App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Dåligt samvete vid barnvakt - normalt?

Som rubriken säger.. är det normalt att få dåligt samvete när man har barnvakt? Vi har en son på 11 månader. Vi har haft barnvakt en gång för 2 månader sedan i 2 timmar. Jag fick så otroligt dåligt samvete. Han var med sin mormor som han träffar dagligen och är trygg med och vi är trygga med. Hon bor hos oss tillfälligt så han ser henne dagligen och nästan hela dagarna.. Men när jag lämnade honom så fick jag så dåligr samvete och hela mitt hjärta skrek att jag övergiver honom - det är ju jag som mamma som ska ta hand om honom oavsett vad. Jag och min man skulle ut och äta ensamma för att fira hans födelsedag för att sedan hämta honom och tillsammans bo på hotell alla tre. Hur är det för er? Blir det lättare med tiden?

2018-01-18
Mammatillpojke
Mammatillpojke
Barn på 3 år och 1 månader

Det är så klart att man är orolig första gången man lämnar bort sitt barn även om det är till någon som barnet känner väldigt väl.

Våra barn brukar vara hos farmor och farfar 1 dag i veckan nu, och sonen var nog runt 16 månader den första gången han var där ensam. Vi bor iofs inte så långt bort så vi kan ju hämta om det skulle krisa sig men jag tycker att det är guld värt att få en egendag i sin takt. Just nu så har jag en liten som ju kräver den mesta av tiden men det är skönt att få tid med henne ensam.

Det blir lättare med tiden.

2018-01-18
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Kan inte säga att jag känner igen mig. Jag var mest orolig i början för att det skulle bli jobbigt för barnvakten, i och med viljestarkt och skrikigt barn... Jag tänker så här: Det är otroligt mycket värt för familjen - inklusive barnet - om föräldrarna har en relation som innebär att de inte bara är föräldrar utan också ett par. Det blir lättare om man får lite egentid ibland. Samma sak med tid helt för sig själv. Jag tycker att "jobbet" som mamma så klart är det viktigaste som finns, men jag vill också känna en identitet utanför det.

Dessutom tänker jag att det är en bra sak för ditt barn! Tänk vad fint för honom att han får ha en så bra relation med sin mormor och vara så trygg med henne ☺️. Om man tänker så kanske det känns lite lättare?

2018-01-18
Vega
Vega

Har en liten på 10 1/2mån och har bara haft barnvakt 1 gång i ca 30 min känner att JAG inte är redo för det än hehe men snart så kanske man får bli?

2018-01-18
LolPet
LolPet
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...