App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hundrädsla

Hej Min syster har ganska nyligen köpt en hund, franskbulldog som hon så länge velat ha. Min dotter på 7år är såå rädd för den hunden. Hon gillar andra gamla, lugna hundar. Men varje gång vi har kalas eller ses så skriker dottern och ställer sig på bord mm. Min syster känner att det är hennes fel, samtidigt som hon blir så ledsen. Ikväll skulle vi på middag hos min mor. Och dottern gjorde likadant , min syster fick nog. Hon skrek att hon inte orkade mer. Så hon klädde på sig och struntade i middagen. Hon blev ledsen, jag blev ledsen middagen blev förstörd. Min syster vill gärna göra allt enligt boken och att hennes hund ska få det så bra som möjligt. Jag tror även att hon är besviken över att alla inte gillar hunden lika mycket som hon gör. Jag vet inte vad jag ska göra. Hjälp mig!!

2017-12-27
emeeli
emeeli

400 barn i Sverige måste till skuten varje år pga hundbett så att vara hundrädd är inte obefogat alls. Alla hundar är inte friska och snälla, inte alltid barnet tränger in hunden heller. Man ska givetvis lära barnen respektera djur och även jobba med sin rädsla men man kan inte tvinga dem att gilla ett djur. Om din dotter känner sig trygg med alla andra hundar och inte denna så är ju hennes magkänsla så,säkert av en god anledning. Men som andra föreslagit går det ju att träna förstås på olika sätt. I slutändan för att vara krass så ör ju en hund ett djur och barnen går alltid före djuren i alla lägen. Men fobier är alltid bra att jobba med, men är just denna hund läskig för din dotter finns det troligen en orsak, följ magkänslan

2017-12-28
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 9 månader

Ja jag förstår henne med. Men hon kan inte förstå tvärtom. Det är precis som du skriver, det är hennes bebis och hon vill att alla ska gilla den.
Min syrra skulle aldrig ha hunden kopplad inne. Då är hennes svar - det är inte därför jag skaffade hund! Hon vill inte lämna den hemma. Hon menar att han är en del av familjen nu så det är bara att acceptera.
Detta är så svårt. :/
Jag tycker som ni skriver ,att gå varsamt fram. Kanske bara åka till min syrra och låna hunden på en promenad och sedan åka hem. Då träffas man ute. Mer utrymme. Och han är kopplad.
Sedan tror jag att min syster vägrar inse att folk kan vara rädda för hundar.

2017-12-28
emeeli
emeeli

Om din syster inte känner sig bekväm med att ha den i ett annat rum så fråga henne om hon kan ha den kopplad, på så sätt kan hon ha den vid sig men den kan inte ta sig fram till din dotter. Jag kan förstå att din syster blir upprörd. Hennes hund är ju hennes lilla bebis och man vill aldrig att någon ska vara rädd och be en sätta undan ens barn. + man vill inte att alla ska vara med och uppfostra. Gör samtliga på olika sätt så blir valpen lätt förvirrad. Så, prata med din syster. Försök komma på något tillsammans. Om din dotter är tillräckligt stor så försök prata med henne också. Berätta för henne att hunden inte kan ta sig fram till henne ifall den är kopplad och att hon får hålla sig en bit ifrån ifall att hon är rädd.

2017-12-28
Vickan93
Vickan93
Barn på 1 år och 8 månader

Vi har testat med barn grind som skiljer dem åt
Om jag ska vara helt ärlig så tror jag att det är det som stör min syster. Hon får dåligt samvete att det är en grind. Vet inte om det är så att syrran min kanske puschar lite för hårt. Och att när vi träffas är vi oftast många. Och Alla ska "uppfostra" samtidigt. Sedan är ju alltid en valp en valp. Lite busiga. Men detta tar på alla mina krafter. Och jag vill ju inte tvinga min dotter.
Dottern gillar som sagt andra hundar och kan tom lyfta upp dom, men denna hunden. Är hon livrädd för. Så jobbigt.
Tack för era svar !

2017-12-27
emeeli
emeeli

Jag har en 2 1/2 årig son som varit väldigt väldigt rädd för hundar, eller han är fortfarande, men vi tränar honom hela tiden! Allt började med en fransk bulldog som Kom springandes emot honom och hoppade upp på honom! Världens snällaste hund, men sonen blev skrämd och vi har haft det så fruktansvärt jobbigt med hans rädsla! Men som sagt träna, träna, träna! Som tidigare skrev låt hunden vara instängd i ett rum med en grind, låt din dotter själv komma på att hon är trygg med din systers hund! Träna, prata och visa för henne att hunden är supergullig!

2017-12-27
Aurora3981
Aurora3981
Barn på 2 år och 2 månader

Och förslaget är dessutom inte skadligt för hunden på något sätt. Det viktiga är väl dock att den får lukta på dom som är där, men den lider inte av att inte få springa hejvilt bland folket på plats. Hundar mår bra av att ha tydliga gränser och anpassar sig. MEN viktigt är att inte stänga in i ett rum, utan som sagt, bara med en grind emellan.

2017-12-27
Tessan U
Tessan U

Om hunden är väldigt påflugen och intensiv vore det kanske bra om hunden o dottern får närma sig varandra successivt? att tex hunden är i ett angränsande rum med en grind emellan, så att hon först får lära känna den lite på avstånd och se att den inte är farlig. Så kan hon gå fram till grinden så att den får lukta på henne och hälsa, utan att för den saken skull inte hoppar på henne. Så kannan utöka umgänget allt efter som. Det låter ju uppenbart att den kommer fram i en takt som inte din dotter känner är okej.

2017-12-27
Tessan U
Tessan U
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...