App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

5 månader som blir pigg på natten

Vi ha nu kommit ur den hemska tillväxtfasen/utvecklingsfasen med att äta varje timma på natten. Äter ordentligt på dagen utan skrik mm. Så glad över detta!!!! Men bebis vaknar under natten fortfarande och är pigg. Innan piggheten kommer, så brukar jag ammat henne och ska lägga tillbaka i sängen. Ibland lyckas jag få ner henne i varv fort, men ibland tar det över en timma. Jag har inte tänt en lampa, försöker att inte byta blöja, vilket går bättre nu när hon äter mer sällan igen. Hon sover ett längre pass på förmiddagen kanske 2 timmar ibland (kan variera) sen ofta två kortare stunder på eftermiddagen då en är i samband med promenad. Hon somnar vid kl.19. Jag har testat att hon inte sover något efter kl. 15, men då vaknar hon hela tiden på kvällen istället. Någon som har tips?

2018-01-13
mimmisan88
mimmisan88
Barn på 2 år och 7 månader

Jag ger henne gröt innan hon somnar (kanske får öka upp portionen lite till om det ska ge något) men längre än till kl 19 är svårt att ha henne vaken. Hon blir inte nöjd med någonting utan bara ledsen och arg. Hon sover till ca kl.22-23 och äter var tredje timma ungefär, vilket är helt okej. Det är bara piggperioden som är jobbig. Kanske går över mer när man börjar att ge mer mat på dagarna och kommer upp i bra grötmängd.

2018-01-15
mimmisan88
mimmisan88

P.S. Våran tjej sover ”middag” från ca 11-14 och sen från ca 16:30-18, sen sover hon för natten helt och hållet senast 22-22:30, men då gör jag som du också: tänder inga lampor sen och byter ingen blöja, så att hennes sömn inte ska störas.

2018-01-14
Anilatac
Anilatac
Bebis på 11 månader

Vi har också haft det lite så med våran tjej... hos oss var det att hon inte riktigt var mätt, utan vaknade och skulle äta jämt på nätterna, därav piggheten. BVC gav oss fullrätt att börja med gröt innan läggdags när hon fyllde 5 månader , då jag var så trött på detta, så nu lägger jag henne efter gröten, runt 21:30-22:00 och hon vaknar för att amma bara två gånger per natt. Sover jättelänge på förmiddagen med, till 10 ungefär. Så jag skulle rekommendera att försöka hålla henne vaken med lekar och gos och sång osv., ge henne gröt runt 20:30-21:00, så får du se om det hjälper. Det var räddningen för oss och nu sover vi bättre än någonsin! Ska tillägga att hon blir 6 månader imorgon.

2018-01-14
Anilatac
Anilatac
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...