App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Inte runnit till efter 8 dagar

Fick min son 4 januari och han tog bröstet med en gång och ammar jätte fint. Problemet är att min mjölk inte runnit till än. Det kommer ca 15-20 ml när jag pumpat och tittat. Vi fick börja med ersättning när han va 4 dygn för att han hade gått ner 11% i vikt sen födsel. Först fick jag koppmata men det har påverkat mig så hårt och jag har blivit frustrerad och fått sån ångest av det så köpte en calma flaska. Jag gråter och är så otroligt ledsen kring detta. Jag förstår inte vad jag gör för fel. Ammar honom ungefär var 4:e timme och sen får han ersättning efter de. Både på BB och BVC säger dem att han tar bröstet jätte bra och att det bara är att fortsätta men jag känner mig så kass och vill bara att det ska fungera eftersom alla säger att man SKA amma. Jag vill så gärna att allting ska fungera!

2018-01-12
171231
171231
Barn på 2 år och 2 månader

Justja, måste tillägga att pumpen ej är lika effektiv som babys sugteknik. Vissa kan pumpa och pumpa och pumpa men får bara ut några ynka ml. Andra behöver bara titta på pumpen så sprutar mjölken ur tuttarna. Detta betyder inte att du inte har tillräckligt mjölk eller att det ej runnit till än. Baby är bara en vecka och deras magsäckar är pyttesmå. Vid en veckas ålder rymmer den bara 45-60ml. Så amma på om du vill. Tänk på ditt vätskeintag. Prova att intensivamma, dvs amma varje/varannan timma. Låt det inte gå mer är 3tim mellan ammningar på dagen och 4tim på natten.

2018-01-14
JosefinMamma
JosefinMamma
Barn på 2 år och 7 månader

Dricker du ordentligt? Se till att dricka 2-3 l vatten varje dag. En annan sak att tänka på är att om du känner dig stressad kan det hämma produktionen, så försök slappna av och njut av stunden (jag vet, lättare sagt än gjort).

2018-01-14
Yrwen
Yrwen

Åhhh lider med dig! Förstår att du verkligen vill amma o du ska fortsätta om du vill såklart...MEN det finns så mycket bra ersättning på flaska idag o inget skamligt alls med det. Jag kämpade i månader innan jag kom fram till att övergå till flaska o det var det bästa jag gjort! Styrkekramar ☺️

2018-01-14
Lily1988
Lily1988

Prova att ge ersättningen med ett tillmatningsset och amma amma amma. Kan tipsa om Amningshjälpens slutna grupp på FB.

2018-01-13
JosefinMamma
JosefinMamma
Barn på 2 år och 7 månader

Jag hade samma problem. Men fick rådet att amma minst varannan timme. Koppmatade som tillägg 1,5 månad, men kunde trappa ned antalet gånger/dag ju mer mjölka fick. Innan jul kunde jag helamma honom. Jag ville gärna amma denna gång om det gick och fick bra stöd på BB och bvc. Dottern delammades 4 månade innan det blev ersättning helt och det funkade jättebra. Jag var inställd på att kommer inte amningen igång denna gång heller så funkar flaska lika bra.

2018-01-13
Fruito
Fruito
Barn på 2 år och 5 månader

Kontakta amningsmottagningen om du vill amma annars kan ju flaska vara ett bra alternativ.
Lite spontant känner jag att var 4e timma äe för sällan. Lägg hellre till en gång i timmen och när den lille visar på snuttbehov. Skippa ersättningen och amma oftare.
Jag fick tänka på vattenfall eller ha kranen igång en stund för att det skulle rinna till ordentligt.
Var barbröstat ett par dagar och lägg han till bröstet så fort han verkar vilja suga.

2018-01-13
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 7 månader

OM du upplever sån stress och sorg över att det inte funka rmed amningen så skippa den! Ge ersättning så mår du och din bebis bra. Ibland funkar inte amningen för alla så är det bara. Jag upplevde exakt samma sak, hade sån ångest över att amningen inte funka, kände mig som världens sämsta mamma MEN tack Gud för stödet jag fick av min syster, hon fick mig att stå på mig och se att min son mår faktiskt bra och detta är en tid av njutning och inte panik och stress. Så jag har gett honom ersättning sedan dag 1 och skippade helt pumpningen efter månad 1. Han är 10 veckor nu. Jag mår bra och njuter av honom och han mår bra.

2018-01-13
kathysomi
kathysomi

Jag hade samma problem som du. Mådde jättedåligt av det. Nu är min son snart 2 år, och när jag ser tillbaka på den tiden så fattar jag inte att man (alla) gör en så stor grej av det! Det är en så kort tid som man ammar/ger ersättning ändå om man ser till att livet är ganska långt. Jag försökte amma och kompletterade med koppmatning i ca 1,5 månader och det var det värsta jag har gjort. Hela livet kretsade runt detta och jag kunde inte alls njuta av den tiden. Var jättejobbigt att ta fram koppen på natten, varje session tog ca 1 h. När jag bestämde mig för att sluta var det ett av det bästa besluten jag tagit i livet. En sån lättnad! Allt blev mkt smidigare och min son blev med en annan bebis, för han blev mätt! Nu är han snart 2 år och mår hur bra som helst. Inte sjuk mer än andra barn och vi har mkt närhet. Det kan man ge på annat sätt. Nu kommer hand bror om 3 veckor (hoppas jag!) och jag har inget krav på amningen. Funkar det, kanon! Men om inte så får han flaska. Släpp prestigen, finns inget fel i att ge flaska! Tänk på att om du inte mår bra så känner ditt barn det och påverkas med!

2018-01-13

Vår dotter gick oxå ner för mycke i vikt. Jag fick oxå koppmata ett tag. Kände mig värdelös. Men efter ett tag så gick amningen bättre. Så då sluta vi koppmata efter att pratat med bvc. Hade henne jämt vid bröstet. För att det skulle komma igång ordentligt.

2018-01-13
pilla79
pilla79

Hade ingen mjölk på BB heller. Hon gick ner 12% innan dom inspg det och fick pumpa 20 minuter på varje bröst varannan timma + amning dygnet runt i 2 dygn. Sen fick vi åka hem på lördagen och återkom för kontroll på måndagen. Det har gått jättebra. Nu är hon över sex mänader och jag har helammat hela tiden tills jag introducerade vanlig mat. Hon ammar mest hela tiden nu med. Prova alkoholfri öl. Det tar jag ibland när jag tycker brösten är tomma. Ska öka produktionen har jag hört och jag tycker det stämmer. Men pumpa pumpa pumpa och amma varje gång innan du pumpar och ta
Hjälp av bvc och amningsmottagning!

2018-01-13
linnhansson1986
linnhansson1986
Barn på 2 år och 8 månader

Kontakta Amningshjälpen för tips och råd och försök släppa kraven, man är ju sjukt hormonell första tiden. Är du säker på att mjölken inte runnit till? För din beskrivning av hur du mår är ju liksom allt det där hormonella. Sedan måste man ju låta barnet ligga vid bröstet då de visar minsta tecken att vilja för att få igång det, de bor ju typ där, var fjärde timme är för sällan för att få igång amning, uran som sagt de ska bo vid bröstet. Sedan kan jag säga att vad man kan pumpa ut är inte vad man har. Jag hade sjukt mycket mjölk och det bara ökade, men pumpa det gick inte, höll på 40 min och fick ut någon ml och så tog lillan bröstet och så sprutade det över allt. Men som sagt man måste inte amma! Men vill man amma så tror jag Amningshjälpen är bäst för tips och råd och att amma är definitivt inte enkelt!

2018-01-13
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Jag hade lite samma problem som du (fick en liten kille i vecka 35+0). Han behövde koppmatas men bara spydde upp det så efter några dagar fick han en sond. Ammade, sondmatade och pumpade men det blev bara max 35 ml som kom. Sonen blev irriterad när det inte kom som han ville, bröstet ömmade så jag höll på att bli tokig och allt vara bara jobbigt. Vi blev överflyttning till Neo pga av hans kräkningar och sköterskorna där var helt fantastiska och stöttande. Även hemsjukvården var fantastiska och i samrådan med dem så bestämde vi för flaska. Det gick hur bra som helst och det var så skönt att även sambon kunde ta nattmatningar så att jag kunde få en mer sammanhängande sömn. Ha inte dåligt samvete över det, fungerat det så fungerar det inte och lyssna inte på alla hysteriska "alla-ska-amma" människor. Känns det inte bra så sluta, du kommer må så mycket bättre då. Nu är vår lille kille 14 månader och han har inte tagit någon skada alls av att nästan inte ammas och han har lika bra kontakt med mig som sin pappa. Gör det som känns bäst för dig, det är du som ska må bra för då mår även bebis bra. Stor kram till dig och lycka till hur du än väljer att göra 😊

2018-01-12
Ulrika_Aronsson
Ulrika_Aronsson
Barn på 3 år och 4 månader

Har du provat att amma oftare än var 4:e timma? Ju mer du ammar ju mer mjölk "läggs på beställning " säger alla barnmorskor. Hoppas och tror att det löser sig snart!

2018-01-12
Elinamanda2
Elinamanda2

Försök som sagt släppa pressen. Lättare sagt än gjort förstås. Amma ofta ifall sonen vill. Och tänk på att du säkert kan amma mer än du kan pumpa så att säga.
Och funkar det inte så är det ok ändå. Lycka till!

2018-01-12
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Precis som mammatill6 skriver så ska du inte behöva känna en sån stress. Det finns inget fel i att flaska! För mig var flaskan en livräddning. I början fortsatte jag delamma, för att sedan bara mysamma (vette fan hur mysigt jag egentligen tyckte att det var dock), men när jag släppte amningen helt så var det som att en stor sten lyftes från mina axlar. Om det blir en börda så är det inte värt det! Jag hoppas verkligen inte att bvc har sagt att du bör amma, isf råder jag dig att byta sköterska. Jag kände också en stor press gällande att ’man ska amma’, det var inte förrän bvc-ssk rådde mig att sluta (för mitt måendes skull) som jag vågade göra det.

2018-01-12
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

förstår din frustration men du ska absolut inte känna dig tvingad att amma! om du är väldigt uppstressad utav det kan det vara en av anledningarna till att mjölken inte rinner till. det blir barn av flaskbarn oxå och även fast alla säger att "alla kan amma" så kan inte alla amma. försök att inte stressa upp dig. önskar dig all lycka till!!

2018-01-12
mammatill6
mammatill6
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...