App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Huggande smärta vid högra revbenet!?

Vaknade inatt med att jag hade ont under brösten när jag andades. Trodde det var någon nerv som låg fel och att det skulle gå över. Men nej var uppe 1 1/2 timme och nu var det bara smärta under högra revbenet, ringde 1177 och dom bad mig ringa förlossningen. Det slutade med att vi åkte in och tog en massa prover och CTG. Dom var inne på att det kunde vara havandeskapsförgiftning men blodprovet såg bra ut, måste bara vänta på urinprovet. Men nu är min fråga om det är någon mer där ute som har liknande smärta och tips kanske på vad man kan göra? Är i vecka 36+4 och bebis är fixerad, och det ör inte han som krånglar bland benen. Värre blir det när det är dags att lägga sig, då blir smärtan dubbel.

2018-01-21
NathiiCOrtiz
NathiiCOrtiz
Barn på 2 år och 1 månader

Gallan kollar dom med ett ultraljud:) likadant som dom kollar bebben på mvc :) så be om det:)

2018-01-24
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

MrsRoos, tack för infon tänkte faktist på det. Men idag så har det äntligen släppt lite, gör fortfarande ont då man gör grejer ( hostar,skrattar,snyter och vissa rörelser. Börjar fundera på om det är någon nerv som sitter fel eller skadats. Kan till och med sova liggandes nu vilket jag inte kunde innan. Tänkte ringa och kolla om man kunde få en röntgen tid men vart lite rädd då det påverkar bebisen. Så jag tar nog smärtan tills bebis är ute och sen kollar.

2018-01-23
NathiiCOrtiz
NathiiCOrtiz

Det låter som gallan att du har stenar eller dyl jag fick det efter att minsta pojken föddes så 3 månader efter att han föddes opererade jag bort gallblåsan och det gör jävulisiskt ont att ha gallblåseattacker.. det är dessutom ärftligt så har din mamma tex haft det har du lättare för att få det.. gå till en läkare oftast gör det ont när man trycker under revbenen. Du kan få gallblåseproblem under graviditeten det är vanligast då och under ammning..
Be att få starka alvedon och den tabletten man kombinerar med som jag inte kommer på vad den heter nu haha x) om man få ta den vid grav dvs (alvedon får du ju ta men vet inte om du får ta den andra..) men sök hjälp för det kan både bli värre eller så kommer du få mer problem.. jag fick ta min operationstid så fort det bara gick jag gick ju o väntade på tid men fick ringa o be om en avbokningstid för jag hade attacker varannan natt.. hoppas det hjälper dej:) kram o lycka till med lilla bebbe;)

2018-01-23
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

har dom skickat urinprov på odling? då hör dom av sig om det är något, inte annars.. så är det här iaf! Men urinprov med teststicka hos bm brukar man ju få svar direkt!

2018-01-23
Johannaulrika
Johannaulrika

Hostan var för ca 2 veckorn sen och hölls sig i 3 veckor om det nu inte var längre. Så det känns ju konstigt att jag efter en vecka ska få symtom från ”hostan”. Du ser, doktorn sa faktist att jag skulle gå på en kontroll nu igen för att se om blodtrycket gått ner. Men min andra fråga får man svar på urinprovet? Eller hörd dom bara av sig om det skulle vara något?

2018-01-23
NathiiCOrtiz
NathiiCOrtiz

jag hade så i min första graviditet, trots att blodprovet såg bra ut så va det havandeskapsförgiftning jag hade (enligt journalen osv) , dock en lindrig sådan. Så jag gick på kontroll minst en gång i veckan hos bm tills jag blev igångsatt pga det + några andra faktorer (diabetes bl.a) i v38. nu i min andra graviditet kommer jag fr.o.m nu i v32 gå på lika regelbundna kontroller för risk att få det igen

2018-01-22
Johannaulrika
Johannaulrika

Jag har haft huggande smärta under höger revben, då var det inflammation i gallblåsan. Då var jag dock inte gravid och kunde inte härledas till något annat som hosta eller liknande. Det var en smärta utan dess like, inte lite ont utan väldigt mycket ont. Voltaren suppar var det enda som hjälpte. Men om du hostat mycket kanske du överansträngt någon muskel eller sträckt den eller något?

2018-01-22
Tessan U
Tessan U

Nej ingen magkatarr, dom sa att allt såg helt okej ut och att det kanske är någon skada på revbenet så jag hostat en längre period. Men det känns lite mysko iallafall :/

2018-01-22
NathiiCOrtiz
NathiiCOrtiz

Kan de vara magkatarr som spökar. Jag hade oxå ont vid revben och strax under bysten. Fick oxå ta prover pga havandeskapsförgiftning. Men hade de inte. Men konstaterade att de va magkatarr ist. Hoppas de löser sig.

2018-01-22
Mars2017
Mars2017
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...