App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ta ut aktivitetsstöd när man är nyförlöst

Nån som kan hjälpa mig, jag tror att i samband med en förlossning så måste jag ta ut 10 fp dagar va? Men kan jag efter dom 10 dagarna säga till min handläggare på arbetsförmedlingen att jag inte ska vara föräldraledig utan fortsätta vara arbetssökande och ta ut aktivitetsstöd? För tillfället får jag aktivitetsstöd från försäkringskassan, jag har ungefär 6 mån kvar att ”ta ut” från min akassa så jag ville förlänga min hemmavistelse och tänkte om jag kan fortsätta ta ut ”akassan” (aktivitetsstöd) tills alla mina dagar är slut, och när dagarna är slut börja ta ut fp dagar?

2018-01-18
batgirl
batgirl
Barn på 2 år

Om din partner har högre SGI än du så kanske ni tjänar på att denne är FL mån eller fre och tar ut fp över helgen? Då får han ut 3 st SGI-dagar och 80% lön.

2018-01-18
solskensmamman
solskensmamman

Ja tjejer ni har nog rätt.... Ska först ta ut fp och sen får jag ta resten av dagarna från akassan

2018-01-18
batgirl
batgirl

Mitt råd är att du tar ut fp ist för aktivitetsstöd. Om du inte lyckats få nått jobb när fl är slut och förbrukat alla fina a-kassa dagar har du ju ingenting sen efter du vart ledig. Och vara inskriven hos af och fl kan bli ganska jobbigt om de får för sig att du måste gå på möten, rekryteringsträffar eller skickar ut dig på praktik osv, dom bryr sig inte om att du har småbarn hemma och säger du nej för många ggr till deras aktiviteter så kan dom kasta ut dig och då står du på noll. Så mitt tips är att ta dina fl dagar som passar er och er ekonomi bäst och sen gå och va arbetssökande igen. Det är lättare att vara hos af med en 1åring än spädis med tanke på barnvakt bl.a. och glöm inte stt du har återinskrivningsrätt hos af inom ett år. Skriver du ut dig idag ex som är den 18 Jan 2018 måste du skriva in dig igen den 17 Jan 2019 för att inte gå miste om dina pengar enkelt förklarat. Hälsningar en som vart långtidsarbetslös men pluggar nu ist.

2018-01-18
Madde90h
Madde90h

Ja iof sant... man är nog inte heller särskilt sugen på att gå ut på möten och event när man är nyförlöst😂😂 tänkte nog inte så långt.. Vill bara vara hemma länge nu, så länge det går, tyvärr så måste jag ta ut 7 dar i veckan så för mig blir det inte särskilt länge.. med sambons dagar så får jag 1 år hemma men det känns ff tidigt.. Tror du man efter fp’n kan skriva in sig o va aktivt arbetssökande och då fortsätta ta ut akassan? Min handläggare just nu kräver inte så mkt av mig faktiskt, får sällan gå på möten och de enda jag behöver göra är ju skicka in rapporten med jobb jag sökt

2018-01-18
batgirl
batgirl

Det där med 10 dagar kan jag inte svara på. Dock förstår jag hur du resonerar men för att få aktivitetsersättning så måste du väl ändå vara aktivt arbetssökande OCH ta eventuella jobb som erbjuds. Det skulle iaf inte jag vara så sugen på ett par veckor efter förlossning.

2018-01-18
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...