App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

4e förlossningen blivit nervös!! igångsättning?

Jag fick en pojk för snart 8 månader sedan jag är nu gravid igen och ska föda i början på juli.. nu till kruxet.. sonen vägde 4700 gram o är född i v 39 efter att jag blev nekad igångsättning pga svinsnabba förlossningar.. då drog den där jäkla läkaren i tappen i v 38 som gjorde att pojken föddes v 39 på 2 timmar sammanlagt.. jag har nu blivit så nervös iom att pojken va så stor kommer dom ta o kolla mej så jag inte har graviddiabetes (vilket jag inte borde ha då jag inte är överviktig eller något sådant). Sen ska det göras tul och det har man ju läst mycket om att det är fel mätt o annat.. nu i efterhand har jag blivit sjukt rädd för igångsättning o de va jag redan förra gången med men jag ansåg då att de va bättre att bli igångsatt än föda i bilen.. Hur som helst det kommer ju bli igångsättning antagligen i v 38 då dom är rädda för att det ska bli ett stort barn igen.. vad har ni för erfarenhet av igångsättning? Har bara läst typ att det oftast slutar med kejsarsnitt o att värkarna är typ tätare o sådana saker så snälla ni hjälp mej att lugna nerverna lite

2018-01-17
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

"Ma78" det låter ju som det gick bra för dej ju:) o relativt fort med :) skönt o läsa lite solskenshistorier med för o lugna nerverna:) tack:)

2018-01-23
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Nä jag läste typ om att det ofta slutar med kejsarsnitt eller sugklocka inte att det alltid blev så:) ja mina förlossningar har ju gått rätt så fort och med tanke på att det tog bara 2 timmar för kluns från första värken till han va ute så kanske det inte är att det går långsammare denna gången.. men är så rädd med för att den idiotläkaren (hon jobbar på förlossningen där vi föder) ska vara på o känna o klämma o pilla jag hatar henne hon är så sjukt hårdhänt förra gången böjarde hon ju dra i tappen o bara "nä nä det går inte att ge dej nån igångsättning.. vet verkligen inte hur jag ska uttrycka mej vill inte bli hemskickad av den anledningen heller då även risken finns att jag kommer föda hemma (40 min till förlossningen). Oj blev rörigt men hoppas du förstår:)

2018-01-23
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Oj shit "ojojojsan".. jag läste att man inte får föda barn vaginalt i Sverige om dom skulle väga mer än 4800 för att det är skadligt för bäckenet.. du verkar vara som jag ha massa plats i bäckenet.. men jag tycker inte det låter okej att dom låter dej föda barn på 5,5 kg vaginalt.. det är ju som en 3 månaders bebis vikt.. prata med dom!:/ o hoppas både du o jag slipper klämma ut bautaungar;)

2018-01-23
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Ja precis "okonkret" jag har oxå funderat på det o det är ju typ sådant jag läst mycket om att dom liksom räknat totalfel på bebisen o sagt att nä lugnt kommer väga typ 3500 o så kommer det ändå ut en kluns på nästan 5 kg.. fattar inte det .. tycker dom borde ha lite bättre koll faktiskt vi lever ju inte på 80-talet maskinerna är ju sjukt mycket bättre idag.. :)

2018-01-23
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

första gången fick jag en ballong över natten och sen fick jag nån gel för att öppna mig. Fick den vid tolvtiden och det hände inte så mycket trots massa gående men sen började det lite smått vid ca 18 och de kollade CTG och sen drog det till med en stor värk tills hon kom 19.42

Andra gången drack jag nåt hormongrej och sen efter 2 timmar blev det mera efter en koll med CTG. Hade inga värkar som kändes och vid 22 fick jag sista slurken. 23.30 kom det riktigt stora värkar men den här gången hann jag med lite bad och var mer mentalt förberedd. Hon är född 01.49
Det var mycket värkar och nästan ingen paus men man klarar allt bara man vill.

2018-01-21
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Har själv bara fått igångsättning med "tepåse" så kan bara tala utifrån det perspektivet. Det gjorde sjukt mycket mer ont på mig än när de riktiga värkarna kickade igång. Detsamma har nästan alla jag känner sagt som varit med om det, att de "fejkvärkarna" gör avsevärt mer ont. Men jag har aldrig hört någon av dem säga att de behövt kejsarsnitt pga det. De har bara sagt att förlossningen gått extremt mycket fortare sant då att de gjort mer ont. Så var inte orolig för risk med kejsarsnitt iaf. 😊 Men det med TUL håller jag med om är extremt fel. Det slog på nära 1kg på min första son så tror ju inte de har rätt på denna sonen heller. De säger att felmarginalen ska vara upp till 200g eller 400g, minns inte vilket, men det är helt fel efter min erfarenhet. 😅

2018-01-21
Barn på 1 år och 11 månader

Låter konstigt! Jag får väldigt stora barn och då jag inte är förstföderska låter de mig föda barn på 5,5kg normalt. Är själv nojig för för stora barn. Gravid med fjärde och livrädd att denna blir över 5kg. Förra var 4,3kg och 2 veckor för tidigt

2018-01-20
ojojojsan
ojojojsan

Också nyfiken på det där. Dottern vägde 4884g och kom 10 dagar efter BF. Förlossningen blev långdragen men gick bra. Hade inte graviddiabetes. TUL gjordes dagen innan födseln då BM uppskattade hennes vikt runt 3200g. Hur jävla fel kan man räkna egentligen undrar man ju då? Smått nervös inför syskon i framtiden..

2018-01-18
Okonkret
Okonkret

På mig har de först satt ballong, när den kommer ut har man öppnat sig ca 3 cm. Då har de tagit hål på hinnorna och så har jag fått värkstimulerande dropp. Med första var de tvungna att stänga av droppet för jag fick för många värkar (6 st på 10 min, de ville ha 5 st på 10 minuter). Sedan är det bara att vänta, första tog totalt ca 4 timmar från att de satte ballongen till att hon är ute och sista tog ca 8 timmar från att vi kom till förlossningen till att hon är ute.

2018-01-18
Yrwen
Yrwen

Min igångsättning tog tre dygn och minnet så här 1,5 år senare är främst hur uttråkad jag var, men skönt att slippa paniken att behöva åka in akut mitt i natten. Vi åkte buss till förlossningen ☺️

2018-01-18
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Ja man läser ju mycket dumma grejer på nätet o läst oxå att det kan sluta i snitt o så.. ont gör det ju alltid så det vet jag ju men läst att man kan ha värkar hela tiden.. typ ingen paus att vila.. hur sattes du igång om jag får fråga?:) jadå min man ska vara med hela tiden han vägrar lämna mej han ville knappt lämna mej ens när jag va inlagd en natt nu för 2 veckor sedan haha :)

2018-01-17
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Har 2 igångsättningar bakom mig. Båda två har gått rasande fort men jag var bättre mentalt förberedd andra gången.

Men iom att man redan är på plats så har man ju specialisterna runt sig. Det gör ju ont att föda och jag hade mycket värkar hela förlossningen men det har gått bra.

Se bara till att ha nån med dig, hade inte det första gången, mannen hann dit 20 minuter innan barnet kom. Andra gången såg jag till att ha mamma med hela tiden och det var väldigt skönt. Tror att om du oroar dig massor så blir det jobbigare.

Det blir ju som sagt lättare med planering av barnvakt m.m

2018-01-17
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Ja tack för svar :) ja föda barn gör alltid ont hehe lustigt dom sa så ;)

Nä ska prata med henne efter rulet som är den 13e februari.. då får jag tid till henne igen efter de:)
Nä det vet jag men är ökad risk för det menade jag ;) formulerade mej lite klumpigt :)

2018-01-17
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Jag har 2 igångsättningar (och en "vanlig") och föredrar igångsättning faktiskt. Jag har fått göra undersökning där de kollar så att kroppen är mogen, sedan har de satt ballong, tagit hål på hinnorna osv. Mycket enklare att kunna planera barnvakt och de 2 förlossningarna där jag blivit igångsatt har gått fortare och enklare. Min första var stor, så jag var naturligtvis orolig med andra och gjorde tul, det kan ju visa åt båda hållen och är inte 100%, men en fingervisning. Fick även göra sockerbelastning med trean iom att första var så stor, grymt äckligt men inte mer än det. Är du orolig ska du absolut se till att få prata med någon!

2018-01-17
Yrwen
Yrwen

Det förstår jag att du är! Har du fått tid t samtal m barnmorska? Borde vara en grej de kan fixa tänker jag.... Graviditetsdiabetes hänger för övrigt inte ihop m övervikt, vem som helst kan få det.

2018-01-17
eisblume
eisblume

Jag blev igångsatt med första barnet då hon vägrade att titta ut. Jag har ju inga andra erfarenheter än igångsättning. Jag fick lite lösning sprutandes i munnen varannan timma. Vattnet gick 5 h senare och sen satte mina egna värkar igång (det gick snabbare än de räknat med). Alla som man möter på säger "vad ont" men det gör det väl att föda oavsett? Gick bra i alla fall och från den positiva sidan, så var jag på plats och hade experterna i närheten. Det klarar du galant! Din kropp vet vad den ska göra 😊

2018-01-17
mimmisan88
mimmisan88
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...