App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

SPRÅK

Hej alla! Jag är nämligen 3 språklig. Är född och uppvuxen i Sverige, har rötter i Thailand då min mor är Thailändska. Men talar flytande engelska med min man som är Fransman! Vi bor i Thailand nu men vi vet inte vart vi hamnar i snarat framtid. Sverige, Thailand, Bali, Australien? Så min fråga till er är. Vilket, vilka språk är viktigast? Ska vi bara börja med energiska eller blanda med Svenska och Franska.. och låta mormor prata Thailändska? Blir det inte för mycket?! Behöver lite tips på vad som är smartast och vad som funkat bäst för er (er som har liknade situation) eller för er som bara har bra råd! Tack i förhand :)

2018-01-19
Fairlyta
Fairlyta

Jag säger som emma_matilda. Forskningen säger att det är bäst att tala sitt modersmål/det språk man själv kan bäst. Då lär sig barnet ett mer avancerat språk än om man talar sitt andraspråk. Små barn har lätt för att snappa upp nya språk så om ni flyttar till ett annat land om några år så kommer barnet lära sig det språket då.

2018-01-19
miagoranson
miagoranson

Jag arbetar som förskollärare och har fått lära mig att barn med flera språk bäst lär sig om föräldrarna pratar sina modersmål med barnet. Det spelar ingen roll vilket språk barnet svarar på, föräldern fortsätter prata sitt språk. En förälder=ett språk. Borde ju funka likadant med din mamma. Du pratar svenska med barnet, din man franska o mormor thailändska. Att ni pratar engelska sinsemellan gör ju bara att barnet snappar upp ytterligare ett språk. Flerspråkiga barn brukar ta längre tid på sig än enspråkiga att komma igång med talet. Men de brukar ha lättare för att lära sig nya språk. Vilken otrolig chans ni ger ert barn, att kunna fyra språk i tidig ålder är ju guldvärt! Tänk vilka möjligheter till jobb, resa etc det kan ge.

2018-01-19
emma_mathilda
emma_mathilda

Vår son växer upp med fyra språk. Jag pratar schweizertyska, men sambo danska. Med varandra pratar vi engelska o på förskolan får han svenska. Han pratar schweizertyska, danska o svenska. Blandar lite med det som kommer lättast. Förstår alla språken utan problem. Han är 2 år.

2018-01-19
Lollisossan
Lollisossan

Av de språken är engelska och franska mest internationellt gångbara men jättesvårt att veta när ni inte var barnet ska gå i skola

2018-01-19
JennyLowerot
JennyLowerot

Energiska = engelska* !!

2018-01-19
Fairlyta
Fairlyta
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...