App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Dålig på att torka sig efter toabesök!

Jag har en dotter på 6 år och vi får påminna henne varje dag att torka sig med papper när hon går på toa. Men ibland så torkar hon sig inte och då luktar hon kiss/bajs. Hon torkar nog sig inte i skolan, då hon alltid luktar så himla mycket kiss när hon kommer hem. Vi föräldrar tycker att det är så tröttsamt att hela tiden säga åt henne att TORKA SIG, men ungen lyssnar inte varje gång! Hon får gå duscha nästan varje dag efter skolan pga kiss/bajs lukt. Det är inte roligt att tvätta trosor med bajs fläckar flera gånger/v. Vad ska man göra åt detta? Fortsätta att tjata på henne?! Vi har även sagt att vi kommer och torkar, om hon inte sköter det själv! Men hon vägrar släppa in oss i badrummet..

2018-01-23
Ansku86
Ansku86

Min 5 åring är likadan. Slarvar hemma men är duktig borta dock. Kan inte torka rumpan själv men framtill såklart. Men får tjata varje dag

2020-08-13
Sannis93
Sannis93
Barn på 3 år och 7 månader

Vem är det som bestämmer? En 6-åring eller en vuxen? Var med, hjälp till, be skolans personal hjälpa till. Tycker jag.

2018-01-26
LEka
LEka

Är det inte något som ni kan ta upp med pedagogen/pedagogerna i skolan? Berätta att ni jobbar på det och ser ifall de kan hjälpa till att påminna eller liknande på ett snyggt sätt. Jag har själv arbetat i förskoleklass och när föräldrarna berättar om problem med barnen så vill man självklart hjälpa till (och som du skrev, du slipper oroa dig för vad de ska tro).

2018-01-23
Emliew
Emliew
Barn på 3 år

Ibland kan det behövas att någon utomstående säger till. Skolsköterskan?

2018-01-23
Plumpan
Plumpan

Kan också lägga till att hon har haft rädsla att sitta på toalettstolen utan kissring när hon var 5 år. Men vi lyckades ta bort kissringen innan sommaren förra året, eftersom hon skulle börja Förskoleklass (skolan). Men hon sitter inte ordentligt på toaletten, utan sitter lite på kanten och då händer det också att hon råkar kissa ibland lite på golvet. Vi har sagt åt henne att sätta sig ordentligt, att hon inte ramlar i (rädslan som hon haft/har) osv. Men nu förbi inte ens vara i badrummet eller bakom dörren när hon ska på toa. Hon vill inte att vi ska komma in och se henne sitta på kanten av toalettstolen. Hon vet själv att hon inte sitter i ordentligt och att vi vill att hon ska göra det.. Varför har hon sådan rädsla och varför torkar hon sig inte när hon vet att hon ska göra det varje gång? Det är ingen i skolan som nämnt något om stanken av kiss, men är rädd att någon av personalen kommer ta upp det en dag.

2018-01-23
Ansku86
Ansku86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...