App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Dags att packa bb-väskan

Vad har ni för tips när man ska packa bb-väskan? Hur mycket kläder ska jag packa? Vad kunde ni inte vara utan? Vad hade ni packat som va helt onödigt?

2018-01-02
nnathaliefalk
nnathaliefalk
Barn på 2 år och 2 månader

Typ allt jag tog med var onödigt. Hade landstinget kläder och dem där bindblöjtrosorna hela tiden. Bebis var mest naken för hon skulle ligga hud mot hud och blöjor hade dem där. Enda jag egentligen behövde var ett ombyte för hemresan till mig och bebis samt en filt till bebis och hygienprodukter som tvål, schampo och tandkräm.

2018-07-26
viva91
viva91
Bebis på 8 månader

jag kunde inte vara utan mitt schampoo och balsam samt min hårborste och hårsnoddar.. det var verkligen något som man inte får tag på, på ett sjukhus. eget toapapper är kanske överdrivet men skönt att ha med sig. att ha eget nattlinne att föda i är rätt onödigt men kan vara skönt att ha egna kläder på sig.. det känns mer hemtrevligt och även egen kudde. det som var onödigt är nog alldeles för mycket kläder till mig själv. så efter första gången när jag packat helt fel så blev det mjukiskläder och mjukis amningskläder, med amningsbehåar och STORA mjuka trosor.. och always bindor a la night... som verkligen tar mycket blod. mobilladdare och kamera behöver man ha med sig även om vi inte hann att ta så mycket bilder och video under förlossningen men efteråt kan vara skönt att få de där första bilderna som är guld värda..

2018-07-25
flingan32
flingan32

På Mvc fick jag tipset att ta med ett litet lakan till barnet då landstingets lakan tvättas med väldigt starka tvättmedel och barnen tenderas att bli röda och lite irriterade i huden om de ligger på deras lakan.

2018-02-23
Mammaiapril18
Mammaiapril18

Babynest kan man annars göra av ett av landstingets badlakan. Våran son älskade det. Så slipper man släpa på en massa grejer. Jag säger Toapapper! Jag fick kejsarsnitt men känndes inte alls mysigt att torka sig med sjukhusens sandpapper.

2018-02-23
Pannpann
Pannpann
Bebis på 3 månader

Ta med babynest om ni har tillgång till bil. Bebis gillar att sova ombonat efter att ha legat i magen :)

2018-02-22
Thessjohansson
Thessjohansson

tack för era svar :) jag tror jag har fått med mig allt jag vill ha och behöver! väntar med spänning på att det ska sätta igång snart, 5 dagar +

2018-01-22
nnathaliefalk
nnathaliefalk
Barn på 2 år och 2 månader

Min bebis spydde ner de kläderna jag tänkt skulle vara de första innan de ens kommit ner över huvudet. Så ta med lite extra bebiskläder, det tar ju typ ingen plats. Jag levde mest i sjukhusrocken, men tog på mig mjukiskläder när jag skulle ut och äta/hämta mat. Lite godis, fika, dricka, vattenflaska det serveras ju frukost lunch middag men man är ju vaken hela nätterna så det är gott att få något att äta då med. Plus att man blir hungrig av att amma och oändligt törstig! Bebisen hade vi hud mot hud med oss dygnet runt. Så vi var mest i bar överkropp och bebisen i bara blöja och med en liten filt. Vi sov lite om varandra så surfplattan med Netflix var himla mysig när man låg vaken själv på natten med en liten liten bebis på magen och en sovande sambo på andra sidan rummet... inför sosta natten fick vi låna som en tubtopp på bb som man kunde ha bebisen i när man sov/slumrade det var så mysigt!

2018-01-22
Niseen
Niseen

nnathaliefalk Blöjor får man där, har fött på KS två gånger, det finns tillgängligt på rummet. Lipsyl som någon skrev är jättebra att ha med och mjukt toapapper!!

2018-01-22
LindaAE
LindaAE
Barn på 1 år och 11 månader

Jag hade en pyjamas till bebis som hon hade när vi gick ner för att äta, låg på BB-hotellet. Själv hade jag med mig en skön tröja och mjuka byxor fast jag hade mest deras stora skjorta på mig med en kofta över om jag gick ut.

Jag födde på Borås och där fick jag blöjor men annars hade det gått åt många blöjor, fick en liten som bajsade massor..

2018-01-22
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

Blöjor? Är det något man får eller ska man ha med sig själv? Isåfall hur mycket? Ska föda på KS Solna

2018-01-22
nnathaliefalk
nnathaliefalk
Barn på 2 år och 2 månader

Vi hade med oss en liten högtalare, va så skönt att lyssna på ”våran” musik under förlossningen. Min tanke när jag packade va hellre för mycket än för lite 😂 Jag bar inte väskan 1 m det fick min man göra 👍 Googla BB-väska och packa allt du vill ha med dig.

2018-01-03
Emma_isa
Emma_isa

Till dig: Packa gärna en skön amningsbh om du kommer amma. Gärna 1 eller 2 amningslinnen/toppar och sköna byxor, tofflor, hårsnoddar, mjuktoapapper (det kommer du vilja ha om du har problem med hemorojjder).
Barnet: En outfit för hemgång (sockar,vantar,mössa,byxor, omlottbody, tunnare overall, filt)
Vi hade inte så mycket kläder på vår son på BB, han var mest naken. Vi hade mycket nära kontakt och filtar. Men en pyjamas kan ni ta med om ni vill.

Det är ju svårt och veta hur länge ni blir kvar så jag tycker du bör packa lite kläder till dig så man kan duscha och känna sig lite fräsch. :) Vi fick ligga inne i 4 dagar. Men samtidigt glöm inte att packa ombyte till din sambo ifall han också sover över.

Det vi packade med som var onödigt var sällskapsspel, men vi hann som aldrig. Vi myste mest :) En sak som kan va bra är att ta med en padda/dator om man vill se på film eller dyl. Alla har inte tillgång till tv :)

2018-01-02
SanUno
SanUno

Vi använde aldrig kläder på vår prins på BB för de ville att man skulle ligga hud mot hud så de kläder han hade på sig var de när vi åkte hem! Så en body, byxa, strumpor och mössa räcker! Innetofflor!!!

2018-01-02
Maandiiis
Maandiiis

Lypsyl gick åt massor när man ligger o flåsar o har sig 😜 annars bekväma lösa kläder, hårsnoddar, lite kläder till bebis.

2018-01-02
yatziå
yatziå

Tofflor,vattenflaska o lypsyl😊👌🏽

2018-01-02
mixas
mixas

Instämmer i allt Norrlänning skrev! Man vet ju inte exakt hur länge man kommer att vara på BB så det är bra att vara förberedd på ett tag. Jag upplevde att bebisen behövde väldigt få grejer, vi klädde på vår för första gången när vi skulle åka hem efter tre dagar. Bekväma kläder till mig och mobilladdare var det viktigaste i packningen.

En sak jag uppskattade var att vi hade plockat ihop en påse med mitt favoritgodis. Visst, det fanns en kiosk på sjukhuset, men det kändes lyxigt och gott att kunna äta gott godis mitt i natten (då allt var stängt) efter den ansträngning som en förlossning innebär.

2018-01-02
Vega
Vega

Bbväskan blir mindre för varje år😂 Tredje gången nu och i den finns 1) gummiband för att sätta upp mitt hår (under förlossning) 2) tighta trosor och bekväma bindor 3) Amningslinne och bh, ett par tights och en lös stor kofta 2) bellybinder 3) ett par kläder till bebis 4) bepanthen till brösten 4) napp. Det är allt jag kommer ha med mig denna gång :)

2018-01-02
batgirl
batgirl

Jag hade packat ner bekvämare bindor. Det fanns bara så tjocka på BB där jag var och gjorde ont att sitta på när de värsta blödningen hade gett sig. När jag kom hem satte jag på mig tunnare och var som en dröm. 😊 Bekväma gravidbyxor som är mjuka är också ett tips.

2018-01-02
mimmisan88
mimmisan88
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...