Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Barnförsäkringar

Hej! Vår son föddes 26+4, han låg 11 veckor på sjukhus, har opererats för ljumskbråck och han har tarmbakterien ESBL (som vi misstänker att han har fått via vården på sjukhuset). Vi hade gravidförsäkring extra på trygg hansa och den fungerade bra med utbetalningarna osv när det gällde sjukhusvistelsen. Vi hade sen i höstas en man från trygg hansa hemma hos oss för att diskutera och teckna en barnförsäkring och enligt han skulle den bli godkänd men med vissa förbehåll på grund av de olika sakerna. Men fick svar nu i förra veckan att han blir nekad barnförsäkring men att vi kan ansöka igen när han är 2 år korrigerad ålder :/ Vilka barnförsäkringar kan ni rekommendera och vilka ska man undvika? Vill ju ha ett så bra skydd som möjligt för vår ögonsten samt för kommande guldklimpar :)

2018-01-15
Cecce86
Cecce86
Barn på 1 år och 6 månader

Vi rekommenderar If som försäkringsbolag, de har väldigt bra skadereglering och bra kundservice. Vi har barnen och oss försäkrade där. Kolla annars via compricer och jämför villkoren, för priset kan skilja men villkoren är stor skillnad på de olika försäkringarna.. trygg hansa hade vi en gravidförsäkring som vägrade oss utbetalning när jag var inlagd på sjukhus för akut livmoderinflammation efter min andra barnets födsel.. fick ligga inlagd i flera dagar med antibiotika intravenöst.. det som bara 1% får i dagens läge åkte jag på.. det som folk dog av för många år sedan innan antibiotika fanns.. så kolla runt..

2018-11-08
flingan32
flingan32

Tack för era svar. Är lite jobbigt att man inte kan få en bra försäkring för sin lilla guldklimp bara för att han föddes för tidigt. Han är i alla fall försäkrad hos folksam nu. Men tänker även kolla upp länsförsäkringar och IF för att se hur de ställer sig till för tidigt födda barn. Är alltid bra att veta i framtiden om inget annat :)

2018-01-28
Cecce86
Cecce86
Barn på 1 år och 6 månader

Folksam försäkrar alla barn! Däremot kan man få viss karenstid för sjukdomsförsäkringen. Vi fick sex månaders karens sen går de över till full försäkring utan att göra något. Det var iallafall den bästa försäkringen vi hittade.

2018-01-15
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm

Men plutt! Skönt att det verkar gått bra för er trots allt.
Min son föddes i början av v 32, så inte alls lika dramatisk som er bebis, men länsförsäkringar nekade oss rakt av utan att vilja kolla journal (trots att vi hade gravidförsäkring plus hos dem). If har vi för vår mini, de ville kolla journalen bara och frågade oss om ev komplikationer. Så vi uppfattade dem som resonliga, men jag har ingen aning om hur de resonerar ang ert fall. Lycka till!

2018-01-15
Becaliten
Becaliten
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...