App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tar åt mig för lätt

Vad ska man göra för att inte bli ledsen under en vanlig diskussion? Rent intellektuellt vet jag ju att det inte är någon fara att ha olika åsikter men känslomässigt har jag lätt för att bli ledsen om sambon t.ex påpekar att jag glömt att göra något som jag har lovat. T.ex beställa reservdelar till bilen.

2018-01-18
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Bebis på 3 månader

Hur blir du ledsen och vad är det som känns jobbigt? Dvs. känns det jobbigt att du reagerar så starkt, eller är det jobbigt att du börjar gråta, eller en kombo?

Det jag har förstått utifrån hur psykologer/terapeuter jobbar är att de i mångt och mycket hjälper sina patienter att acceptera känslor. Ett exempel: Om jag börjar gråta när jag får kritik av min partner kanske jag blir arg på mig själv för att jag överreagerar, vilket leder till att jag blir ännu mer ledsen. Om jag i stället accepterar att jag blir ledsen när jag får kritik så blir det lättare att hantera. Det går också att prata med sin partner om, att resonera kring hur man reagerar och vad det betyder (typ: jag gråter när jag blir arg, då kan det verka som att jag bara är ledsen men ofta är det ilsketårar). Plus att man kan diskutera hur man vill ha och ge kritik, sånt kan också spela roll för hur man reagerar på den. Utifrån alla dem jag mött t.ex. genom jobbet så tror jag inte riktigt att det handlar om mognad, utan om att olika människor reagerar olika. Och hanterar sina reaktioner olika.

2018-01-20
Vega
Vega

Hej. Jag tror det hänger ihop med låg självkänsla men kan vara att man känner sig nere/deppig! På mig har terapi funkat men också lyssnat på ljudboken ”självkänsla nu” som pushat mig att stå upp för mig själv. Jag har dumpat en del vänner som jag inte mår bra kring och omger mig med människor där jag mår bra och det gör det lättare att veta vem jag är och vad jag vill! Hoppas du kan sätta fingret på vad det är som får dug känna så! Jag känner äntligen att jag vet vem jag är och denna resa började för 2 år sedan och är idag 32 år! Kram på dig💕

2018-01-20
mixas
mixas

Åh vad jag känner igen mig! Speciellt när man har haft dålig sömn eller är superstressad på jobbet och är mentalt utsliten. Man vet ju själv om att det inte är något, men ändå reagerar man så. Jag är en känslomänniska och det har sina nackdelar ibland, men det ger också andra kvalitéer som är positivt 😊 Vi är alla olika och tur är väl det.

2018-01-19
mimmisan88
mimmisan88

Det varierar men oftast är folk bara råka helt enkelt.

2018-01-19
Teskedsgumman
Teskedsgumman

34
Kan hålla med om låg självkänsla men känner mig inte direkt omogen.

2018-01-19
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...