App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förkylning på en 3v bebis

Min pojke på 3v och 3 dar har lyckats bli förkyld, känner mig hjälplös när jag märker på han att det är jobbigt. Finns det något man kan göra för att underlätta/hjälpa för att bli av med denna förkylning som han lyckats få av mig även fast jag gjort allt i min makt för att undvika det. Skulle jätte gärna vilja få tips/hjälp??

2018-01-24
Carolineannaa
Carolineannaa
Barn på 2 år och 2 månader

om bebisen är täppt i näsan och du ammar kan du droppa lite bröstmjölk i näsan på bebisen, min son blev förkyld vid 3v också, varje gång han varit täppt har jag droppat in bröstmjölk och det fungerar, allt snor kommer ut på en gång nästan direkt.

2018-01-28
RainbowPleb
RainbowPleb
Barn på 2 år och 2 månader

De är snabba på akuten med att ta in så små barn. När våran son blev sjuk vid 7 veckor skicka de oss till akuten 2 gånger. Där kan de kolla syresättning etc. Togs även prover på kikhosta och andra allvarliga sjukdomar. Läkaren gav oss ett special recept på koksalt+ nezerildroppar och gav oss tillåtelse att ge alvedon. Sonen hade ont i halsen och hade tappat 400 g på 2 dagar. Så jo är man jätteorolig och känner att man inte klarar det själv ska man söka vård. Först och främst via bvc. Men de på akuten var suveräna och när man står där en sen lördag kväll med en sjuk liten bebis som mår riktigt dåligt så ska man inte tveka om att söka hjälp.

2018-01-25
Pannpann
Pannpann
Bebis på 3 månader

Tack för tipsen och har även rådfrågat med BVC och fick samma svar så nu kör vi koksaltlösning och högläge så hoppas vi att detta försvinner :)

2018-01-25
Carolineannaa
Carolineannaa
Barn på 2 år och 2 månader

Min tjej på snart 6 veckor är förkyld hon med, jag sover lite halvsittande med henne för annars går det nästan inte att få henne att somna.

Koksalt innan ammning och sovande för natten är bäst här.

Hoppas att det inte ska vara för länge.

2018-01-25
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Min son var förkyld vid samma ålder. Jag ringde 1177 och deras enda råd var att hålla huvudet högt, de sa att visserligen kan man åka till akuten men ett sjukhus kan inte göra så mycket mer än man kan hemma (och på akuten kan det finnas andra smittor). De tyckte också att det var bra att jag som förkyld ammade så att sonen fick mina antikroppar, jag kände mig själv så hemsk för att jag ammat förkyld

2018-01-25
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Se till att huvudet ligger högt så det blir lättare att andas, gärna att börja luta lite smått mot axlarna och sen högre ju längre upp. För att inte bebisen ska glida neråt kan man lägga en vetekudde under rumpan. Viktigt med vätska/mat. Mycket vila och lugn och ro, närhet. Koksalt till näsan men man ska inte överdosera för då blir det en ond cirkel och bildas istället mer slem i luftvägarna. Ge koksaltet precis innan matning så sväljer de det lättare. Ev snorsug. Bädda in rejält och gå ut med vagnen i friska luften, ta på torra kläder när ni kommit in. Kolla tempen. Vid hosta kan man ge ljummet vatten. Jag hade ringt Bvc eftersom bebisen är så liten. Är allmäntillståndet dåligt, väldigt slö etc så åk till akuten. När de är så små är det bättre att ta den tiden där iaf om det är nått.

2018-01-24
Pannpann
Pannpann
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...