för mig. Gick runt och små tugga på det. Annars finns medicin tex primperan eller receptfria mot åksjuka. 😊

2018-02-02
Lica92
Lica92
Bebis på 17 månader

emaP Grattis 😍 när är du beräknad?

2018-02-02
Lica92
Lica92
Bebis på 17 månader

Jag vart så upphetsad så jag testade med två till idag och de visade positivt!!!! Glädjen är enorm 😊💖🎉

2018-02-02
EmaP
EmaP
Bebis på 17 månader

Charlinee - Förlåt, men Lica92 måste väl få dela med sig av tips kring hur man kan tänka när man ska berätta? Och bakgrunden till det? Nej, man vill inte läsa om tråkiga eller dåliga saker som händer men inte som att det satte igång en ström med berättelser om missfall? För min del ser jag forumet och trådar som denna som ett ställe där man delar med sig av det glada med graviditeten men även peppar varandra och kan få stöd om det blir jobbigt under graviditeten.

Ang att berätta så har vi berättat för närmsta vännerna, av den enkla anledningen att händer något så vill jag att de ska veta. Familjen skulle vi ha dröjt lite med (då vi har en ganska rolig plan på hur vi tänkte avslöja det) men maken och hans mamma blev förbannade på varandra i veckan och grälade och då kunde han inte låta bli att typ avsluta allt med "bara så du vet ska du bli farmor igen". Jag har varit sur på honom för detta för förstår inte varför han fick för sig att det var ett bra sätt att ge igen på... Gravidhormonerna börjar ge sig till känna och det är just nu högt och lågt, jag är superglad i ena stunden och känner för att grina i andra. Jag läste sagan om "Lambert det fåraktiga lejonet" för sonen ikväll och höll på att börja grina i slutet när han räddade sin mamma och äntligen blev accepterad i fårflocken.... Superblödigheten has begun!

Grattis alla nya plus förresten! Och jag håller med Emap, ett plus är ett plus och dessutom på tre stycken så grattis! 😊

2018-02-02
Pennskrinet
Pennskrinet

Charlinee.. Jag förstår dig & svarade enbart då det var personer som ville ha tips på när man ska berätta & jag ville dela mig då jag inte vill att någon annan ska behöva gå igenom samma.. 😊

2018-02-02
Lica92
Lica92
Bebis på 17 månader

Mår också illa... Vill ha tips :(

2018-02-02
Simonsbarn
Simonsbarn
Bebis på 5 månader

Samma dag som jag ❤️

2018-02-02
Simonsbarn
Simonsbarn
Bebis på 5 månader

Precis plussat med, är i v 5, 11oktober enligt app.. ska försöka komma in på akut gyn på Akademiska imorgon. (Haft utomhavandeskap) förut så vill kolla redan nu.. och veta datum, pratat med sambon om vi ska behålla men vi har inte bestämt oss :'(

2018-02-02
Simonsbarn
Simonsbarn
Bebis på 5 månader

Plussade precis och är beräknad till 11 oktober, vi har en liten kille hemma på 10 månader! Såå glada ❤️❤️

2018-02-02
Angelicaetzner
Angelicaetzner

Förstår verkligen sorgen och kan inte vart lätt! Men i denna tråd vill jag ej läsa om dessa tråkigheter! Jag är helt övertygad om att alla kvinnor här inne är väl medvetna några gånger om dagen att den olyckan kan ske.. jag vill bara att dessa inlägg i denna tråden skall handla om gravida med bf oktober! Och att vi delar med hur vi mår illa mående, ultraljud osv fram till oktober då bebisarna kommer! Vill inte att någon skall ta illa upp men jag vill och orkar inte ha inlägg med tråkiga berättelser även om de kan va skönt att berätta det för någon så finns de trådar för det! Fokus nu alla blivande mammor! Nu tipsar vi bara om knep för illamående. Eller hur vi mår och sjävklart nya plussande ! ❣️👶🏻

2018-02-02
Charlinee
Charlinee

Emap: ett pluss är ett pluss! Jag har bara köpt billiga o tagit 3 tester med dom och dom visade ju! Vi skall köpa clearblue imorgon för att se veckorna! :) ❣️ så du är gravid! Grattis 👶🏻❣️

2018-02-02
Charlinee
Charlinee

Plussade igår kväll!
Gjorde tre test för säkerhetens skull!
Hur tillförlitliga är testen? (Clearblue)

2018-02-02
EmaP
EmaP
Bebis på 17 månader

Hej!! Vill också slänga in ett inlägg här. Plussade den 30/1. Är i vecka 5 eller 6 nu😘

2018-02-02
Sofbis001
Sofbis001

Noriisabel; ja precis! tänker som du. Klart man vill att alla ska veta det är ju så stort 😊 så förstår också dem som vill berätta. Tänker också runt v12 v 13. ska boka privat vul ( hoppas hoppas att allt går vägen) & sen vid rul berätta för typ jobbet/fb.

2018-02-02
Lica92
Lica92
Bebis på 17 månader

Lica92 tack för att du delar med dig! Känner också att denna gång väljer jag att ligga lågt så länge jag kan, bara närmaste vännerna och mamma som kan få veta nu. Man får ett helt annat tålamod och is i magen efter att varit med om mf/ma. Ska berätta V13 för typ familj och för allmänheten efter rul tror jag 💜 hade det varit första graviditeten hade jag nog inte kunnat hålla på det så länge, så jag förstår verkligen er som vill berätta med en gång.

2018-02-02
Noriisabel
Noriisabel
Bebis på 17 månader

Hej alla 🙄 & Grattis till plussan. vill absolut inte oroa er eller så men jag ville bara berätta min sida av att berätta om graviditet. Jag håller med om att enbart berätta för familjen, dem kommer stötta er oavsett vad som händer. Jag var i v8 första graviditet sommaren 17. & var jätte dålig. Folk fatta direkt och alla viste om detta. efter v12 trodde vi att vi hade kommit över de där oroande veckorna. rutinultraljud kom i v19 & konstaterade ett ma. Hade bf april 18 .. än idag kommer folk och frågar hur bebis i magen mår. Jag hoppas ingen tar illa upp annars tar jag bort inlägget ♥️ vill inte oroa er alls eller skriva ett hemskt inlägg. önska bara någon hade sagt till att inte berätta för alla. Denna gången ska vi göra ett vul efter v12 & berätta för enbart föräldrar 🙄🙄

2018-02-02
Lica92
Lica92
Bebis på 17 månader

Jag känner också att det hade vart väldigt skönt att dela detta med dem. Kanske man själv kan börja förstå det lite mer också! Dessutom jobbar jag ihop med min svärmor så varje dag på jobbet blir jobbigt att möta henne med denna hemligheten 😂 tror nog jag ska kunna prata med sambon om att berätta det snart! 😄

2018-02-01
Smålandsjenna
Smålandsjenna

Vi har berättat för mina föräldrar och endast för mina 2 bästa vänner direkt när vi plussade! Vi känner att de känns så otroligt fantastiskt att dom skall bli mor/far föräldrar och om de peppa peppa skulle gå fel så kan man få prata med dom om stöd ❣️👶🏻 men nu förväntar vi oss alla vi som plussat nu fullbordar graviditet ❣️

2018-02-01
Charlinee
Charlinee

Vi har alltid berättat för våra familjer ganska tidigt, som gravid kvinna kan det vara väldigt skönt att kunna dela nyheten med sin familj redan från början tycker jag. Hur det än går med graviditeten så är ens egen mamma/pappa i så fall beredd och kanske kan ge bättre stöd liksom. Kanske ni kan hålla det hemligt för hans sida men berätta för din? Eller blir det konstigt då kanske 🙄

2018-02-01
Noriisabel
Noriisabel
Bebis på 17 månader

En fråga till er alla! Hur tidigt berättar ni för de blivande mor- och farföräldrarna? Jag vill berätta tidigt precis som förra gången medans sambon vill vänta.. syskon känner jag att jag vill vänta med men mina föräldrar vill jag ska veta oavsett hur det går 🙄

2018-02-01
Smålandsjenna
Smålandsjenna

Grattis till er alla ❤️ ja vi väntar med eller iaf detta är mitt första barn och min sambos andra! Känns skönt att han gjort denna process innan 😂

2018-01-30
Charlinee
Charlinee

Grattis!!! Så himla kul! Förstår känslan att inte fatta det. Tycker det är svårt att förstå :) Men helt fantastiskt. Var så säker på att jag inte skulle plussa för jag tyckte jag hade konstiga flytningar vid ägglossningen och kändes som svamp så jag tänkte att det var en ogynnsam miljö. Är så glad att det funkade. Nu gäller det bara ha tålamod. Känns som att tiden går sååå sakta :)

2018-01-30
Norrland18
Norrland18
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...