App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vill sluta amma, hur?

Hej, jag har en 9 månaders bebis som jag ammar fortfarande och vill sluta ammar då han känns så tungt. Jag har försökt nu i några dagar att inte ge honom bröstet men han skriker och gråter så mycket samtidigt som han slår mig på bröstet och visar tydligt att han vill ammas. Hjälp hur ska jag göra?

2018-01-17
linda9501
linda9501
Bebis på 13 månader

När min första son var 2 år ville jag sluta med nattamningen. Behövde sova😃. Såg till att han var ordentligt mätt innan nattning. Åt gröt. Bytte ut varje gång han ville ammas mot en skvätt vatten. Använde mig av en antispill vattenflaska . Sov även med kläder på överkroppen som var rena varje kväll i en veckas tid . Resultatet blev lite gnäll . Hade förväntat mig mycket, mycket värre😃.

2018-02-12
Tacksamhet
Tacksamhet
Barn på 3 år

Jag slutade amma min äldsta dotter när hon var 8 månader. När vi slutade ammade jag mest till natten och dagsvilan då det var enda sättet att få henne att somna vilket gjorde oss oroliga över hur det skulle gå att sluta. Vi bestämde oss för en helg när min man var ledig så han kunde lägga henne. Vi gjorde oss beredda för mycket skrik, min man tog på sig hörselkåpor och hörlurar med musik och la sig bredvid hennes säng med en hand på henne och jag gick ut och gick. Hon skrek i någon timme och somnade sen. Nästa dag när hon skulle vila på dagen gjorde vi samma sak men då gnällde hon bara en liten stund och somnade sen. Efter det gick det utan problem för henne att somna, även bredvid mig. Jag behövde aldrig pumpa utan mjölken försvann av sig själv. Lycka till!

2018-01-19
ElinTidholm
ElinTidholm
Barn på 2 år och 6 månader

Tror att MrsRoos menar att du ska trappa ner amningen och inte bara sluta tvärt. Mer att avvänja din bebis och istället för att amma ge ersättning. Amningen är inte bara mat om man säger så, för många små kan det vara en trygghet att få amma, att ha mamma nära. Men kämpa på. 💜

2018-01-19
Guldkoden
Guldkoden

Haha ursäkta men jag va tingen o skratta! Klart att jag ger mitt barn mat? Hur menar du med att jag kan inte sluta barnet mat??? Min son han äter vanlig mat, dricker ersättning så JA han får mat, mycket mat! Tack för att du delar med dig!!

2018-01-18
linda9501
linda9501

Ge ersättning eller välling du kan inte bara sluta ge bebis mat.. du får vänja av successivt tex ge 1 dl ersättning o amma resten börja med 1 mål sen varannan mål o dyl :) blir bäst för både dej o bebisen tror jag:) jag slutade amma min pojk när han va ca 3 månader pga operation ville inte egentligen men va tvungen.. jag pumpade ut o sen varvade vi det med ersättning sen drack han bara ersättning men tänker är barnet 9 månader borde han prova lite smakportioner o annat;)

2018-01-17
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...