App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur slutar man att vagga barnet till sömns?

Jag har en 5-månaders pojk, som börjar blir tung. Det är så att när han blir trött så vägrar han somna utan rullar fram och tillbaka och gnussar ögornen och skriker lite till och från. Han är i en orolig fas vilken resulterar oroliga nätter, så då brukar vi ta över han till vår säng. Men är han vaken så kan han ligga i timmar och hålla på, men vaggar jag honom (och det ska alltid vaggas ORDENTLIGT) och lägger ner han i vår säng så sover han som en stock. Han har inga problem att somna i sin egen säng när han sover på dagarna eller för natten. Vi kör vår kvällsrutin och så är det bara att lägga ner han i sin säng så somnar han av sig själv inom 10-15 minuter. Men varför kan han inte göra detta i vår sång, eller soffan tex, utan alltid bli vaggad. Är det någon som har tips hur man kan få bort detta så han kan lättare somna av sig själv förutan bara i sin egen säng och vagnen då?

2018-01-26
Eklovenas
Eklovenas
Bebis på 11 månader

Lägg honom i sin säng då

2018-01-28
solskensmamman
solskensmamman

Jag förstår, men jag menar sluta vagga på natten. Ta några jobbiga nätter där han skriker sen lär han sig :)

2018-01-27

Tack för alla svar och tips, men han har som sagt inga problem att somna i sin egen säng eller vagnen. Han har svårt att somna i vår säng eller när han ligger i soffan eller dylikt.

2018-01-27
Eklovenas
Eklovenas
Bebis på 11 månader

Som solskensmamman skriver vyssanlull tassar!!

2018-01-26
Superhallon
Superhallon
Barn på 3 år och 4 månader

Vyssanlulltassar på spjälsängen. Minimalt med arbete!

2018-01-26
solskensmamman
solskensmamman

Våran dotter var likadan vid typ 2-3 månaders åldern, men till slut orkade jag inte längre gå runt o vagga på henne. La henne antingen i min säng eller hennes egna med en flaska ersättning o nappen, i början tog det typ 1h men blev lättare o lättare för varje gång. Nu somnar hon helt själv i sängen (om man ligger breve) tar mellan 10-20 minuter. Hon blir 7 månader idag!

2018-01-26
Sandrarii
Sandrarii
Bebis på 7 månader

Vår son ville med bli vaggad till sömns, men jag klarade det inte för han blev tung. Vi slutade bara med det och gav honom en flaska ersättning istället vid läggdags. Det funkade lika bra, somnade när han åt. Sen när vi tog bort flaskan blev det en liten fight på ca 2 nätter, men nu somnar han skälv om man bara sitter bredvid hans säng. Om ni vill få bort det tror jag bara det bara är att sluta och ta fighten några nätter. Är värt det!

2018-01-26

Gungstol? Bra fåtölj med gung i? Vi vaggade vårt barn tills han var typ ett och ett halvt. Det var tungt tills vi köpte en Poäng-fåtölj.

2018-01-26
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...