App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ma/MF

Ni som fått ma, har ni känt något alls eller hur har det gått till? Är i vecka 11 nu och har inte tänkt en tanke förän nu när man börjar närma sig magiska vecka 12 🙈

2018-01-17
saragra
saragra
Barn på 1 år och 11 månader

Vi har 3 barn, första och andra gick på första försöken, men tredje fick vi 6 missfall innan tredje blev till. Nu försöker vi med fjärde och fått missfall för 2 veckor sen och efter ultraljud fick vi också veta att det var enäggstvillingar .. allt har hänt för v 10 för oss så vår magiska gräns är efter v 10.

2018-02-03
flingan32
flingan32

Tackar 🙌 hjälper ju lite att veta att det inte behöver vara farligt även fast det verkar vara ”onormalt”. Magen blir mer svullen för varje dag som går iaf och på måndag ska vi träffa barnmorskan igen 😊

2018-01-26
saragra
saragra
Barn på 1 år och 11 månader

När jag fick mitt ma märkte jag först inte så mycket. Jag hade haft ömma bröst och mått ganska illa men plötsligt försvann symptomen. Sedan började jag läcka vatten, men när jag ringde gyn fick jag svaret att det inte var vatten utan flytningar. En dag rann det plötsligt ut ganska mycket vatten, ner för benen, lite brunaktigt. Då fick jag äntligen en tid för undersökning som tyvärr visade att fostret var dött. Var då i v. 15.

Men för att säga något positivt upplevde jag lite liknande händelseförlopp med graviditeten som gick bra. Symptomen försvann runt v 9. Sedan blödde jag och det rann brunaktigt "vatten" (flytningar? ) från och till ända till v.20 någonting men alla undersökningar visade ett friskt foster. Han föddes frisk som en nötkärna i v.41. Det de kunde se var att moderkakan var tvådelad, vilket kan tyda på att där funnits en tvilling men det var läkarna ytterst osäkra på.

2018-01-25
MikuAlec
MikuAlec

Jag kände på mig att något va fel. vaknade upp helt plötsligt utan symtom. Men har vart väldigt nojig hela tiden & köpte därför en hjärtljudsmonitor men kunde aldrig höra ett hjärta ( var då i v12 ) ringde bm & förklarade min oro & ville ha ett tidigt vul men blev nekad då jag varken blödde eller hade smärtor. Rul kom vecka 19 & dem konstaterade att hjärtat slutat slå runt v12. Jag fick ett ma.

2018-01-24
Lica92
Lica92
Barn på 1 år och 8 månader

Tack för att du delar med dig!

2018-01-21
saragra
saragra
Barn på 1 år och 11 månader

De säger att vi troligtvis fock missfall med vår första sons tvilling. Det var tidigt och vi hade inte gjort något UL då ännu så vi kan inte veta till 100% men de är nästan säkra. Började må hemskt dåligt en vecka efter jag fick veta att jag var gravid och mådde sämre och sämre hela veckan och skämtade om att jag säkert väntade tvillingar pga att vi har det i släkten. Fick väldigt ont i magen på lördagen och på natten, eller om det var natten efter, kom en kraftig blödning med stora klumpar och jag hade fruktansvärt ont. Åkte in till akuten men de kunde inte göra något då. Bokade in UL samma vecka och såg en bebis med hjärtslag men en vätska i en "pöl" vid sidan om. För att vara säkra på hjärtslagen fick jag in en vecka senare igen och såg då att "pölen" var borta men en bebis hjärta slog fortfarande. Men direkt efter den kraftiga blödningen började jag må mycket bättre igen i allmänhet så även där tyder det på missfall av ett foster. Detta skedde i vecka 7-8. Så jag kände det absolut den gången. Var hemskt smärtsamt och jobbigt. 😢

2018-01-21
Barn på 2 år och 3 månader

Har haft en del missfall och jag har aldrig känt mig gravid. Det har känts som mensen är på g, sen kommer blödning och därefter ligger jag dubbelvikt av smärta.

2018-01-20
ojojojsan
ojojojsan

Åh Gud, beklagar :/

2018-01-19
saragra
saragra
Barn på 1 år och 11 månader

Jättemycket gravsymtom och såg ett hjärta slå i vecka 8. Vaknade en dag och alla symtom borta plus en pytteblödning. Fostret dött i vecka 10. Ett såkallat ma och nu 17 dagar senare har det fortfarande inte kommit ut trots tablettbehandling! Ska in och bokas in för skrapning imorgon.

2018-01-17
mixas
mixas

Tack för svar! 😊 har inte heller några jättesymptom men får hålla hoppet uppe 2 veckor tills jag ska till barnmorskan igen!

2018-01-17
saragra
saragra
Barn på 1 år och 11 månader

Jag kände inget alls, men hade heller inte jättetydliga gravidtecken. Fick veta på KUB-ultraljud att det hade avstannat i v 7.

2018-01-17
Indys matte
Indys matte
Bebis på 5 månader

Jag kände ingenting innan jag började blöda lite smått (i vecka 10+4). Det var som en mindre mens, men ingen smärta och inga klumpar. Det enda jag hade reagerat på var att jag aldrig fick några direkta gravidsymptom, men det kan också betyda ingenting. Det finns de som har jättestarka symptom och ändå drabbas av MA.

2018-01-17
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...