App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Dålig sömn 3 månader

Min dotter har sovit bra både på dagarna och nätterna sen födseln, men de sista två veckorna så är det inte alls bra. Nattningen har gått från att ta ca 10 min till 1,5 timme oavsett vilken tid jag lägger henne, sen sover hon oroligt på nätterna och är svår att få att somna om när hon vaknar. På dagarna sov hon förut 1-2 timmar per sovstund. Nu är det oftast bara 20-30 min och hon är omöjlig att få att somna om. Någon som är i samma situation och hur hanterar ni det isåfall?

2018-01-19
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

maba01 - När vår son var runt åtta månader så hade han också en period då han tog morgon runt 04-05 (dock var det sommar då så def var inte hela världen). De har en stor utvecklingsfas i den åldern, det är både lära sig att krypa/åla och första separationsfasen. Mycket som händer, med andra ord. Det gick dock över efter kanske en månad.

2018-01-23
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Det fungerade några gånger för mig. Dock höll jag inte på så länge, och gav upp lite för snabbt. Men ja, sömnen har blivit bättre för min dotter. Det dröjde dock tills hon var runt 8 månader innan dagvilan blev bättre. Nattsömnen är fortfarande knepig då hon vaknar mellan 00-03 på natten och är svår att söva om. Sen har hon börjat vakna runt 5 på mornarna, ibland redan kl 4 den senaste månaden. Så nu försöker jag hitta knep för att få henne o sova längre på morgonen

2018-01-23
maba01
maba01

Åh tack för tipset. Det ska testas! Hur gick det för dig? Och blev sömnen bättre efter ett tag när hon blev äldre?

2018-01-23
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Min dotter var likadan. Från ca 3 månader blev dagvilan bara kortare och kortare. Hon sov ca 30 min åt gången, oftast 3 ggr om dagen, ibland bara 2 ggr. Hon sov inte bra på natten heller. Ett tips är att, några minuter innan din bebis brukar vakna, buffa lite på bebis alt. ta upp vagga o lägg ner bebis igen. Tanken är att din bebis ska vakna till lite för att sedan somna om. Om man lyckas tima detta o bebis somnar om direkt så brukar hen sova minst 30 min till. Förhoppningen är att man sen ska få bebis att sova längre än 30 min utan uppvak. Helst 50min-1h minst för att bebis ska få sova igenom en hel sömncykel. Hoppas knepet kan hjälpa dig eller någon annan i samma situation.

2018-01-23
maba01
maba01

Det är rätt vanligt att sömnen är bra de första månaderna, då är bebisen ju också mer av ett litet knyte. Sedan blir det lite annorlunda och sömnen kan variera. Skaffa appen Wonder Weeks om du inte har den, gör det lättare att förstå bebisens beteende och förändringar. Kämpa på!

2018-01-22
Vega
Vega

Usch jag förstår det.. jag har brutit ihop ett par gånger nu också efter dåliga nätter och att jag inte hinner vila på dagen heller för att hon vaknar direkt.
Men det är vel bara att försöka stå ut och intala sig att det blir bättre.

2018-01-22
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Min började så någon vecka innan hon blev 4 månader. Slet i 6 veckor innan det blev bättre. Kan fortfarande svaja lite men inte alls som då! Hemsk period men det går över. Det som hjälpte mig var att någon tog med bebis ut och gå så jag kunde få liten stunds vila. Satt och grät ibland på nätterna för att jag var helt slut. Där emot kom 1-2 timmars sömnen tillbaka rätt snabbt som tur var. Boka inte upp en massa och gå ut och få en promenad med dagsljus. Värsta perioden hittills!

2018-01-19
mimmisan88
mimmisan88
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...